Skip to Content

De gouden raad van Tante Kaat – een boek met 300 schoonmaaktips!

Wauw, wel 300 pagina’s smetvrije en ecologische schoonmaaktips! Hoe ga je om met vervelende geurtjes? En hoe krijg je die lastige vlek weg? In dit boek van Tante Kaat vindt je gouden raad voor een gezellige en nette woning, waar het fijn leven is. Een goed voornemen voor het nieuwe jaar alvast! En die grote voorjaarsschoonmaak slaan we dan gewoon over, want alles is straks helemaal bij.

De gouden raad van Tante Kaat

Een lekker schoon huis dankzij de gouden raad van Tante Kaat

Koken doe ik natuurlijk niet graag in een rommelige keuken. En wanneer ik me wil ontspannen, lukt dat pas in een gezellige, schone woonkamer. En ook slapen lukt me het beste in een opgeruimde slaapkamer. Oh en een badkamer die zelf niet fris is, nodigt niet uit om je op te frissen. En dan heb ik het nog niet over het toilet gehad. Tante Kaat heeft zelfs tips over de auto wassen trouwens.

Naast een baan, de zorg voor een kind en drie katten, is het huis op orde houden een hele klus. Je zou het soms haast ook wel een fulltime baan kunnen noemen, zeker na een vrij weekend waarin we veel tijd buitenshuis hebben doorgebracht. Met een beetje inspanning en de gouden raad van Tante Kaat zijn mijn keuken, woon– en slaapkamer, badkamer en toilet zo weer opgeruimd en fris. Een goede planning is het halve werk en zo lees je in het boek wanneer je welke taken het beste uit kunt voeren.

Vlekken en geurtjes krijgen geen kans. Want Tante Kaat kent het antwoord op al mijn vragen. De truc van net gezeemde ramen nawrijven met een prop krantenpapier om strepen te voorkomen kende ik al. Maar hoe vermijd je beslagen ruiten en spiegels? Waar kun je je sieraden mee poetsen? Ook heeft tante Kaat gouden raad voor alle soorten vlekken. Hoe krijg je kaarsvet vlekken weg? En van die gele okselvlekken en grasvlekken uit (sport)kleding? Zelfs spermavlekken heeft ze een oplossing voor. Maar bij het lezen van de tip hoe je een een afwasborstel schoonmaakt, moest ik wel een beetje denken aan zo’n foute Belgenmop: stop hem gewoon in de vaatwasser. 🙂

De gouden raad van Tante Kaat

Een beetje jammer dat Tante Kaat niet zélf bij dit boek zit, maar de vrolijke foto’s en de vlotte en overzichtelijke lay-out maken alles goed. Ik heb zeker een hoop gouden raad gelezen wat mij reden geeft voor een goed voornemen voor het nieuwe jaar! Ik pak het boek in voor mezelf en leg ‘m onder de kerstboom. En jij?

Al eens aan een huishoudhulp gedacht?

Heb je zelf even geen zin meer hebt om zelf de klus te klaren? Dan kun je overwegen om een professionele huishoudhulp in te schakelen. Ontdek in dit boek wat een huishoudhulp voor jou kan betekenen. En ook hoe zij (of hij) te werk gaat en hoe je dit allemaal regelt.

Specificaties De gouden raad van Tante Kaat

De gouden raad van Tante Kaat

Auteur: Tante Kaat | Uitgeverij: Lannoo | 9789401472197 | oktober 2020 | 320 pagina’s | Meer informatie vind je hier

Kijk ook eens op www.tantekaat.be. Daar vind je tips en trucs vindt om alles spic en span te krijgen. Maar ook een heleboel praktische video’s die stap voor stap uitleggen hoe je iets moet doen!

Delicia
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Monik.geerts

Friday 4th of March 2022

Hoe krijg ik de cirkels weg die mijn potten achterlaten op mijn glazen kookplaat ??

sandy Priem

Thursday 19th of May 2022

met alcohol azijn . spuitje met azijn en water vullen. erop spuiten ,wrijven en alles is schoon, spoelen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.