Skip to Content

Tips veilig buiten spelen kind – een GPS horloge

Als je kind ouder wordt wil het ook zonder jouw toezicht buiten spelen. Maar hoe doe je dat, veilig buiten spelen en kan het nog wel in deze tijd? Vanaf welke leeftijd kan een kind zonder toezicht buiten spelen? Daarom een blog met tips om je kind veilig te laten buiten spelen!

Kind plassen stampen

Een GPS horloge, veilig buiten spelen

Je kind langzaam loslaten is niet makkelijk. Echter als ze ouder worden willen ze ook wat meer vrijheid en daar hoort alleen buiten spelen zeker bij. Een GPS horloge kind zorgt ervoor dat je precies weet waar jouw kind op dat moment is en dat geeft je misschien wat rust. Daarnaast kan jouw kind met zo’n horloge bellen en gebeld worden. Zo kunnen ze je bellen als er iets is. Hoe fijn is dat? Ik doe alles om veilig buiten spelen mogelijk te maken!

veilig buiten spelen
foto van pexels.com

Samen afspraken maken

Het allerbelangrijkste is om samen goede afspraken te maken. Mogen ze de straat oversteken? Tot waar mogen ze spelen en mogen ze met iemand mee naar huis? Bedenk wat jij veilig genoeg vindt en welke regels ervoor zorgen dat jouw kind veilig buiten kan spelen. Zo mogen ze bij een vriendin van mij niet alleen naar buiten zonder hun GPS horloge. “Zo kunnen ze mij altijd bereiken mocht er iets zijn”. Herhaal samen elke keer de regels wanneer jouw kind zonder toezicht naar buiten gaat.

Vanaf welke leeftijd?

Vanaf een jaar of 6 zijn ze klaar om alleen naar de speeltuin te lopen of te spelen in de straat. Sommige ouders wachten tot ze hun zwemdiploma hebben. Nederland blijft een waterland, dus als je wil dat ze veilig buiten spelen is dat misschien wel een goede. Kijk vooral goed naar jouw kind. De één is de ander niet. Mijn oudste voelt zich heel verantwoordelijk, terwijl mijn jongste graag op avontuur gaat. Voor haar zou ik dus heel graag zo’n GPS horloge aanschaffen!

Veilig buiten spelen met vertrouwen

Het allerbelangrijkste is dat je vertrouwen hebt in je kind. Zolang je dat uitstraalt zal jouw kind er vertrouwen in hebben dat het veilig kan buiten spelen. Vind je het nog spannend? Doe het dan stapje voor stapje. Eerst buiten de speeltuin staan. Dan misschien aan de overkant. Daarna om de vijf minuten komen kijken. Laat je kind langzaam los. Toch nog te spannend? Schaf dan een GPS horloge aan. Dit geeft je misschien rust en je kind heeft het gevoel dat hij jou altijd kan bereiken. Een win-win situatie voor jullie allebei.

Footer3
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.