Vingerverf met Sinterklaas knutsels

Een paar weken geleden was er groot nieuws in kinder knutselland. Er was een productonderzoek naar vingerverf geweest. Omdat ik ook als gastouder werk en heel veel met de kinderen verf vond ik dit wel een belangrijk onderzoek om uit te pluizen welk merk een veiligheidsrisico vormden. De SES Creative vingerverf kwamen goed uit de test en hier heb ik gelijk wat Sinterklaas knutsels mee gemaakt. 

 

SES vingerverf

Er zijn gelukkig ook een hoop merken wel veilig bevonden zoals de vingerverf van DJECO en Heutink en SES Creative. Omdat deze gastouder de producten van de Action had, ontving ik potjes van SES Creative om te testen. Helaas was tijdens de verzending het blauwe potje kapot gegaan en zat ik helemaal onder de blauwe verf. Gelukkig is alle SES  makkelijk uitwasbaar!

SES vingerverf SES vingerverf SES vingerverf SES vingerverf

Hoed van Sinterklaas met SES vingerverf

Benodigdheden

  • SES Creative geel en rood
  • papier met tekening hoed Sinterklaas

sinterklaasknutsel sinterklaasknutsel sinterklaasknutsel

Oudere kinderen kun je laten dippen uit de pot, voor jonge kinderen kun je het beste wat verfdruppels verdelen over het papier en ze dan lekker laten kliederen.

sinterklaasknutsel  sinterklaasknutsel SES vingerverf

Bij het kinderliedje zie de maan schijnt heb ik 3 kleuren gemengd tot bruine verf. Deze vingerverf mengt goed!

zie de maan schijnt zie de maan schijnt

Alle SES vingerverf is goed mengbaar en smeerbaar en makkelijk uitwasbaar. Ja de vlek was volledig uit mijn kleren gegaan gelukkig. Bovendien is de vingerverf parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen. Kinderen kunnen hiermee veilig urenlang verven.

De SES Creative is onder andere bij Bol.com te koop voor €6,75

 

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.