Skip to Content

Raamschildering Sinterklaas – Met gratis download voor een raamtekening

Hij komt… hij komt…. Het is alweer bijna Sinterklaas! Elk jaar maken wij het thuis gezellig. Dit doe ik onder andere door een raamschildering Sinterklaas te maken. Heel makkelijk te maken met een gave raamtekening die collega Elles met haar zoon heeft gemaakt. Benieuwd wat wij dit keer op het raam hebben staan? We laten het je graag zien inclusief gratis sinterklaas raamtekening!

Raamschildering Sinterklaas maken: een gezellige versiering van je huis

Ik geniet van de feestdagen. Niet alleen van Sinterklaas, maar ook van Kerst, Halloween en Pasen. Elk feest probeer ik het huis wat gezelliger te maken, door allerlei versieringen aan te brengen. Dit kunnen bijvoorbeeld vlaggetjes zijn, leuke decoratie of teksten voor op de lightbox. Ook maak ik bijna elk seizoen een raamschildering zoals nu voor Sinterklaas.

Maak het thuis gezellig door raamschildering Sinterklaas  te maken. Benieuwd naar de sinterklaas raamtekening gratis download hem snel!
Sinterklaas en zwarte pieten kostuums, feestartikelen, versiering en kado's bestellen

Waarom kiezen voor een raamtekening of raamschildering?

Een raamtekening zorgt voor wat aankleding en gezelligheid, maar maakt het niet té. Ik wil van mijn huiskamer ook weer geen etalage maken, een leuk hoekje vind ik gezellig, maar mijn hele huiskamer vol weer niet. Een raamschildering Sinterklaas maken is daarom een goede optie: zo kun je het huis zelf rustig maken. En het is vooral genieten als het buiten donker wordt: dan kun je de raamtekeningen pas goed zien.

Het verschil voor een raamtekening of raamschildering Sinterklaas is er eigenlijk niet echt anders dan dat je ander materiaal gebruikt. Je kunt namelijk kiezen voor speciale raamstiften* of gebruik maken van acrylverf*, maar ook gerust een mix maken van beide materialen.

Hoe maak je een raamschildering Sinterklaas?

Ik heb al eerder een blog geschreven met wat meer uitleg over een raamtekening. Ben je nieuwsgierig naar, kijk dan hier.

Zelf een raamtekening of Raamschildering Sinterklaas maken is eigenlijk heel eenvoudig, ook als je niet heel creatief bent of goed kunt tekenen. Je kunt op internet namelijk allerlei leuke tekeningen vinden, die je tegen het raam kunt plakken. Zoals de gratis raamtekening sinterklaas die je onderaan deze blog kunt vinden.

Je hebt nodig:

  • Een krijtstift (deze zijn er in verschillende kleuren, maar wit wordt het meest gebruikt)
  • Een voorbeeld of eigen ontwerp
  • Een doekje om eventuele foutjes meteen te corrigeren (droge vaatdoek met een nat puntje)

Aan de slag – Sinterklaas raamtekening maken

Om te beginnen moet je ervoor zorgen dat het raam waarop je de tekening gaat  maken schoon is. Dan pakt de krijtstift* het beste én kun je optimaal genieten van je raamtekening.
Als je kiest voor het werken met een voorbeeld, dan plak je de tekening op de buitenkant van het raam. Zelf plak ik deze altijd vast met kleefgum*, zodat je later geen lelijke plakbandresten op het raam ziet.

Daarna kun je aan de slag met tekenen. Of overtrekken, als je kiest voor een voorbeeld wat je op het raam plakt. Voordat je start, moet je de krijtstift even goed schudden. Als de krijtstift nog helemaal nieuw is, dan moet je eerst even een keer of 15 tot 20 op een papiertje pompen, totdat de inkt in de punt zit.
Eventuele foutjes kun je meteen corrigeren door het foute lijntje met een doekje weg te halen.

Ik doe dit meestal door een hoekje van het doekje nat te maken, hiermee de foutjes weg te poetsen en het daarna met de rest van het doekje even droog te maken.
Als je een raam met dubbelglas hebt, is dit in het begin even wennen, maar als je hier eenmaal aan gewend bent, heb je al snel een mooie raamtekening gemaakt!

Maak het thuis gezellig door raamschildering Sinterklaas  te maken. Benieuwd naar de sinterklaas raamtekening gratis download hem snel!

Welke raamschildering sinterklaas hebben wij dit jaar gemaakt?

Dit jaar had ik de primeur, en mocht ik met de ontwerpen van Elias en Elles aan de slag. Elias is één van onze jongste bloggers én kan heel mooi tekenen. Hij heeft een uniek ontwerp gemaakt, speciaal voor MamaScrapelle. En onderaan deze blog kun je deze gave Sinterklaas raamtekeningen ook downloaden!
In de klas heb ik samen met de kinderen dit jaar een grote stoomboot gemaakt.

Maak het thuis gezellig door raamschildering Sinterklaas  te maken. Benieuwd naar de sinterklaas raamtekening gratis download hem snel!

Nog wat laatste tips

Al zin om met je Raamschildering Sinterklaas aan de slag te gaan? Lees dan nog snel even mijn laatste tips:

  • Je kunt kiezen voor een witte krijtstift*, dit heeft meestal een mooi rustig effect. Maar er bestaan ook gekleurde raamstiften*. Dit is echt iets waar kinderen heel blij van worden! En ze kunnen ook nog eens leuk meehelpen.
  • Is een A4 raamtekening te klein? Gebruik dan een website zoals bijvoorbeeld PosteRazor of Blockposters. Daarmee kun je een kleinere afbeelding verdelen over meerdere pagina’s en deze dus zo groot maken als je wil.

Wij zijn benieuwd: ga jij dit jaar een Raamschildering Sinterklaas maken?

Lees ook deze blogs:

Footer1
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.