Voorbereiding Piraten thema

Een maand lang deed ik thema piraten met de gastkinderen, dit vanwege het feit dat dochterlief een lui oog heeft en ik het met een oogpleister ( ooglapje) op moeten lopen stoer wilde maken voor haar. Hier kwam echter wel de nodige voorbereiding bij kijken! 

Voorbereiding thema Piraten

Schip Ahoy! Ben je er klaar voor? Hijs de zeilen, lift het anker en volle kracht vooruit naar open zee. Ja was ik er klaar voor? Een maand lang een thema waar ik eigenlijk nog niks van in huis had. Gelukkig wist ik al een tijd lang dat de kans van een lui oog 99% zeker was dus overal waar ik wat zag liggen of online vond was niet veilig voor mijn portemonnee!

Verkleedkleren:

Verkleedkleren heb je echt nodig natuurlijk bij thema piraten. Nu had ik heel erg de mazzel dat ik via de weggeefhoek twee leuke setjes gratis mocht ophalen! Zelf had ik nog een setje van Popeye liggen en ik vond nog wat leuke items bij oom Ali.

thema piratenthema piraten

Tent regelen:

Weer via een Facebook groep vond ik een leuke piratentent die ik voor heel weinig op mocht halen. De kinderen hebben hier echt heel veel plezier van gehad!

Speelgoed:

Uiteraard moest er ook wat speelgoed aanwezig zijn voor het thema piraten toch!?

Action Piraten

Deze leuke knuffel van een Piraten Minion vond ik bij de Action

thema piraten

Deze puzzel van 6 stoere mannen”beroepen” vond ik bij de Hema.

thema piraten

Van Playmobil kreeg dochterlief dit gave Piraten Setje vanwege haar luie oogje, waar dochterlief heel wat uren mee heeft gespeeld.

20170216_101743_resizedthema piraten

Bij Lobbes bestelde ik een houten rijgpuzzel over Piraten. Dit was tevens gelijk een goede hand-oog coördinatie oefening voor dochterlief met haar oogpleister op.

Piraten thema decoratie

Action PiratenAction Piraten

Bij de Action nam ik deze houten ornamenten mee om op te hangen. En deze lavalamp niet echt thema Piraten maar het paste wel bij een vulkaan op een onbewoond eiland, en een schat en iets mysterieus. De kinderen vonden het in elk geval geweldig om naar te kijken!

thema piraten

Bij Lobbes bestelde ik ook deze kliederschorten en slingers en ballonnen en ooglapjes mee. De schorten heb ik uiteindelijk helemaal niet gebruikt.

thema piraten

Bij Ali bestelde ik deze foto props die ik helemaal vergeten was! Erg he. Maar dat wordt gewoon volgend jaar gebruikt want ik weet nu al zeker dat dit een jaarlijks terugkerend thema wordt.

thema piraten

Bij de Xenos had ik een hele tijd geleden een piratenthema doos gekocht. Daar heb ik de piratendiploma’s onder andere uit gebruikt.

thema piraten

Bij Ali bestelde ik ook nog een paar van deze fluitjes om in de schatkisten van de kinderen te doen.

Knutselmateriaal:

Uiteraard ging er ook geknutseld worden!

20170217_133405_resizedAction Piratenthema piraten

Ik kocht heel veel stickers bij de Hema, Action en Ali en ook wat tattoo stiften en stickers.

thema piraten20170214_084007_resized

Bij de Hemarkt vond ik dit piratenschip die de kinderen zelf mochten kleuren. Uiteraard maakte ik ook een voorbeeld en ook een duplo piratenschip!

Action Piraten

En bij de Action haalde ik ook nog leuke schatkistjes met juwelen!

Boeken lenen bij de bibliotheek:

Uiteraard leende ik ook wat boeken bij de bibliotheek. Die blog kun je hier al lezen.

woordkaarten en ontwikkelingsmateriaal

thema piratenthema piraten

Als laatste printte ik heel wat woordkaarten en ontwikkelingskaarten af via Pinterest. Dit lamineerde ik allemaal zodat onder andere de oefenkaarten meerdere malen gebruikt konden worden voor met name de schrijfoefeningen was dit wel erg leuk.

Binnenkort alle knutselwerken van thema piraat!

Facebook Comments

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben behoorlijk creatief en dol op prentenboeken en op stap gaan met mijn man en 6 jarige dochter!