DIY Sinterklaasknutsel

De kinderen zijn hier al weer druk met Sinterklaasknutsels. Ijverig zijn ze druk in de weer en er wordt wat afgetekend kan ik je vertellen. Elke keer als er een schoen gezet moet worden, wil dochterlief een tekening. Gelukkig heb ik de Bobbi Schoenzetkalender anders wilde ze elke dag wel een tekening maken! Dat mag wel van mij natuurlijk, maar niet als reden schoen zetten! Gelukkig heeft deze creatieve mama genoeg andere Sinterklaasknutsel werkjes bedacht om te maken. Hier vind je er alvast een paar!

Pakjesboot

Benodigdheden

  • Bruin karton
  • gekleurd karton ( 1 is voldoende bij meer kids leuk om te varieren.
  • stickers
  • wol
  • lijm en schaar

DIY Sinterklaas

Grotere kinderen kun je zelf wat stickers af laten pulken natuurlijk. Ik heb er voor gekozen om elk kind gewoon wat stickers steeds aan te reiken zodat er overal in elk geval een sinterklaas, pietje en paard is. Maar ook heel veel cadeautjes. Goed voor de fijne motoriek!

DIY Sinterklaas DIY Sinterklaas DIY Sinterklaas

Het gekleurde deel laat je kleuren met bijvoorbeeld krijt en dan maak je alles aan elkaar vast. Omdat ik er meerdere heb als gastouder heb ik ze op het raam geplakt. Ziet er erg vrolijk uit!

DIY Sinterklaas

Handen verven Sinterklaas en Zwarte Piet

Benodigdheden

  • Acrylverf wit, zwart, groen, blauw, roze, paars ( laatste 4 wat je leuk vindt)
  • wiebeloogjes
  • veren
  • rood karton en ander gekleurd karton voor de pieten muts

DIY Sinterklaas DIY Sinterklaas

Het Sinterklaashandje is bij elke leeftijd makkelijk te doen. Het zwarte pieten handje is net wat lastiger bij jonge kinderen omdat die hun handen nog samenknijpen. Die kun je dan bijvoorbeeld in 2 fases maken, of heel handig zijn met je eigen handen en vliegensvlug zijn ( iemand om hulp vragen kan natuurlijk ook!)

Laat dit goed drogen. Oudere peuters laat je vervolgens zelf de ogen, hoed en muts plakken. Extra leuk om er een klein veertje bij te maken. Ik heb bewust niet ook nog een geel kruis gezet omdat ik zo min mogelijk zelf wil doen aan de knutselwerken van de kinderen.

Schoentje knutselen

Bij de Lidl hebben wij deze grote bouwtekeningen op stevig karton gehaald om schoentjes te knutselen. uiteraard kun je ook genoeg op Pinterest vinden of bij andere supermarkten.

DIY SinterklaasDIY Sinterklaas

Laat de kinderen lekker kleuren met wasco, potloden, stiften of dunne vingerverf is ook leuk voor de kleine kinderhandjes. Oudere kinderen kun je ook nog glitters op natte verf laten strooien bijvoorbeeld! Leef je uit!

Voor de jonge kinderen moet je zelf wel aan de slag met knippen en plakken natuurlijk. Betrek het kind er wel bij en vraag waar de wortel, zak et cetera geplakt moeten worden op de schoen. Laat zoveel mogelijk door het kind zelf doen!

Welkom slinger

Op Pinterest kwam ik leuke sinterklaas vlaggetjes tegen. Deze heb ik in word even iets aangepast dat ze wat groter werden en vervolgens de grote kinderen laten inkleuren. In vrolijke kleuren wat andere vlaggen er tussen met de letters WELKOM erop. En vervolgens aan de schoorsteen gehangen. Zo voelen Sinterklaas en Zwarte Piet zich goed welkom natuurlijk!

DIY sinterklaas DIY sinterklaas

Volgende week gaan wij aan de slag met onderstaande tekeningen!

DIY Sinterklaas DIY Sinterklaas DIY Sinterklaas

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

2 Responses

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.