Schoentje zetten hoe pak je dat aan?

Zaterdag komt Sinterklaas weer aan in ons landje en dan komen de weken van schoentjes zetten. Voor veel ouders reden van zorgen want deze weken zijn ook hele spannende weken voor veel peuters en kleuters. Sommige kinderen gaan er helemaal op in en vinden het heel erg spannend dat Zwarte Piet zomaar binnen kan komen via de schoorsteen. Of via de magische ring van Sinterklaas die 3 keer op een deur tikt en dan gaat de deur open zoals te zien was in het Sinterklaasjournaal.

Hoe vaak schoentje zetten?

Veel ouders vragen zich deze periode af, hoe vaak zal ik de schoen laten zetten? Zeker als je kind ook nog naar school gaat, naar een gastouder of kinderdagverblijf of andere activiteit kan het soms erg vaak zijn. Je wilt je kind niet verwennen, maar toch ook wel de sfeer van Sinterklaas mee geven natuurlijk. Liedjes zingen voor de openhaard, een tekening voor Zwarte Piet, een verlanglijstje voor Sinterklaas een wortel voor het paard in je schoen en dan de volgende ochtend super blij zijn met een klein cadeau. Het is ook allemaal wel heel spannend natuurlijk.

schoentje maken

Mijn advies is om 1 keer per week een schoentje te zetten. Bijvoorbeeld de zaterdag. Een enkele keer bijvoorbeeld op de woensdag extra kan prima, maar maak het niet te gek! Daarnaast kun je bij veel supermarkten ook een schoentje zetten. Echt waar dit is vaak genoeg!

bobbi schoenzetkalender

Kijk eens op de site van Bobbi. Hier kun je een schoenzetkalender downloaden en hierop precies invullen wanneer je kind een schoentje mag zetten. Dit geeft rust voor je kind en ook voor jezelf want je kind hoeft niet elke dag te vragen of hij/zij alsjeblieft een schoentje mag zetten vanavond.

Wat doe ik in de schoen?

Volgende probleem voor veel ouders. Wat doe ik er in? En nee denk nou niet gelijk aan snoep! De eerste keren doe je er bijvoorbeeld een leuk voorleesboekje/ dvd/ of wat Sinterklaas speelgoed van Fischer Price in.

fischer price sinterklaas dvd woezel en pip boekjes sinterklaas peuters

Zijn je kinderen nog jong, dan pak je het voor volgend jaar weer opnieuw in! Heus ze weten dat niet meer.

Geef kleine knutselspullen die kosten bijna niks bij de Action. Zo kunnen ze met hun cadeau ook weer wat mooi’s knutselen voor Sinterklaas en zijn Pieten.

Wil je dan toch wat te snoepen geven, stop er dan ook een mandarijn bij!

Geen openhaard?

Je kan natuurlijk zelf aan de slag om er een te knutselen van kartonnen dozen en inpakpapier. Maar je kunt er ook een kopen.

pakjeshaard(foto van kruidvat.nl)

Bij de Kruidvat kun je er online 1 kopen voor 4,99 of in de winkel ruil je hem om voor 450 spaarpunten met je spaarpas.

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

7 Responses

  1. Leuke tips! Ik heb zelf een gratis printable gevonden waarop mijn zoontje kan aftellen naar 5 december. In deze kalender heb ik de vakjes waarop hij zijn schoentje mag zetten ingekleurd zodat hij het zelf ook weet. Geeft wat meer zekerheid. De cadeaus die erin gaan kun je al op mn blog lezen 😉

  1. Pingback: Sinterklaastag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.