Schoentje zetten hoe pak je dat aan een spannende tijd

Zaterdag komt Sinterklaas weer aan in ons landje en dan komen de weken van schoentjes zetten. Voor veel ouders reden van zorgen want deze weken zijn ook hele spannende weken voor veel peuters en kleuters. Sommige kinderen gaan er helemaal op in en vinden het heel erg spannend dat Piet zomaar binnen kan komen via de schoorsteen.

Hoe vaak schoentje zetten?

Veel ouders vragen zich deze periode af, hoe vaak zal ik de schoen laten zetten? Zeker als je kind ook nog naar school gaat, naar een gastouder of kinderdagverblijf of andere activiteit kan het soms erg vaak zijn. Je wil je kind niet verwennen, maar toch ook wel de sfeer van Sinterklaas mee geven natuurlijk. Liedjes zingen voor de openhaard, een tekening voor Piet, een verlanglijstje voor Sinterklaas een wortel voor het paard in je schoen en dan de volgende ochtend super blij zijn met een klein cadeau. Het is ook allemaal wel heel spannend natuurlijk.

schoentje zetten

Mijn advies is om maximaal 2 keer per week een schoentje te zetten. Bijvoorbeeld de zaterdag. Een enkele keer bijvoorbeeld op de woensdag extra kan prima, maar maak het niet te gek! Daarnaast kun je bij veel supermarkten ook een schoentje zetten. Echt waar dit is vaak genoeg!

bobbi schoenzetkalender schoentje zetten

Kijk eens op de site van Bobbi. Hier kun je een schoenzetkalender downloaden en hierop precies invullen wanneer je kind een schoentje mag zetten. Dit geeft rust voor je kind en ook voor jezelf want je kind hoeft niet elke dag te vragen of hij/zij alsjeblieft een schoentje mag zetten vanavond.

Wat doe ik in de schoen?

Volgende probleem voor veel ouders. Wat doe ik er in? En nee denk nou niet gelijk aan snoep! De eerste keren doe je er bijvoorbeeld een leuk voorleesboekje/ dvd/ of wat Sinterklaas speelgoed.

Kijk hier voor de leukste sinterklaas films

dvd woezel en pip
schoentje zetten

Zijn je kinderen nog jong, dan pak je het voor volgend jaar weer opnieuw in! Heus ze weten dat niet meer. De ideale tip voor schoentje zetten en er wat in doen!

Geef kleine knutselspullen die kosten bijna niks bij de Action. Zo kunnen ze met hun cadeau ook weer wat mooi’s knutselen voor Sinterklaas en zijn Pieten.

En de gezondste tip voor schoentje zetten? Wil je dan toch wat te snoepen geven, stop er dan ook een mandarijn bij!

Schoentje zetten wat doe ik erin?

Voor inspiratie neem dan eens een kijkje op een van onze verlanglijstjes blogs. Daar vind je veel inspiratie!

Lees ook deze blogs:

Footer1
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

4 reacties

  1. Leuke tips! Ik heb zelf een gratis printable gevonden waarop mijn zoontje kan aftellen naar 5 december. In deze kalender heb ik de vakjes waarop hij zijn schoentje mag zetten ingekleurd zodat hij het zelf ook weet. Geeft wat meer zekerheid. De cadeaus die erin gaan kun je al op mn blog lezen 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.