Voorbereiding Piraten thema – een feest voor kinderen

Een maand lang deed ik thema piraten met de gastkinderen, dit vanwege het feit dat dochterlief een lui oog heeft en ik het met een oogpleister ( ooglapje) op moeten lopen stoer wilde maken voor haar. Hier kwam echter wel de nodige voorbereiding bij kijken! 

Voorbereiding thema Piraten

Schip Ahoy! Ben je er klaar voor? Hijs de zeilen, lift het anker en volle kracht vooruit naar open zee. Ja was ik er klaar voor? Een maand lang een thema waar ik eigenlijk nog niks van in huis had. Gelukkig wist ik al een tijd lang dat de kans van een lui oog 99% zeker was dus overal waar ik wat zag liggen of online vond was niet veilig voor mijn portemonnee!

Verkleedkleren:

Verkleedkleren heb je echt nodig natuurlijk bij thema piraten. Nu had ik heel erg de mazzel dat ik via de weggeefhoek twee leuke setjes gratis mocht ophalen! Zelf had ik nog een setje van Popeye liggen en ik vond nog wat leuke items bij Ali Express. Klik op de foto’s voor de directe link naar Ali.

thema piraten voorbereiding
ooglapjes
piraten verkleedkleding
thema piraten voorbereiding

Tent regelen:

Via een Facebook groep vond ik een leuke piratentent die ik voor heel weinig op mocht halen. De kinderen hebben hier echt heel veel plezier van gehad! Maar je kunt hem ook nieuw aanschaffen bij Bol bijvoorbeeld. Kinderen vinden zo’n tent het hele jaar leuk geloof me!

Speelgoed in thema piraten:

Uiteraard moest er ook wat speelgoed aanwezig zijn voor het thema piraten toch!?

thema piraten playmobil

Van Playmobil kreeg dochterlief dit gave Piraten Setje vanwege haar luie oogje, waar dochterlief heel wat uren mee heeft gespeeld.

Maar naast Playmobil is er nog veel meer speelgoed te bedenken natuurlijk!

Geen feestje zonder de liedjes van Piet Piraat!

Altijd handig voor bij het schatgraven!

Een spelletje spelen tussendoor is altijd leuk!

Piraten thema decoratie

thema piraten voorbereiding

Knutselmateriaal:

Uiteraard ging er ook geknutseld worden!

Ik kocht heel veel stickers bij winkels als de Hema, Bol, Action en Ali. Maar er is nog zoveel meer te vinden.

En bij de Action haalde ik ook nog leuke schatkistjes met juwelen voor het thema piraten!

Boeken lenen thema piraten bij de bibliotheek:

Uiteraard leende ik ook wat boeken bij de bibliotheek. Die blog kun je hier al lezen.

woordkaarten en ontwikkelingsmateriaal

Als laatste printte ik heel wat woordkaarten en ontwikkelingskaarten af via Pinterest. Dit lamineerde ik allemaal zodat onder andere de oefenkaarten meerdere malen gebruikt konden worden voor met name de schrijfoefeningen was dit wel erg leuk.

Binnenkort alle knutselwerken van thema piraat!

Ik hoop dat je met al deze voorbereidingen een super leuk thema piraten tegemoed gaat of een heel leuk piraten kinderfeestje gaat houden.

Als je deze blog leuk vond, pin je dan onderstaande foto?

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.