Pirates Crossfire, een uitdagend denkspel voor iedereen vanaf 7 jaar.

Piraten en smartgames is de ideale combinatie voor mijn zoon van 7. Pirates Crossfire moesten we dus wel uitproberen! En ook ik ben helemaal verslaafd. Hoe dat kan? Ik leg het je graag uit!

spel

Fire up your cannons…. and your brain

Zijn de schepen klaar? De kanonnen geladen? Spelen maar! Deze game bevat 3 piraten schepen en 4 boten van de navy. Bewaar jij de vrede of laat jij ze elkaar aanvallen? Dit spel kan je op vier verschillende manieren spelen. Daarnaast zijn die 4 verschillende manieren op vijf niveaus te spelen! Dus zorg dat je hersens aanstaan, want die kan je goed gebruiken als je Pirates Crossfire gaat spelen.

Bewaar jij de vrede of is het een compleet slagveld?

Zoals ik al aangaf is Pirates Crossfire op vier verschillende manieren te spelen. Dat maakt de puzzel (want dat is het eigenlijk) uitdagend en afwisselend. Je kan zelf kiezen op welke manier en op welk niveau je wil beginnen. De vier verschillende manier zijn:

  • Peace. De kannonen staan niet op elkaar gericht.
  • Pirates win. De piraten vallen de navy aan. (kanonnen van de piraten zijn op de boten van de navy gericht, maar niet andersom)
  • Navy Ships win. De navy schepen vallen de piraten aan. (kanonnen van de navy zijn op de boten van de piraten gericht, maar niet andersom)
  • Total war. Iedereen valt elkaar aan.

Bij de eerste is het puzzelen en zorgen dat ze elkaar niet raken, maar bij de andere drie moet je ook goed nadenken waar de kanonnen op zijn gericht! Kraak die hersens maar goed.

We beginnen Pirates Crossfire voor starters

Je wil natuurlijk als eerste een succes behalen, dus beginnen Joshua en ik aan het “starter” niveau. Joshua is dol op piraten en vindt Pirates Crossfire dan ook geweldig. Samen hebben we nummer 1 al snel opgelost en beginnen we aan nummer 2. Ruimtelijk inzicht en logisch denken zijn wel twee dingen die je moet hebben. Wanneer we naar het junior niveau gaan, haakt Joshua af. En dat snap ik wel. Hij is net 7 en dit niveau is al een stuk lastiger, maar niet voor mij! Wanneer de kinderen slapen speel ik verder. Dit is zo ontzettend leuk om te doen en het geeft mij een kick wanneer ik weer een puzzel heb opgelost. Het draaien met die bootjes, bedenken wanneer ze elkaar raken of juist niet. Dit is echt iets voor mij. En voor ik het weet, heb ik een hele avond dit spel gedaan. Oeps.

Pirates Crossfire gaat niet snel kapot

Zoals ik van smartgames gewend ben is ook dit spel stevig gemaakt. Het gaat niet snel kapot en kan wel tegen een stootje. Mijn dochter van drie vindt het heerlijk om met de bootjes te spelen. Een heel toneelstuk zie ik voor mijn ogen verschijnen. Pirates Crossfire is dus ook leuk voor jongere kinderen, als je het niet erg vindt dat ze zich niet aan de spelregels houden. Haha. Ook het puzzelen doet ze zonder problemen. Op verschillende manieren legt ze de puzzelstukje in het vierkant. Wauw, dat had ik niet verwacht. Ook zij kan dit dus prima spelen. (zonder de opdrachten) En het is ook goed voor haar ruimtelijk inzicht. Win – win!

Pas op! Pirates Crossfire is verslavend

Als je van denkspelletjes houdt dan is dit echt eentje die je moet helpen. Wij hebben meerdere smartgames in onze kast en dit is weer een mooie aanvulling. Mijn kinderen vinden het leuk, maar ook ik kan er mijn ei in kwijt. Zo erg dat ik onbewust het uren kan spelen. Het is fijn dat dit spel vijf verschillende niveaus heeft zodat je uitgedaagd blijft. Ik ben fan. Jij ook?

Heb jij thuis ook smartgames? Ik ben erg benieuwd welke jullie hebben en of je net als ik er ook zo verslaafd aan bent. Laat je het mij weten?

pirates crossfire

Lees ook deze blogs met smartgames

Lees ook deze blogs met thema piraten:

Footer2
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.