Tips voor ouders van studenten, een blog met inspiratie!

Op Mamascrapelle richten we ons voornamelijk op ouders en kinderen in de leeftijd van 0 t/m 12 jaar. Maar kinderen houden daarna niet opeens op met groeien. De studententijd is de meest gangbare weg voor veel kinderen na de middelbare school. Maar het is ook een tijd van grote veranderingen en zelfstandigheid. Studeren, werken en op kamers wonen komen vaak ook aan bod in deze periode. Wij denken graag mee met deze tips voor ouders van studenten!

Tips voor ouders van studenten
Foto van Pixabay

Tips voor ouders van studenten

Het is belangrijk om de basis eerst goed te hebben. Ga samen met je kind zitten en zorg dat de basis voor jullie beide goed aanvoelt. Denk dan aan welke studie passend en fijn is maar kijk tegelijk ook naar de plek waar deze studie is. Want de volgende stap gaat zijn; in huis of uit huis? Er is woningtekort dus als het antwoord op de vorige vraag is, uit huis, dan is het raadzaam om bijtijds al te kijken naar de mogelijkheden. En bijtijds in te schrijven! Bij veel Hogescholen zijn studentenwoningen, maar er is altijd een wachtlijst. Een goede in eerste tips voor ouders van studenten: zoek goed uit wat de mogelijkheden zijn met betrekking tot studentenwoningen of ander soort betaalbare woningen! En wees op tijd.

Werk

Als student heb je het financieel vaak niet breed. Het zelfstandige leven, de minimale mogelijkheden tot werken en de hoge uitgave zijn elke maand weer een nauwe puzzel. In tips voor ouders van studenten kan ik een hele goed geven! Er bestaat namelijk een studenten uitzendbureau. Dit is een handige website waar je per regio, dienstverband en branche kan zoeken naar passend werk. Ga hier ook bijtijds naar kijken en reageer snel op leuke en passende vacatures. Een beetje eigen inkomen genereren is heel fijn tijdens de studententijd.

Schoonmaak en voeding

Ook dit blijft een ding… de schoonmaak! Studenten staan nou niet bepaald bekend om hun hygiënische vaardigheden. Het hoort ook een beetje erbij als je net uit huis bent. Genieten van de vrijheid en eigen keuzes maken, en dat is ook goed. Als tips voor ouders van studenten wil ik dan ook hierbij vooral wat leuke inspiratie geven. Er zijn genoeg boeken met handige tips. Geef bijvoorbeeld als cadeau een handig boek met tips en doe daar een leuk schoonmaak pakket bij. En laat ze dan ook deze blog lezen over het schoonmaken van je wasmachine, want die dingen draaien overuren in studentenhuizen met gemiddeld 1 wasmachine op de 10 bewoners.

Ook voeding is zo’n dingetje, de makkelijke (ongezonde) hap is veruit favoriet. Prima voor soms, maar enige motivatie tot gezond en simpel koken is ook een goede in tips voor ouders van studenten. Geef een simpel en leuk kookboek en doe daar een survivalpakketje bij met lang houdbare ingrediënten. Zo kunnen ze altijd iets maken! Deze bonenschotel is een heerlijk budget recept bijvoorbeeld, geef er rijst bonen en tomatensaus bij en klaar. Of wat dacht je van deze simpele kookboeken?

Loslaten in tips voor ouders van studenten

Ja en de belangrijkste tips voor ouders van studenten is vooral loslaten ook. Je kan zo goed mogelijk helpen met de voorbereidingen. De studie, huisvesting en studentenwerk. Je kan passende cadeaus en survivalkits geven. Maar uiteindelijk komt het aan op je kind zelf. Laat ze lekker zelf ontdekken, fouten maken, leren en wees daar als solide basis. Ik heb met deze tips dat jullie samen met een goed gevoel deze nieuwe fase in gaan!

Heb jij nog tips voor ouders van studenten?

computer

Lees ook deze blogs

Stap Budget

Footer3
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.