Bracelet Factory van Totum – een terechte winnaar Speelgoed van het jaar

Wij zijn dol op sieraden maken en knutselen thuis. We hebben al vele soorten sieraden mogen maken, ook van Totum, en waren dan ook heel blij dat we waren uitgekozen om een speciale set te reviewen. De Bracelet Factory van Totum is wat ons betreft een terechte winnaar van de speelgoed van het jaar competitie. Maar of ik daar in het begin ook zo over dacht?

Goed voor het milieu

Wat opvalt is dat de Bracelet Factory in een mooie koffer zit. Net zoals de Bling Bling diamond sieraden waar we nog steeds erg blij mee zijn. Die staan leuk op de kamer met kleine prullaria erin waar kinderen altijd goed in zijn om te verzamelen. Daarbij is de verpakking plastic vrij en heeft deze dus ook nog een tweede leven. Daar is het milieu dankbaar voor.

Bracelet Factory

In de verpakking van de Bracelet Factory zitten verschillende kleuren garen, een soort carroussel waar je verschillende opzetstukken op kunt zetten en plastic houdertje om de garen op te binden. Verder een instructie waar ook een korte meetlat op zit. Wederom goed bedacht om zo goed mogelijk met weinig materiaal iets te ontwerpen.

Laten we beginnen!

Duidelijke handleiding of toch niet?

De eerste stappen van de handleiding van de Bracelet Factory zijn duidelijk. En de carrousel is snel in elkaar gezet. Door middel van de meetlat meten we alle touwtjes uit en maken het met een knoop vast. Goed aantrekken zodat de touwtjes nog in de sluiting passen.

Mijn hoofd had een beetje moeite met tellen dus ik kwam een touwtje te kort nadat ik alles al in elkaar had gelijmd.. gelukkig kon ik dat snel oplossen en zie je er bijna niks meer van nu. ach mijn dochter kon er gelukkig wel om lachen.

Maar toen? We begrepen niks van de handleiding en ook het filmpje op YouTube maakte het niet makkelijker.

Ik besloot de Bracelet Factory even weg te leggen. Het lag vast aan mij.. Twee dagen later werd ik wakker met een superfris hoofd en besloot het nog eens te proberen. Nu snapte ik het geheel beter.

Duidelijke werkwijze Bracelet Factory van Totum

Laat ik de werkwijze van de Bracelet Factory zo duidelijk mogen proberen uit te leggen.

De eerste stap is de touwtjes zo plaatsen dat de kleuren bij de openingen horen. Dan begin je bij het touwtje met de stip. Die breng je recht naar de overkant en plaats deze aan de rechterkant van de twee touwtjes. Dan pak je van deze onderste nu 3 touwen, de linker en plaatst deze aan de overkant links van het enkele touwtje. Je draait de carroussel een stukje naar rechts en pakt van de nieuwe twee touwtjes het rechter touw en plaats deze weer recht naar de overkant aan de rechterkant. Pak weer de linker van de 3 touwen en plaats deze naar de overkant naar het enkele touwtje. En dan weer een stukje naar rechts draaien. Dat proces blijf je herhalen tot je de touwen niet meer in de carrousel kunt klemmen.

Bracelet Factory van Totum

Het enige frusterende is dat je de touwtjes in de paarse houders steeds een stukje moet verplaatsen en als je ze niet goed vastzet ze eraf glijden. Als je dan geen puf hebt om ze er weer in te binden dan heb je last van touwtjes die in de knoop zitten. Adem in en uit, en blijf rustig.. want het resultaat mag er zijn!

Bracelet Factory voor supergave armbanden!

Wat waren we apetrots toen er een begin kwam van de armband. Steeds een stukje langer, en maar duimen dat wat we deden goed was. Het was heel spannend en dochterlief en ik wisselden elkaar af en toen kwam daar een prachtige armband aan!

Even opmeten hoe lang hij moet worden, stevig afbinden en de sluiting weer vastzetten.

Bracelet Factory

Inmiddels zit de tweede armband in de houder klaar om gemaakt te worden.

Waar je met de meeste sieraden sets onmogelijk aan navullingen kunt komen heb je voor de Bracelet Factory alleen maar nieuw garen nodig. Met de basis van de patronen kun je deze armbanden in alle kleurencombinaties maken die jij wil.

Meer gave producten van Totum

winactie
Footer4 nieuw

ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

21 reacties

 1. Mijn oudste dochter van 10 zal dit geweldig vinden. Ze is altijd bezig met armbandjes maken. Dus deze set zal ze zeker erg leuk vinden. Armbandjes maken voor haarzelf en haar zusjes. Ik loot heel graag mee.

 2. Super leuk voor mijn dochter zoë. Ze houd erg van sierraden maken. Ik waag graag een kansje voor haar.

 3. Wat een leuke Actie! Ik doe heel graag mee voor mijn dochter die altijd graag creatief bezig is. Ze heeft dit NU al op haar lijstje voor sinterklaas staan haha. Sint kan het alvast maar hebben staan. 😉

 4. Heel graag doe ik mee voor mijn kleindochter.
  Zij vindt dit zeker leuk om te doen.
  Ik volg bloglovin en waag een kansje voor haar.

 5. Onze dochter van 7 is een echte crea bea. Hele dagen knutselen, make uppen en dingetjes maken. Hiermee maak ik haar super gelukkig. Dit is voor haar een echte aanwinst. Dit houdt ik ook zeker in mijn achterhoofd voor 5 dec.

 6. Mijn dochter van 9 heeft het maken van sieraden helemaal ontdekt. Zij maakt nu vooral armbandjes met kralen. Deze set is weer eens iets heel anders, ze zal dit geweldige vinden

 7. Dit zou mijn dochter fantastisch vinden. En deze knutselmama ook. Helemaal leuk voor in een jute zak 😉

 8. Vroeger had ik een mooie paddenstoel om te punniken. Daar kon ik me goed mee vermaken. Vooral met slecht weer. Leuk om wat handwerk met mijn dochter te doen. Volgende stap wordt haken.

 9. Mijn dochter Lisanne houdt wel van sieraden maken, aar dan moet het niet te veel glimmen. Deze bandjes vindt ze vast erg gaaf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.