Skip to Content

Piraten spelletjes buiten – een heerlijke activiteit voor kinderen

Ahoy, matrozen en zeelieden! Het is tijd om de zeilen te hijsen en op zoek te gaan naar verborgen schatten in de uitgestrekte wereld van piraten spelletjes buiten. Vergeet de alledaagse routines en stap aan boord van ons denkbeeldige piratenschip, waar avontuur, mysterie en plezier op je wachten.

thema piraten voorbereiding

Stel je voor

Stel je voor: de geur van zout water in de lucht, de wind die door je haren waait en de roep van de meeuwen die je uitnodigen voor een dag vol verbeelding en ontdekking. Of je nu een kleine piraat bent die op zoek is naar avontuur of een volwassen kapitein die op zoek is naar wat nostalgische opwinding, deze blog zal je inspireren met een schat aan piraten spelletjes buiten die geschikt zijn voor alle leeftijden en vaardigheidsniveaus.

Dus haal je ooglapje tevoorschijn, zet je piratenhoed op en bereid je voor op een onvergetelijke reis naar het land van piraten spelletjes buiten!

Piraten spelletjes buiten

Hier zijn enkele leuke piraten spelletjes die je buiten kunt spelen:

  1. Organiseer een spannende schattenjacht waarbij kinderen aanwijzingen volgen om de verborgen schat te vinden. Verkleed je als piraat en maak een schatkaart om het avontuur compleet te maken.
  2. Verdeel de kinderen in teams en organiseer een piratenrace. Ze moeten een parcours afleggen terwijl ze obstakels en uitdagingen tegenkomen. Het team dat als eerste de finish bereikt, wint de race.
  3. Plaats verschillende emmers of tonnen op een afstand en laat de kinderen proberen een zachte bal (kanonskogel) in de emmers te gooien. Elke emmer kan een andere puntenwaarde hebben en degene met de hoogste score met dit piraten spelletje wint.
  4. Op een warme dag kun je een watergevecht organiseren met een piratenthema. Geef de kinderen waterpistolen en laat ze als piraten elkaar natmaken terwijl ze ergens achter dekking zoeken.
  5. Maak een denkbeeldig piratenschip op de grond met behulp van touwen of krijt. De kinderen moeten proberen over het ‘schip’ te balanceren zonder eraf te vallen. Degene die het langst blijft staan, wint.
piratenfeestje vol met piraten spelletjes buiten

Nog een paar spelletjes voor buiten voor de kleine en grote piraten

  1. Verdeel de kinderen in twee teams en geef elk team een vlag. Plaats de vlaggen op verschillende locaties en laat de teams proberen elkaars vlag te veroveren terwijl ze hindernissen en obstakels vermijden.
  2. Zet een parcours uit met verschillende ‘eilanden’ (bijvoorbeeld matjes of kartonnen cirkels) en laat de kinderen als piraten van eiland naar eiland rennen zonder de grond te raken. Het vereist behendigheid en snelheid. Ook leuk om rivierstenen* in te zetten voor deze piraten spelletjes.
  3. Organiseer een wedstrijd waarbij de kinderen zich als piraten verkleden. Moedig creativiteit aan en geef prijzen voor de meest indrukwekkende kostuums.
  4. Stel een denkbeeldig piratenschip voor en laat de kinderen ‘overboord’ springen op commando. Ze moeten dan proberen terug te zwemmen naar het ‘schip’ voordat de haaien (jij als piraat) hen te pakken krijgen.
  5. Speel verstoppertje met een piratenthema. De persoon die hem is, draagt een piratenhoed* en moet de andere piraten zoeken en vangen terwijl ze zich verstoppen in de speelruimte.

Met deze Piraten spelletjes buiten kunnen kinderen hun verbeelding de vrije loop laten en zich vermaken met piratenavonturen in de buitenlucht.

Ps. In Brabant zit een heel gaaf piraten uitje bij Adventure Golf

Lees ook:

ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.