Skip to Content

Drie toffe kamerplanten, een musthave in je urban jungle


Inmiddels zijn we allemaal al weer een fase verder in onze urban jungles. Ons thuiskantoor is aangevuld met krachtige zuurstof patsers en luchtreinigers. Onze woonkamer straalt meer rust uit door onze groene vrienden. Maar ook de slaapkamer, keuken, kinderkamer en zelfs douche en toilet zijn favoriete plekken tegenwoordig voor plantjes. Misschien ben je starter en misschien ben je al wat verder. Maar kijk vooral eens naar deze drie toffe kamerplanten want dat zijn zeker leuke aanvullingen voor je urban jungle!

drie toffe kamerplanten
Bron https://mijnplant.info

Calathea

Ken je de Calathea al? Deze prachtige kamerplant is heel populair momenteel. Het uiterlijk kent diverse variaties in kleuren en vormen. Maar bij allemaal heeft het blad een mooi patroon. Qua verzorging kan de plant een beetje een diva zijn. Maar ook voor diva’s is er een aanpak, geen zorgen! En als je deze diva goed verzorgd krijg je een persoonlijk applausje van de plant. Wel in extreme slow motion. Waar ik het over heb? Elke Calathea soort heeft iets bijzonders namelijk, de plant beweegt! En dat maakt deze tot de nummer 1 in deze drie toffe kamerplanten blog.

Bewegen? Jazeker. Nee ze rent er niet vandoor en denk nou niet aan The Little Shop of Horrors musical/film. In de avond sluit deze plant haar bladeren en in de ochtend gaan deze weer open. Door het geluid wat het maakt wordt de Calathea daarom ook wel “Ritselplant”genoemd. Het is hoe dan ook erg tof. Zoek je tips en hulp voor de Calathea verzorging? Klik op de tekstlink en je zult alle info vinden.

  • leuk weetje: in Engeland wordt deze plant cadeau gegeven bij een nieuw huis. Als symbool voor “Een frisse/nieuwe bladzijde”.
calathea
Bron https://mijnplant.info

De Pannenkoekenplant in drie toffe kamerplanten

Deze groene vriend is misschien wel de meest bekende plant op het moment. En daarom al een mooie nummer twee in deze blog over drie toffe kamerplanten. Waarom is deze plant zo populair? Allereerst door de naam en toffe kenmerken. Het is een vrolijke plant en niet al te moeilijk in verzorging. Maar tegelijk is het ook een plant wat fortuin zou brengen. In het Engels heet het namelijk de ‘Money Plant’. In China, waar deze plant oorspronkelijk vandaan komt, geloven ze dat deze groene jongen positief is voor je financiën.

Een pannenkoekenplant kan heel snel groeien. In de lengte en in aantal. Ik heb al vele stekjes uit de pot kunnen halen en opnieuw kunnen planten. Ook leuk als cadeau om zo’n stekje in een leuk potje cadeau te doen. Maar je kan de stekjes ook laten zitten als je een vollere plant wilt. Krijgt het blad witte stipjes aan de onderkant? Dat is kalk uit ons drinkwater wat uit de poriën van de plant komt. Niks ergs. Je zou eventueel wat regenwater kunnen geven

  • Soms kan de Pannenkoekenplant gaan bloeien! Heel mooi maar het kost de plant wel veel energie. Knip het desnoods weg als het je plant uitput.
drie toffe kamerplanten

Monstera

Onze afsluiter in drie toffe kamerplanten is de Monstera. Dit blad is razend populair in diverse soorten vormgeving. Je ziet het terug in kleding, servetjes, printjes en meer. En logisch ook. De naam is tof en het blad is prachtig. Deze groene hipperd is ook wel bekend als de gatenplant. Het is gek op ochtendzon. Teveel en te felle zon is niet voor deze plant weggelegd. Blame zijn roots.

De gatenplant kan prachtige vruchten krijgen als het groot groeit. Officieel heet de plant Monstera Deliciosa, en de deliciosa is afgeleid van de vrucht die heerlijk zou moeten smaken. Ga de Monstera nou niet kweken in je moestuin. De vruchten komen alleen in de natuurlijke habitat ver in de warme jungle van Zuid Amerika, of in een goedverzorgde botanische kas.

drie toffe kamerplanten
Bron https://mijnplant.info

Drie toffe kamerplanten

Wat zijn ze leuk hè? Deze drie toffe kamerplanten staan gaaf in elke kamer en zijn ook toffe cadeaus. Natuurlijk zet je ze in duurzame plantenpotten! Kan je wat hulp gebruiken met de verzorging of wil je meer informatie? Dat kan! > informatie over kamerplanten op mijnplant.info

Er zijn ook mooie hangplanten om cadeau te doen.

Veel plezier met je urban jungle. Welke plant is jouw favoriet?

monstera plant
Bron https://mijnplant.info

Lees ook deze blog Philips 3-in-1 Luchtreiniger, ventilator & verwarming

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.