Leafies; een bijzonder cadeau voor iedere gelegenheid

Leafies; misschien zegt die naam je iets. Ik kwam het online tegen en mijn aandacht was getrokken. Niet alleen de naam is pakkend en toepasselijk, maar de vormgeving is erg mooi. ‘Neem geen blad voor de mond, maar zeg het met Leafies’. Nu heb ik drie mooie pakketjes in huis waar ik iemand mee ga verrassen. Wil jij ook iemand verrassen met een lief gebaar van Leafies? Check dan de winactie!

winactie
Winactie

Het ontstaan van Leafies

Leafies is het creatieve product van Jan Willem van Elten. Hij is productontwerper van beroep en ontwerpt vooral meubels zoals tafels en decoratieve dingen. Het idee voor Leafies had hij al even en tijdens de corona crisis was het voor hem het perfecte moment om hier iets mee te doen. De opdrachten vielen weg en daarmee ook zijn werkzaamheden. Hij wilde bezig blijven en bedacht daarom dat het tijd was om zijn idee verder uit te werken. Hij heeft een aantal samples laten maken en dingen uitgeprobeerd. De webshop was geboren en daarin werden zijn producten geplaatst. Maar wat zijn Leafies nu eigenlijk?

Leafies
Bron: Leafies

Een verrassing door de brievenbus

Bloemen doen het altijd goed. De meeste mensen zijn dol op bloemen en is een bos bloemen met de meeste gelegenheden een passend en leuk cadeautje. Het nadeel aan een bos bloemen is wel dat het na een week zijn beste tijd gehad heeft en dat je dan helaas afscheid moet nemen van de bloemen. Kan dit ook anders hoor ik je denken? Jazeker; daar komt Leafies om de hoek kijken!

Leafies zijn bloemen gemaakt van dun metaal en dus blijvend. Helemaal passend bij de duurzame gedachten van tegenwoordig. De coronatijd heeft ervoor gezorgd dat we meer geïsoleerd waren dan normaal. Het afstand houden van elkaar maakte het moeilijker om bij iemand langs te gaan voor een verjaardag, behaald diploma of gewoon als gezellig onderonsje. Hoe leuk is het dan om een cadeautje op te sturen? Een verrassing door de brievenbus? Dit is precies wat Leafies is!

Een bloem die nooit vergaat

De bloemen van Leafies zijn de tijdloze, duurzame en vooral leuke bloemen als aanvulling op het interieur die je iedereen gunt. De kracht achter Leafies is het feit dat deze bloemen een blijvende herinnering vormen. Wanneer iemand bijvoorbeeld door een moeilijke tijd gaat en je deze persoon een hart onder de riem wilt steken stuur je een Leafies met een mooi kaartje erbij. Of als je iemand wilt laten weten dat hij of zij veel voor je betekent, stuur je een Leafies. Deze ontvanger zal iedere keer als hij of zij naar de Leafies kijkt, terugdenken aan je liefdevolle gebaar. Een blijvende herinnering dus. Daar waar een bos bloemen vaak na een week in de prullenbak verdwijnt en een lief kaartje na een tijdje in de la of kast, blijft Leafies prachtig staan. In de vensterbank, op je salontafel, op een bijzettafeltje; het is echt een onderdeel van je interieur.

leafies

Blijvende waarde, makkelijk te versturen en een vorm van verbinding

Zoals ik hierboven al aangaf, fungeert Leafies als een onwijs tof cadeau voor iedere gelegenheid. Door het mooie ontwerp, goede materialen en de laagdrempeligheid kan iedereen uit de voeten met deze bloemen. Dat is ook precies wat Jan Willem met Leafies voor ogen had. De manier van verbinden in deze tijd maar ook de tijd die komen gaat is de drijvende kracht. Het product is makkelijk online te bestellen en wordt meteen leuk verpakt naar de ontvanger verstuurd.

Leafies voor een vriendin

Tijd om iemand te laten weten dat ik die persoon een Leafie! vind. Tijd voor een uniek en persoonlijk cadeautje met een blijvende waarde. Op de website is er een mooi aanbod en kan je ervoor kiezen om zelf een pakketje samen te stellen, een losse Leafies te kopen of juist een vooraf samengesteld pakketje te versturen naar iemand. De Leafies hebben allemaal een naam gekregen, meisjesnamen wel te verstaan die eindigen op een a. Dit als een knipoog naar de bloemen.

Ik kies voor drie pakketjes, kant en klaar. Dat wil zeggen dat mijn vriendin bij het uitpakken van deze pakketjes meteen aan de slag kan met de Leafies. De pakketjes bevatten een kraft-paperbag, vulzand en een Leafie. Daarnaast zit er een leuk kaartje bij met een boodschap. Wat me meteen opvalt zijn de rustieke en warme aardekleuren. Groen, roestmetaal, brons; het past in ieder interieur en dat maakt de keuze ook wat makkelijker. De kleuren zijn hierop ook geselecteerd door Jan Willem. In de toekomst kunnen er nog kleuren toegevoegd gaan worden waarbij je moet denken aan de meer herfstachtige kleuren als mosterdgeel, oranje enz. Door te werken met deze kleuren en materialen passen de Leafies in ieder interieur en kies je dus nooit fout. Het maakt een statement, is een mooie eyecatcher en is een blijvende boodschap / herinnering. Ben zo benieuwd wat mijn vriendin ervan vindt!

leafies
Leafie in kraft paperbag

Geven is voor mij beter dan krijgen

Dat is toch wel een beetje mijn opvatting; ik ben echt een gever. Ik hou ervan om mensen dingen te geven, om wat voor reden dan ook. Een vriendin van mij verdient wel een dikke dankjewel voor haar steun de afgelopen tijd. Deze vriendin is gek op planten en dus is Leafies het perfecte cadeautje voor haar. Misschien denk je; kan ze geen planten verzorgen dan omdat je Leafies geeft? Leafies hoeven immers geen water..

Nee ik kies voor Leafies omdat ik de boodschap erachter mooi vind, het materiaal me aanspreekt en ik juist iets anders wil geven dan een echte plant of bloem. Deze heeft ze namelijk al genoeg. Deze Leafies zijn blijvend, passen helemaal bij haar huis met alle planten die ze heeft en zorgen er daarnaast voor dat ze iedere keer als ze naar de Leafies kijkt, denkt aan wat ze voor mij betekent en hoe dankbaar ik haar ben voor haar vriendschap en steun. Mooi toch?

In het geval van Leafies is geven en krijgen net zo goed! Want wie zegt dat je Leafies alleen kunt geven aan anderen? Verwen jezelf ook eens met een cadeautje en kies een Leafies voor jezelf uit. Jij blij, je interieur blij; wat wil je nog meer!

Fan van Leafies!

Ik kan wel zeggen dat ik fan ben van Leafies. Het bijzondere aan deze bloemen vind ik de veelzijdigheid. In de winkel zijn al jarenlang kunstbloemen te koop. Prachtige exemplaren zitten daartussen en ik heb er zelf ook een aantal in mijn huis staan. Maar Leafies is anders. Gemaakt van mooi dun metaal en in de prachtige rustige kleuren zijn deze bloemen echt een eyecatcher.

De veelzijdigheid zit hem vooral in de manier van presenteren. Met de kraft-paperbag kan je de Leafies als een echte bloem in een bakje zetten, maar wat let je om deze beauty’s mooi licht te buigen en neer te leggen tussen of bij andere woonaccessoires? Of zit er spijker in de muur en weet je zo niet wat je daar nu weer aan moet hangen? Door het gaatje aan het einde van de stengel van de bloem kan je de Leafies ook mooi ophangen. Keuze genoeg dus!

Het materiaal is buigbaar en dat maakt dat het tot leven komt voor mij. Een platte bloem kan zeker mooi zijn maar hoe tof is het als je de bloem kan ‘shapen’ naar eigen inzicht? Zet het op een mooie plek in je huiskamer of slaapkamer en kijk hoe mooi het licht erop valt. De bronzen versie heeft een glanzende afwerking en de roestkleurige een ruwe en dat zorgt ook weer voor een hele andere ervaring en uitstraling voor beide.

Leafies is voor mij een verwenmomentje voor iemand die het verdient. Een omhelzing, klopje op de schouder of juist een schouder om op uit te huilen. Ik zie ze als blijvende en vooral krachtige bloemen in je leven die rechtop blijft staan, trots zijn en positief blijven. Bloemen die staan voor relaties, verbinding en liefde voor elkaar.

Winactie!

Ja je leest het goed; ik mag iemand blij gaan maken met een pakketje Leafies! En diegene die ik blij ga maken zal dan weer een ander blij gaan maken. De sociale gedachte achter dit product wil ik graag nog verder uitdragen en dan is dit de perfecte manier. Wie zou jij willen verrassen, een schouderklopje willen geven? Of gewoon willen laten weten dat je van die persoon houdt?

 • Gefeliciteerd Debby Koeman
Leafies
Leafies past in ieder interieur
Footer2

Chantal
Delen is enorm lief

Chantal

Hoi ik ben Chantal, getrouwd en moeder van een prachtige dochter genaamd Nora. Ik ben werkzaam in het basisonderwijs en het lezen van een boek staat altijd standaard op het dagprogramma. Lezen is ook mijn ontspanning aan het einde van een lange dag. Samen met mijn gezin ben ik graag actief bezig en knutsel ik graag met mijn dochter.

52 reacties

 1. Ik zou dit ontzettend leuk vinden voor mijn allerliefste dochter Manon, zo leuk om haar een keer te verrassen

 2. Wauw! Zou heel graag mn beste vriendin Rolinda willen verrassen na een moeilijke tijd die ze heeft gehad !

 3. Ik gun mijn allerliefste moeder een pakket Leafies, naast dat ze het absoluut verdient, weet ik ook zeker dat ze het heel erg zal waarderen!

 4. Wat een mooie actie! Ik wil hier graag een vriendin mee verrassen die afgelopen vrijdag afscheid van haar hond heeft moeten nemen.
  Met een leeftijd van bijna 15 jaar was het lieve hondje op. En is ze helaas overleden.
  Mijn vriendin is er natuurlijk kapot van, en ik zou haar graag troosten met zoiets moois.

 5. Een bloemetje, maar net even anders! Heel cute. Ik verras dolgraag m’n lieve collega én vriendin van de Kinder Intensive Care. Duimen!

 6. Ik gun mijn dochter, die veel voor mij gedaan heeft tijdens de coronacrises, dit leuke cadeautje.
  Ik heb geen Social Media(privéredenen), maar volg wel bloglovin.

 7. Ik vind Leafies zoooo leuk en origineel! Ik gun deze leafies aan mijn vriendje. Niet alleen omdat ik er zelf dan ook van kan genieten in ons huisje (want natuurlijk krijgen ze een mooi plekje), maar ook omdat hij gewoon heel lief voor me is, en dat ook wel eens éxtra benadrukt mag worden!

 8. Las er een tijd terug ook een artikel over; zo leuk! De gedachte erachter is geweldig; ik zou mijn lieve collega willen verrassen die onlangs ziek thuis zit wegens zorgen om en voor haar zoontje!

 9. Leuk en origineel cadeau. Ik stuur mijn vriendin Leonie altijd iets leuks over de post met haar verjaardag. Het liefst iets dat door de brievenbus past, zodat ze niet thuis hoeft te zijn. 13 november is ze jarig en ik zou haar dit jaar graag zo’n uniek en persoonlijk cadeautje met een blijvende waarde sturen.

 10. De vriendin van een vriend kreeg laatst zo’n pakketje: zij was blij verrast en het is een leuk item in de woonkamer! Ik zou mijn zus hiermee willen verrassen!

 11. Och wat een schatjes deze leafies! Ik zou hier graag mijn beste vriendin blij mee maken. Ze heeft net een nieuw huis gekocht en is erg druk met de inrichting. Deze leafies zullen daar een fijn nieuw thuis krijgen!

 12. Ontzettend leuk deze Leafies. Ik gun deze van hart aan mijn lieve zus. Die het momenteel even wat moeilijker heeft. Hiermee kan ik haar een hart 💗onder de riem steken.

 13. Wat een leukies zeg, ik heb ook zo’n mooi bosje droogbloemen staan en daar zouden de leavies hartstikke leuk bij staan

 14. Ik zou dit graag winnen voor mijn klaslokaal. Allereerst vrolijkt dit mijn klaslokaal iets op en daarbij kan ik de kids gelijk iets leren over duurzaamheid.

 15. Ik zou deze graag willen winnen voor mijn dochter. Ze heeft me zovaak verrast met zelfde geplukte bloemetjes.

  • Wat leuk die leafies!!
   Had er nog nooit van gehoord.
   Die zou ik graag willen winnen voor mijn schoonmoeder.
   on haar een hart onder de riem te willen steken naar al die slechtnieuws gesprekken met de artsen.

 16. Ik gun mijn beste vriendin deze mooie leafies. Ze heeft het zakelijk niet makkelijk gehad en toen ging het net een jaartje goed en toen kwam de corona en verloor ze weer haar werk. Ik vind het zo knap dat ze zich weer aanpast en nu dus Nederlandse boeken vertaald naar het Engels. Weer totaal iets anders. Dus ik wil laten weten hoe knap ik het van haar vind en tros op haar ben en haar de allerbeste en liefste vriendin vind. Want deze vriendin is er altijd voor mij geweest door dik en dun.

 17. Wat een ontzettend leuk alternatief voor een bloemetje! Leuk dat het een blijvende ‘opsteker’ is voor in je interieur; iedereen heeft wel een leuk plekje voor dit leuks! Hiermee wil ik graag mijn vriendinnetje verrassen!

 18. Ik zou graag mijn 84-jarige schoonmoeder hiermee willen verrassen. Als opstekertje, want ook zij is 1 van de vele die zich tijdens de corona-pandemie zeer eenzaam heeft gevoeld.

 19. ik gun mijn zusje dit omdat zij zo hard werkt als mantelzorger voor onze mama! dat waardeer en bewonder ik enorm, en zou ik graag laten zien met dit presentje…

 20. Mama kan dit enorm goed gebruiken, want zij is afgelopen tijd meerdere keren geconfronteerd met de vergankelijkheid van levende dingen… Deze leavie zou zij hartstikke goed ‘verzorgen’ en laat haar nooit in de steek!

 21. Wauw, hiermee zou ik mijn moeder heel graag willen verwennen! Ik zit nu ook in quarantaine, aangezien ik corona heb en zij verwend me nu gelukkig heel goed. Daarom zou ik heel graag haar iets voor terug willen geven, om te laten zien hoe dankbaar ik ben!!

 22. Voor mijn lieve vriendin, om haar een hart onder de riem te steken en te laten weten dat ik aan haar denk.

 23. Wat een fantastisch leuk concept! Heel erg leuk om te krijgen, maar ook heel erg leuk om te geven! Ik zou mijn nichtje hiermee willen verrassen; allergisch voor stuifmeel, wat een bos bloemen in huis onmogelijk maakt… en stiekem is dit nog veel leuker ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.