Totum Disney Frozen 2 sieraden maken – een musthave

Isabel is dol sieraden, knutselen en Frozen. Hoe leuk is het om die drie te combineren en samen met je dochter sieraden te maken van Frozen. De Totum Disney Frozen 2 is een must-have voor Frozen fans.

Frozen sieraden

Twee armbandjes en een ketting

Op de voorkant van het doosje Totum Disney Frozen zie je het al staan. Met dit setje kan je twee schattige armbandjes maken en een mooie ketting. Mijn Isabel is dol op Frozen, dus zodra ze dit pakketje kreeg rende ze juichend door de kamer. Alleen al het doosje vindt ze geweldig. “Yes, mama. Mag ik zelf mijn sieraden van Frozen maken?” Ze wist niet hoe snel ze moest gaan zitten om aan de slag te gaan.

Samen of alleen?

Isabel wil het graag eerst zelf proberen. Een goede eigenschap, maar al snel merkt ze dat dit niet gaat lukken. Vooral het armbandje die zij het leukste vindt. Ik kijk naar de beschrijving van sieraden Frozen 2 en moet zelf ook goed kijken hoe dit nou moet. Dit is echt te moeilijk voor een meisje van 4. Het andere armbandje lukt beter. Dat is alleen maar het rijgen van de kralen, maar voordat ze kan rijgen moet ze eerst plakken. Ik besluit naast haar te komen zitten om dit samen te doen.

Frozen 2 stickers plakken op de sieraden

De kralen voor de sieraden moet je er eerst zelf opplakken. Super leuk! Zo kan je zelf kiezen wie je op welke kleur plakt. Een tip, ga niet op zo’n kraal sabbelen. De stickers vallen er dan vanaf en dan heb je er niks meer aan. Oeps, goed in de gaten houden. Zodra de stickers zijn geplakt, hetgeen Isabel het leukste vindt , kunnen we rijgen. Het eerste armbandje is zo gedaan, maar het tweede armbandje is toch lastiger. Vooral het vouwen van het uiteinde met de touwtjes erin. Daar moet je reuze veel geduld voor hebben.

Net een prinses

Zodra we alles in elkaar hebben gezet, wil Isabel ze aan. “Mama, ik ben net een prinses.” Het kleurgebruik is precies zoals in de film. Mooie kleuren blauw afgewisseld met paars en een beetje rood. Wanneer ze het aan haar nicht laat zien, roept zij enthousiast dat ze die ook heeft. Al snel wordt ook haar setje gepakt en gaat ze aan de slag. Mijn nichtje van 8 lukt het al iets beter, maar dat armbandje met die drie draden is ook echt te lastig voor haar. Met een beetje hulp is ze zo klaar. En voor we het weten lopen er twee meisjes met sieraden van Frozen 2 rond.

Frozen 2 sieraden vanaf 4 jaar?

Op het doosje staat dat het vanaf 4 jaar is, maar ik zou er met een vierjarige niet aan beginnen. Het armbandje met de 3 touwtjes en de ketting is te moeilijk voor ze om te maken. Vind je het niet erg om te maken en is het voor de vierjarige alleen maar om te dragen dan zeg ik volmondig ja! Isabel vindt de sieraden van Frozen 2 namelijk geweldig en draagt ze graag. Voor het maken van de sieraden zou ik 8 jaar zeggen.

Heb jij ook dit setje? Hoe vond jouw kind het? Ik ben erg benieuwd naar jullie ervaring met dit sieraden setje over Elsa en al haar vrienden van Frozen.

Ook erg leuk. De window stickers farm

Naast het pakketje Totum Disney Frozen kregen we nog een leuk item. Totum heeft ook hele leuke window stickers voor in de auto! Ideaal voor tijdens die lange auto rit! Kunnen ze achterin hele verhalen verzinnen terwijl ze lekker plakken met de boerderijstickers. Het fijne is dat je deze stickers eindeloos kan gebruiken. Plak ze op het raam en wanneer je ze niet gebruikt doe je ze weer terug op het vel. Wil je niet dat ze je raam gebruiken? Er zit ook een leuk decor in waar ze de stickers op kunnen plakken!

Met wel 75 stickers die allemaal te maken hebben met de boerderij kunnen ze genoeg verhalen verzinnen. Plaats de tractor voor de trekker of zet je een koe op het hek? Het kan allemaal. Ik heb ze gebruikt in mijn klas en mijn groep 2 leerlingen vinden ze geweldig. Ze kunnen er een uur lange mee bezig zijn. Stickers op het raam plaatsen en spelen (vertellen) maar. Maar ook de peutergroep bij ons op school vonden ze stickers geweldig en het is super makkelijk om op te ruimen. Klaar? Terug op het blad en in het doosje die je zo weer terug stopt in een laatje. Erg handig!

Vind je de boerderij niet leuk? Er zijn genoeg andere leuke thema’s te vinden! Voor elk kind is er wel iets. Zo heb je ook een sprookjes variant of het thema travel.

Footer2
Joyce
Delen is enorm lief

Joyce

HI, Ik ben Joyce en moeder van twee schatten van kinderen. Mijn zoon is geboren in 2014 en mijn dochter hebben we in 2017 mogen verwelkomen. Onze zoon is hoogsensitief en heeft extreme faalangst. Dankzij hem ben ik nu een expert op dat gebied. Als juf op de basisschool maak ik van alles mee. Kleuter tot groep 8, ik heb ze allemaal gehad. Ik vind het heerlijk om naar mijn werk te gaan en verveel mij geen dag.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.