Sinterklaas video – met een video van Sint

In deze tijd hoef je geen smoesjes te verzinnen waarom Sinterklaas niet zelf op bezoek komt, de oude man houdt zijn bezoekjes natuurlijk ook liever veilig op afstand met een sinterklaas video! Op 5 december zit de Video van Sint in onze brievenbus en…
Lees hier de blog met winactie van 2021

Sinterklaas komt 5 december op bezoek via een sinterklaas video. Lees in deze blog hoe dat gaat en... hoe je de Video van Sint kunt maken

bezoek van Sinterklaas met pieten of zonder pieten met sinterklaas video

Voor de fans die bekend zijn met de Video van Sint: er zitten weer veel nieuwe verassingen in. Onder andere kun je dit jaar ten opzichte van 2019 niet kiezen of je Zwarte of Roetveeg pieten in de video wilt, maar uit Met pieten of Zonder pieten. Selena maakte de sinterklaas video mét en Delicia zónder pieten.

Maar wat is de Video van Sint?

Video van Sint is een persoonlijk videobericht van Sinterklaas himself dat je zelf samenstelt voor de kijkers. Een sinterklaas video dus! Het enige wat je hoeft te doen is de naam en leeftijd van je (klein)kind, neefje/nichtje of wie er dan ook bij is op te geven. (Vergeet daarbij jezelf niet!) Je kunt uit verschillende onderwerpen kiezen waar Sinterklaas uitgebreid over vertelt. Ik koos bijvoorbeeld voor mijn zoontje dat hij al heel goed kan fietsen. Ook kun je opvoedtips toevoegen. Zo geef ik mezelf mee dat ik wat minder vaak op mijn telefoon moet kijken. De video met alle gegevens kijk je in ongeveer 12 minuten. Je kunt maximaal 8 personen tegen betaling extra toevoegen. En per persoon kun je 1 foto uploaden voor in het boek (en de boodschap) van Sinterklaas. Daarnaast kun je twee algemene foto’s toevoegen die in het avontuur van dit jaar terugkomen.

Het avontuur van 2020, een sinterklaas video

In de trailer wordt uitgelegd hoe je aan de slag kunt gaan, maar daar gaat men niet in op het verhaal van dit jaar. Maar dit jaar staat de video in het teken van Sinterklaas en de geheime schatkamer! En Selena en ik konden het niet laten om meteen te kijken naar onze persoonlijke boodschap tijdens het coronaproof bezoek van Sinterklaas, zodat we hier alvast een tip van de sluier kunnen geven.

Sinterklaas komt 5 december op bezoek via een sinterklaas video. Lees in deze blog hoe dat gaat en... hoe je de Video van Sint kunt maken

Hoe het verhaal begon

Een mysterieus begin van de video in de verhalenkamer van Sinterklaas, waar hij coronaproof zijn ‘bezoek’ – de kijker – welkom heet. Terwijl hij een pot lijm pakt om een scherf uit een grote, mooie vaas te lijmen, vertelt Sint dat dit een Sinterklaasfeest is vól verrassingen. “Iedereen heeft verhalen,” zegt hij. En hij wijst naar de eerste algemene foto die je optioneel kunt uploaden. Er volgt een flashback naar het verhaal van hoe de grote vaas in zijn verhalenkamer kapot viel. Én wat er uit die kapotgevallen vaas tevoorschijn kwam: een schatkaart!

Voordat Sint gaat vertellen waar die schatkaart van is, richt hij zich tot de kijker. Met het bekende grote, rode boek erbij gepakt, zegt dat hij éérst naar onze verhalen wil gaan kijken. Mijn zoontje is als eerste aan de beurt en we zien zijn naam met de door mij gekozen foto van hem. Bij één van de onderwerpen die je in kon vullen, had ik ‘muzikaal’ gekozen. Dit omdat we onlangs, na bijna 4 jaar, afscheid moesten nemen bij Muziek op Schoot (wat voor kinderen t/m 3 jaar is) en mijn zoontje graag muziek maakt en zingt. Ook komen er nog twee andere onderwerpen die je in kon vullen aan bod in dit stukje, waaronder een opvoedtip die ‘de Sint’ graag anders ziet. 😉

Sinterklaas komt 5 december op bezoek via een sinterklaas video. Lees in deze blog hoe dat gaat en... hoe je de Video van Sint kunt maken

Piraat Berenstein

Plotseling beweegt er vanalles in de verhalenkamer door een windvlaag en valt de schatkaart op de grond. Terwijl Sinterklaas die bekijkt, komt er een bericht binnen op zijn iPad. Daarop staat de tweede algemene foto die je optioneel kunt uploaden. Ondertussen gaat de telefoon over; het is de profpiet om Sint op weg te helpen. Zijn oog valt op de naam Berenstein. Sint kent piraat Berenstein nog van vroeger. En die komt al gauw met twee andere piraten naar de Sint en liegt dat de kaart al verouderd is en dat de schat allang is gevonden. Zodra Sint uit de kamer is, activeert de piraat de kaart en dan…

… leest de Sint eerst weer verder uit zijn boek met verhalen over de kijkers. Per persoon worden de drie andere onderwerpen doorgenomen. Mijn zoontje krijgt hier o.a. een compliment dat hij zo goed kan fietsen en opletten in het verkeer. En ik krijg “allemaggies” te horen dat ik fan ben van Bassie en Adriaan, haha. (Je kon uit een lijstje idolen/superhelden kiezen bij het maken van de sinterklaas video.)

Op zoek naar de schat – sinterklaas video

Dan gaat de sinterklaas video weer verder met het verhaal over de piraten die door het kasteel dwaalden, op zoek naar de schat. En ja hoor, de piraten vonden een grote schat in het midden van de schatkamer. Best spannend, want bij het openen van de schatkist, die vol bleek te zitten met strooigoed, vlogen de deuren en ramen dicht. Ondertussen heeft Sinterklaas de schat – en de piraten – ook gevonden. En hij nodigt de piraten uit om er maar een feestje van te maken dat ze de schat gevonden hebben. Er werd gezongen en gedanst. Maar Piraat Berenstein was al snel vertrokken, want hij hoopte natuurlijk een andere schat te treffen. Sinterklaas weet hem uiteraard te vinden en verrast piraat Berenstein met een wel heel bijzonder cadeau.

Tot slot weet Sinterklaas zijn ‘sinterklaas video’ af te sluiten met een verrassing voor de kijker. Namelijk waar de zak met cadeautjes staat! Dit kon je ook zelf aangeven tijdens het invullen van de gegevens.

In totaal duurde onze Video van Sint (2 personen) 18,5 minuten. Zoals ik al vertelde koos ik voor de versie zónder pieten. En ik moet eerlijk bekennen: ik heb ze niet eens gemist! Ik werd namelijk helemaal meegenomen in het piratenverhaal en de manier waarop de Sint over de 6 opmerkingen wist te vertellen. Heel erg leuk gedaan! Wat mij betreft dus een succesvol coronaproof bezoek van Sinterklaas!

gwendolyn

Video van Sint met pieten

Ik heb gekozen voor een sinterklaas video in de vorm van de video met pieten. Mijn dochter is 6 jaar en fan van piet. Het maakt haar dus echt niet uit of deze zwart, bruin, geel, rood, regenboog, blank of met vegen is. Voor haar is een piet gewoon een piet die heel handig is, hoog kan klimmen en de cadeautjes in je schoen stopt. Dus ik ben blij dat er een versie met (roetveeg)pieten is! De kwaliteit van de film is weer erg goed en ook wij hebben verschillende opties gekozen. Voor onze dochters, wat persoonlijke dingen en de leuke extra opties met liedjes onder andere.

Het verhaal is gelijk aan het verhaal zonder pieten zoals hierboven beschreven. De nadruk ligt op een schatkaart, een schat en piraten. Helemaal top dus die combinatie. Sint, piet en een piraat! De aandacht ligt op avontuur en plezier en zo vieren wij het graag. De extra opties zijn weer geweldig erin verwerkt. Ik sta nu al te springen om het gezicht van mijn dochter te zien als hij die persoonlijke dingen zegt. Het is ook niet alleen kortaf van: ¨Je vindt Elsa leuk”, nee hij maakt er echt een leuk verhaal van. Een top coronaproof bezoek van Sinterklaas is deze dvd dus. Mijn versie duurde rond de 16 minuten maar ik heb niet gekozen voor de optie “Waar liggen de cadeautjes”.

Verzorgd bezorgd – sinterklaas video

De dvd wordt zoals gewoonlijk ook weer geheel verzorgd bezorgd. Een neutrale enveloppe, leuke kaart erbij en een mooi hoesje. Leuk ook dat film icoontje op de hoes wat Sint gerelateerd is. Wel vind ik het jammer dat er niet ergens 2020 herkenbaar op staat. Ik heb de dvd van vorig jaar ook en het is makkelijker herkennen met een jaartal erbij. Maar goed dat is maar een klein iets en valt totaal in het niet bij dit sinterklaas video op onze beeldbuis. Het slotnummer is ook echt heel catchy, een piraten pieten lied, ik weet zeker dat dit nog heel lang gezongen wordt in huis. En misschien ook door mijn dochter.

abygail

Extra opties

5 populaire Sinterklaasliedjes (bundel met 5 video’s): Zing en dans gezellig mee met deze 5 populaire Sinterklaasliedjes! De liedjes zijn af te spelen via de dvd en los te downloaden.

3 Verhaaltjes van Sint (download): Sinterklaas vertelt 3 prachtige verhaaltjes (totaal +/- 10 minuten) over Superpiet en Pietje Precies, Knutselpiet en de Feestkroon en De Stoomboot en de walvissen. Gebruik ze als voorleesverhaaltjes of gewoon gezellig tijdens het Sinterklaasfeest!

DVD Kopie: Kopie van jouw videobericht op DVD inclusief verzendkosten en compleet met dvd doosje, Gesigneerde kaart en unieke Cadeau Envelop!

Tekening in de Schoen Video (download): Na je bestelling vind je in je mailbox een voucher met een link waarmee je een tekening van jouw kind(eren) in een aparte video van Sinterklaas kunt maken.

Je kunt als extra optie bij de Video van Sint vijf Sinterklaasliedjes bestellen: Feesten op de Daken, Hey Sinterklaas, Kado, Olé, olé, olé en Pietengym. In de versie van de video zonder Pieten, zingen en dansen drie piratenmeiden. Aan het begin van elk lied, laten de dames met duidelijke uitleg zien hoe het bijbehorende dansje gaat. Hoewel, dansje… de Pietengym noem ik liever een volledige work-out voor jong en oud, met jumping jacks als warming-up!

De vier piratenverhaaltjes (Bakpiet en kleine piraat, Piraat of Dakpiet, Jinneke en de fles en Piraat Ippie) zijn ook hartstikke leuk. Én gratis bij de complete versie van de Video van Sint. Ieder verhaal dat door Sinterklaas wordt verteld, duurt ongeveer 3 minuten en krijg je direct (en helemaal coronaproof), bezoek daarvoor je mailbox.

Ook de verjaardagsvideo zit gratis bij het complete pakket. Dat is een video met een felicitatie voor de jarige van de Sint.

Levertijd van je sinterklaas video op DVD

Na het samenstellen wordt de DVD verstuurd via PostNL. Kies je voor de download dan kun je jouw Video van Sint direct bekijken! Vorig jaar duurde het een dag langer voordat mijn DVD verstuurd werd, omdat mijn naam (Delicia) niet in de namenlijst voorkwam en door de Sint zelve nog ingesproken moest worden. De download had ik 3 uur later wel al binnen. Gelukkig voor mijn nieuwsgierigheid had Sint mijn naam onthouden en kon ik dit jaar wat sneller de video bekijken.

Sinterklaas komt 5 december op bezoek via een sinterklaas video. Lees in deze blog hoe dat gaat en... hoe je de Video van Sint kunt maken

Wat is inbegrepen bij de Video van Sint 2020?

De Download (vanaf €14,95) is eenvoudig af te spelen via een Tablet, Smartphone of Computer. En je kunt ‘m al binnen 1 uur bekijken.

 • Nieuw avontuur (2020)
 • 6 onderwerpen en foto’s
 • Overal op af te spelen
 • Afspeelduur +/- 12 minuten

De DVD (vanaf €14,95) is af te spelen via een DVD/Blu-Ray speler of (spel)computer. De DVD wordt na ongeveer 2 werkdagen verzonden.

 • Nieuw avontuur (2020)
 • 6 onderwerpen en foto’s
 • Incl. DVD verpakking
 • Afspeelduur +/- 12 minuten

Bij de complete versie (vanaf €19,95) ontvang je de DVD plús de Download en ook nog eens allerlei gratis extra’s t.w.v. €11,95! (Die kozen wij dus!)

 • Nieuw avontuur (2020)
 • 6 onderwerpen en foto’s
 • Afspeelduur +/- 12 minuten
 • Verjaardagsvideo (gratis)
 • 4 piratenverhaaltjes (gratis)
 • Gesigneerde Postkaart (gratis)
 • Envelop uit Spanje (gratis)
 • Binnen 1 uur te downloaden en de DVD na ongeveer 2 werkdagen verzonden

Extra onderdelen die je kunt bestellen bij de Video van Sint:

 • 5 Populaire Sinterklaasliedjes (bundel met 5 video’s) voor €4,95
 • 3 Verhaaltjes van Sint (download) voor €3,95
 • Extra DVD kopie vanaf €4,95 (korting bij meerdere DVD’s, max. 6)
 • Voucher voor Tekening in de Schoen Video (download) voor €4,95
 • 4 Piratenverhaaltjes. Een bundel van 4 video’s voor €4,95
 • Videobericht op DVD, in een mooi dvd doosje, gesigneerde kaart en envelop €4,95
 • Verjaardagsvideo: voor ieder kind een video voor op zijn/haar eerstvolgende verjaardag (met leeftijd) €3,95

Lees ook deze blogs

Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

18 reacties

 1. Ah ja zo leuk dit!! Ik doe graag mee voor ons gezinnetje met 3 kids ? de Sint heeft genoeg te vertellen hier! Ook aan papa en mama ?

 2. de kleinkinderen gaan helemaal uit hun plaat als de sint vanaf de tv met ze praat verras hen maar met dit leuke exemplaar #duimenmaar

 3. Lijkt me echt geweldig voor onze dochters en hun nichtjes. Lijkt me heerlijk om de gezichten te zien als sinterklaas hun toespreekt en veel over ze weet. Zo maken we deze sinterklaas extra speciaal

 4. Ik doe graag mee voor mijn dochter. Nu de sint niet in het dorp komt is deze video geweldig. Ze zal mega blij zijn.

 5. Heel erg graag voor mijn kleindochtertje Lexie die ik al 9 weken niet gezien heb wegens 3 operaties op korte tijd en de coronaregels, zou die kleine meid eens graag verrassen als ik ze eindelijk mag zien

 6. Ik doe heel graag mee voor mijn 5-jarige dochter, die “elke dag niet slapen kan want ze moet aan Sinterklaas de hele nacht denken.” 🙂

 7. Dat zou fantastisch zijn voor mijn zoontjes! Grote broer is nu 7.. En wellicht voor hem (helaas) ’t laatste jaar dat hij zal geloven. Broertje is 2 jaar en begrijpt ’t sinterklaas feest nu zo goed. Dit jaar zal het al zo anders zijn door corona. Hopelijk maakt deze video pakjesavond toch nog een beetje magisch voor mijn jongens. Ze verheugen zich zo op de komst van de sint!!

 8. De video van Sint is toch wel de kers op de taart. Dit bijzondere Sinterklaasjaar helemaal. Ik doe graag mee voor mijn kinderen om pakjesavond nog magischer te maken. Waarschijnlijk het laatste jaar dat mijn zoon nog zal geloven. Ik ga duimen! ???

 9. Ik doe heel graag mee voor mijn 3 jongens omdat de hele Sinterklaas viering dit jaar anders loopt dan anders. Naast corona ligt opa in het ziekenhuis en houden we dus sowieso ook met pakjesavond afstand van opa en oma, we vieren het dit jaar niet zoals andere jaren bij hun thuis maar in ons eigen huis én zonder ze 🙁
  Allemaal uiteindelijk natuurlijk wel voor ‘het goede doel’… dat opa weer beter wordt en wij hem niet in gevaar brengen met eventuele corona…
  Hoe dan ook, de Sint video zou de pakjesavond van de jongens een stuk leuker maken :-)!!!

 10. Lijkt me heerlijk voor mijn dochtertje en mijn zoontje die middenin de Sinterklaas vibe zitten. Al weken lang klinkt hier Sinterklaas muziek en worden de liedjes mee gezongen, zijn er al diverse knutselwerkjes gemaakt, zoals een stoomboot en pietenmutsen. Lopen mijn kids vaak rond als Pietje en worden dan hele klimparcours bedacht door de kids over de banken. Zo’n video is wel een beetje de kroon op hun enthousiasme, want persoonlijk gaan ze Sinterklaas dit jaar waarschijnlijk niet zien, tenzij….

 11. Het zou geweldig zijn om de kinderen dit jaar weer een video van de sint te geven. Afgelopen jaar was Sepp 1 en hij sliep lekker tijdens pakjesavond. Fenna was net 3 en ze keek haar ogen uit. ‘Ik ben op teevee mama’. Ik had niet verwacht dat dit zo goed zo blijven hangen, maar onlangs begon ze er zelf over. ‘Mama ik was op tv hé, op het filmpje bij sinterklaas’. ‘En ik zag mijn foto en we ging lekkere broodjes en pepernoten eten he’. Echt geweldig dat ze zich dat nog kon herinneren. Lijkt me geweldig om dit jaar een filmpje voor Fenna én Sepp te ontvangen. Ik gun het iedereen eigenlijk vooral in deze tijd waarbij je niet gezellig met familie dit feest kunt vieren.

 12. Leuk zeg! Doe graag mee voor mijn meiden, super spannend een echte boodschap van de Sint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.