Skip to Content

Verven met peuters – een Sinterklaas idee met SES vingerverf

Een paar weken geleden was er groot nieuws in kinder knutselland. Er was een productonderzoek naar vingerverf geweest. Omdat ik ook als gastouder werk en heel veel met de kinderen verf vond ik dit wel een belangrijk onderzoek om uit te pluizen welk merk een veiligheidsrisico vormden. De SES Creative vingerverf kwamen goed uit de test en hier heb ik gelijk wat Sinterklaas knutsels mee gemaakt. Verven met peuters is altijd een goed idee!

Er zijn gelukkig ook een hoop merken wel veilig bevonden zoals de vingerverf van DJECO en Heutink en SES Creative. Omdat deze gastouder de producten van de Action had, ontving ik potjes van SES Creative om te testen. Helaas was tijdens de verzending het blauwe potje kapot gegaan en zat ik helemaal onder de blauwe verf. Gelukkig is alle SES vingerverf makkelijk uitwasbaar.

SES vingerverf
SES vingerverf
SES vingerverf

Hoed van Sinterklaas met SES vingerverf

Benodigdheden

 • SES Creative geel en rood
 • papier met tekening hoed Sinterklaas
Wij testen een veilige vingerverf van SES Creative en maakten er een sinterklaasknutsel mee. Heerlijk sensopathisch verven met peuters
Wij testen een veilige vingerverf van SES Creative en maakten er een sinterklaasknutsel mee. Heerlijk sensopathisch verven met peuters

Oudere kinderen kun je laten dippen uit de pot, voor jonge kinderen kun je het beste wat verfdruppels verdelen over het papier en ze dan lekker laten kliederen met de vingerverf. Verven met peuters is een feestje!

sinterklaasknutsel
Wij testen een veilige vingerverf van SES Creative en maakten er een sinterklaasknutsel mee. Heerlijk sensopathisch verven met peuters

Bij het kinderliedje zie de maan schijnt heb ik 3 kleuren gemengd tot bruine verf. Deze vingerverf mengt goed!

Alle SES vingerverf is goed mengbaar en smeerbaar en makkelijk uitwasbaar. Ja de vlek was volledig uit mijn kleren gegaan gelukkig. Bovendien is de vingerverf parabenenvrij, glutenvrij en hypoallergeen. Kinderen kunnen hiermee veilig urenlang verven.

De SES Creative vingerverf is onder andere bij Bol.com te koop.

Verven met peuters met SES vingerverf

Verven met peuters is een leuke en creatieve activiteit, en SES vingerverf is een veilige en populaire keuze voor dit soort knutselprojecten. Hier zijn enkele tips om het verven met SES vingerverf met peuters soepel te laten verlopen:

 1. Voorbereiding en veiligheid: Zorg voor een goed georganiseerde knutselruimte met gemakkelijk schoon te maken ondergronden, zoals plastic tafelkleden of oude kranten. Zorg ervoor dat de peuters oude kleren dragen of verfschorten* om hun kleding te beschermen.
 2. Kleurselectie: Laat de peuters hun favoriete kleuren vingerverf kiezen. SES vingerverf komt in verschillende kleuren, wat de activiteit leuker maakt.
 3. Ondergronden: Bied verschillende ondergronden aan om op te schilderen, zoals wit papier, karton, of zelfs plastic folie.
 4. Vingerbeschildering: Leg uit dat ze hun vingers kunnen gebruiken om te schilderen. Laat ze experimenteren met vingerverven en hun eigen creativiteit uiten.
 5. Begeleiding: Moedig de peuters aan om te praten over wat ze schilderen en wat ze ervaren terwijl ze verven.

Nog een paar tips voor het verven met peuters

 1. Creatieve projecten: Bied thema’s of ideeën aan die bij de seizoenen passen of bij hun interesses. Bijvoorbeeld, kun je vragen om een herfstboom, een vrolijke zon, of hun favoriete dier te schilderen.
 2. Mengkleuren: Laat ze ervaren hoe ze nieuwe kleuren kunnen creëren door verschillende kleuren vingerverf te mengen. Dit is zowel leuk als leerzaam.
 3. Kliederen en Sensory Play: Herinner de peuters eraan dat het niet erg is om een beetje te kliederen en dat ze kunnen genieten van de textuur en het gevoel van vingerverf.
 4. Opdrogen: Laat de kunstwerken van de peuters drogen voordat je ze aanraakt of verplaatst.
 5. Belonen en tentoonstellen: Toon waardering voor hun kunstwerken en help hen de schilderijen op te hangen of te presenteren, zodat ze trots kunnen zijn op hun creatieve prestaties.

SES vingerverf is een uitstekende keuze voor peuterkunstprojecten vanwege de veiligheid en kwaliteit. Blijf betrokken bij de activiteit, moedig hun creativiteit aan en laat de peuters genieten van de plezierige ervaring van verven.

Lees ook deze blogs:

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.