De leukste schoencadeautjes, een handige verlanglijst met tips

Hij komt, hij komt… onze lieve goede Sint! Een periode met verwondering voor kinderen, spanning en plezier. Een periode van stressen en discussies voor volwassenen. Maar hopelijk ook een periode waar iedereen weer wat meer kan genieten. Ik geniet zelf van deze periode. Het knusse thuis zijn, de gezonde spanning die er is voor de kinderen. Alhoewel ik ook pakjesavond verwelkom zodat het daarna weer voorbij is. Hoog tijd voor een verlanglijstje met de leukste schoencadeautjes. Wat ga jij geven?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

de leukste schoencadeautjes

De leukste schoencadeautjes

Wat zijn nou de leukste schoencadeautjes? De meningen lopen nogal uit één hierover. En dat is prima. Kijk vooral wat past bij jullie als gezin, bij jullie budget en bij het kind. Ik kreeg als kind bijvoorbeeld een stickeralbum in mijn schoen waarvoor je stickers moest verzamelen. Daarna mocht ik 2 keer per week mijn schoen zetten en zaten er pakjes stickers in. Zo leuk vond ik dat. De spanning van het verzamelen! En op pakjesavond kreeg ik dan ander soort cadeaus, of nog een laatste poging tot het vullen van mijn stickeralbum met een stapel stickers.

Voor mij horen ook lekkernijen bij de leukste schoencadeautjes. Een handje pepernoten of een suikermuis bijvoorbeeld. Zoetigheden die je zonder pardon zo als eerste eten in de ochtend in je mond geschoven mochten worden. Voor mij is een leuk schoencadeautje dus iets eetbaars wat direct gegeten mag worden en een klein cadeau waarmee je eventueel iets verzameld voor wat groters.

Zingen en tekeningen

Uiteraard hoort bij de leukste schoencadeautjes ook iets teruggeven. Een wortel en water voor het paard en een mooie tekening voor Sint en Piet. Minimaal 2 liedjes en dan maar hopen dat je iets in je schoen krijgt. Nu als moeder ben ik al een tijdje voor de Sintperiode al cadeautjes aan het verzamelen. Bijvoorbeeld in de uitverkoop bij Bol of de Kruidvat. Soms koop ik grotere setjes die ik los inpak. Zoals bijvoorbeeld speelitems van Klorofil of Playmobil. Het wisselt ook of ze 1 of twee keer hun schoen mogen zetten. En wanneer. In het weekend stop ik er vaak iets van speelgoed in zodat ze lief gaan spelen en ik nog even kan relaxen. Doordeweeks wil ik juist niet dat het motiveert tot teveel spelen, want dan is de zin in school zo klein.

In mijn verlanglijst met de leukste schoencadeautjes laat ik diverse thema tips zien. Werk toe naar een groter cadeau met verzamelen. En als je dit niet leuk vindt, dan staat er afsluitend nog een lijstje met extra tips.

de leukste schoencadeautjes

Verpakken en inpakken

Ga je voor het geven van kleinere items die opbouwen naar een verzameling of voor een groter cadeau? Dan is het wel zo leuk om dit leuk in te pakken. Dat kan heel eenvoudig door het juiste materiaal. Denk aan leuke plastic zakjes of foliepapier/ cellofaanpapier. Maar ook van cadeaupapier kan je leuke zakjes maken. De zakjes zijn bijvoorbeeld superleuk om te vullen met legoblokjes, strijkkralen of wat je maar wilt! De leukste schoencadeautjes pak je natuurlijk leuk in.

de leukste schoencadeautjes

1. Strijkkralen en waterkralen cadeau

Koop diverse items van strijkkralen of waterkralen. Het is maar net waar je voorkeur naar uitgaat. Denk aan een mix van kleurtjes, vormpjes enzovoort. Verpak telkens iets in een leuk zakje en spaar zo door het schoenzetten heen voor een totaalpakket bij pakjesavond. Leuk ook om dan op pakjesavond bijvoorbeeld een boek met voorbeelden te geven. Kijk snel hieronder voor deze leuke inspiratie bij de leukste schoencadeautjes.

lego en duplo

2. Lego en Duplo in de leukste schoencadeautjes

Dit blijft tijdloos. Leeftijdloos en voor ieder wel wat wils! Er is echt meisjeslego, jongenslego, technisch, simpel, neutraal of gekleurd. Ik zeg wel leefdtijdloos maar geef jongere kinderen vooral eerst Duplo. Ook bij deze items kan je leuk alvast wat kleine items cadeau geven en toewerken naar een groter cadeau op pakjesavond! Of geef op pakjesavond een tof groter setje cadeau. Zo kan met alles gespeeld en gebouwd worden. Je kan natuurlijk ook een setje kopen en deze weer kleiner verpakken en als meerdere schoencadeautjes geven. Het is hoe dan ook een geslaagde tip in de leukste schoencadeautjes.

nog meer leuke schoencadeautjes

3. Kleine leukste schoencadeautjes

Er zijn nog zoveel leuke inspiratietips voor de leukste schoencadeautjes. Hieronder volgt een lijstje met inspiratie voor jongens en meisjes van diverse leeftijden! Om in 1 keer te geven of om te verdelen. Het is aan jou.

4. Cadeautjes tot 5 euro

Natuurlijk hoeven niet alle cadeautjes duur te zijn of uit elkaar gehaald te worden om tot iets groots te komen. Dus ook voor het budget hier een overzicht met de leukste schoencadeautjes tot 5 euro!

De leukste schoencadeautjes

Er is best veel mogelijk hè? Maar heb je nog niet helemaal gevonden wat je zoekt? We hebben vele interessante verlanglijstjes waar je misschien ook wel inspiratie op vindt voor de leukste schoencadeautjes.

Thema verlanglijstjes

Footer1
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.