Skip to Content

De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje – een swingende film

Afgelopen zondag mochten wij namens Dutch Filmworks naar de bioscoop. We gingen naar de nieuwe film van de Club van Sinterklaas: Sinterklaas en het verdwenen pietje. Waar sterren als de familie Bellinga en Frans Duijts in meespelen. Samen met meer ouders en kinderen in de zaal werd dat een swingend feestje met een leuke film!

Sinterklaasperiode

Ja je kan er niet omheen. De winkels liggen al weken vol met kruidnoten en chocoladeletters en het lijkt wel of er in onze supermarkt elke week een rek bijkomt met sinterklaas snoepgoed. De sinterklaasperiode is aangekomen en daarmee ook de periode van de Sinterklaasliedjes en films. En natuurlijk verlanglijstjes! Nu zit er bij ons nog geen kruidnoot in onze maag dit jaar, maar de eerste sinterklaasfilm hebben we dus al wel gezien. De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje.

De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje

Een verdwenen pietje. Ja het is echt nog een jonge piet die opeens vermist is op de pakjesboot. Terwijl de boot van Spanje naar Nederland vaart ontdekt testpiet dat Fernando ontbreekt. Dat kan toch niet want hij is door Coole piet ook aan boord gezien. Maar helaas hij is echt nergens te bekennen. Sint stuurt Coole piet en Test piet op een speedbootje terug naar het kasteel in Spanje. Het avontuur van Sinterklaas en het verdwenen pietje is in volle vaart.

Fernando heeft zijn pietendiploma gehaald en mag voor het eerst mee naar Nederland. Hij krijgt van Sinterklaas zelfs een hele belangrijke taak, hij wordt de sleutelpiet. Hij heeft de o zo belangrijke taak om op de gouden sleutel te letten waarmee Sinterklaas in alle huizen kan komen die geen schoorsteen hebben.

Pony en het paard in Sinterklaas en het verdwenen pietje

Fernando had zich verslapen en had in zijn haast de sleutel op bed laten liggen. En terwijl het paard van Sinterklaas, in de film een schimmel, aan boord moest gaan snelde hij terug naar het kasteel. Maar wat een pech, de paard was dit jaar veel sneller aan boord dan normaal en zo kon het dus dat het avontuur van De Club Sinterklaas en het verdwenen pietje begon.

Al dansend maakt de Club van Sinterklaas er een waar feestje van aan boord. Danspiet krijgt nieuwe dansschoenen en kan niet wachten tot het de dag van het feest is ze ze eindelijk aan mag.

Fernando rijdt ondertussen op de pony van Spanje naar Nederland en Coole piet en Test piet volgen de paardenvijgen die de pony achterlaat. Onderweg komen ze een bijzondere Franse bakker tegen, Frans Duijts, en een boerderij in België.

Zal het verdwenen pietje en de gouden sleutel op tijd aankomen in Nederland?

Lekker swingen met de Club van Sinterklaas

De club van Sinterklaas maakt er in deze Sinterklaas en het verdwenen pietje film weer een waar feestje van. Swingende nummers, met creatieve teksten op bestaande melodieën. Sommige kinderen in de zaal gingen spontaan dansen en ook mijn benen zaten tussendoor niet stil. Wat een superleuke film waar je helemaal vrolijk van wordt. De nummers zijn te vinden op Spotify en hebben wij thuis al weer geluisterd.

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Saturday 30th of October 2021

Oh nee, foutje, hij draait in de bios.

Oma Will

Saturday 30th of October 2021

Wat een leuke dvd!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.