Tips voor een mini make-over van je interieur

Soms ben je ineens toe aan een nieuw interieur. Een mooi behangetje, nieuwe meubels of andere raambekleding. Maar het is vaak nogal een kostbare of tijdrovende ingreep. Ook met kleine veranderingen kun je je interieur gelukkig een nieuwe look geven. Niet te ingrijpend, maar wel eens wat anders. We verzamelen een aantal leuke tips voor een mini make-over van je interieur. Van veel groen tot een nieuwe look voor je deuren!

mini make-over interieur
Afbeelding via pexels Wendy-wei

Zes tips voor een mini make-over van je interieur

Een nieuwe indeling

Soms lijkt het alsof de indeling een beetje vaststaat door de vorm van je kamer. Maar toch kun je vaak meer veranderen aan de indeling dan je denkt. Probeer de bank bijvoorbeeld eens op een andere plek. Hierdoor heb je misschien een hele andere sfeer in de zithoek. Je maakt geen kosten voor nieuwe meubels, en toch lijkt je huis als nieuw. Ook kan er ruimte ontstaan als je kinderen wat ouder worden en het speelgoed (deels) de deur uit kan. Tijd voor een make-over van je interieur!

Deurbeslag

Een beetje uitgekeken op je saaie deurbeslag? Een mooie of stoere deurklink geeft meteen een hele andere look aan je deur én interieur. Soms is het ook gewoon hard nodig als het deurbeslag beschadigd is of niet meer goed werkt. De keuze is in ieder geval enorm! Ga je voor deurklinken zwart? Dat is een goede keuze voor een industriële look. 

Vloerkleed

Zeker voor de herfst en wintermaanden is een vloerkleed een mooie toevoeging én tegelijk mini make-over voor je interieur. Want het geeft direct een hele andere uitstraling. Aangezien de thermostaat waarschijnlijk wat lager zal staan de komende tijd, is een vloerkleed ook geen overbodige luxe!

Verlichting

Door middel van verlichting kun je de huiskamer ook een andere sfeer geven. Met bijvoorbeeld led strips zijn er vele mogelijkheden. Verschillende kleuren geven steeds een andere sfeer. Laat een hoek van de kamer of een meubelstuk extra mooi uitkomen door er strips op te plakken. Sfeervolle verlichting hoeft niet duur te zijn, maar is wel heel bepalend voor je interieur.

Groene jungle

Met een aantal mooie planten kun je in huis een fijne sfeer creëren. Planten zijn rustgevend en luchtzuiverend. Dus naast mooi ook goed voor je geestelijke én lichamelijke gezondheid. Vraag eens een cadeaubon van een bloemist voor je verjaardag en laat een groot bloemstuk maken helemaal naar jouw wensen. Gegarandeerd een mooie accessoire in je interieur en zeker een leuke mini make-over!

Panelen

Een mini make-over kun je in je interieur ook creëren door een deel van een wand te bekleden met bijvoorbeeld houten panelen. Of kies voor een aantal banen opvallend behang. Een simpele ingreep die een hele andere veel sfeer kan geven. Ook ideaal als je wel iets bijzonders wilt, maar niet direct aandurft om een hele wand of kamer te veranderen!

Kleine moeite en mooi resultaat

Door middel van kleine aanpassingen kun je dus best veel bereiken. Een make-over en een ander sfeertje is soms net even wat je interieur nodig heeft. En jij zelf misschien ook wel! Het is in ieder geval een goed idee om niet te veel nieuwe spullen te kopen. Zeker als ze nog goed zijn en meekunnen. Iets veranderen omdat het niet in de woontrends past, is eigenlijk niet echt een milieubewust idee. Probeer dan zo veel mogelijk te recyclen of ruilen. Wees ook creatief met wat je hebt. Geef een meubel een andere functie of nieuw kleurtje.

Op zoek naar meer ideeën voor een make-over van je interieur? Bekijk eens onze verzamelblog met tips voor badkamers, keukens, verbouwingen, verlichting en nog veel meer!

Footer3
Lianne
Delen is enorm lief

Lianne

Ik ben Lianne, 40 jaar oud en moeder van drie hele lieve jongens. Opgeleid als orthopedagoog en geïnteresseerd in alles rondom opvoeding en ontwikkeling. Hoe kun je als ouder mindful te werk gaan, hoe zorg je voor jezelf en hoe hou je het een beetje leuk?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.