Sinterklaas opvoedtips voor ondeugende peuters

Sinterklaas is een grote kindervriend. Hoe kan dat ook anders met al die kadootjes die hij mee brengt! Alle leuke knutselwerkjes die kinderen samen met ouders/ opvoeders/leerkrachten maken. Alle leuke nieuwe voorleesboeken en speelgoed en verkleedkleren elke dag om mee te spelen. Het is 1 groot kinderfeest! Maar niet alleen voor kinderen! Ook veel ouders zijn erg blij met de komst van Sinterklaas.. maar dan om een andere reden dankzij deze sinterklaas opvoedtips!

De kracht (macht) van Sinterklaas

Ja de Kracht van Sinterklaas is voor veel ouders ook de Macht van Sinterklaas. Wat als je een kind hebt wat maar niet wil luisteren. Dreig je dan, ook al is het grappig bedoeld, met de zak van Sinterklaas? Of met de Roe? Wie zoet is krijgt lekkers wie stout is de roe?! Gelukkig wordt de Roe niet echt meer gebruikt in onze dagelijkse vocabulaire en zullen er veel kinderen zijn die niet aan je vragen wat het betekent.

Je kan natuurlijk in plaats van dreigen ook proberen te stimuleren met bepaald gedrag. Denk maar eens aan de volgende Sinterklaas opvoedtips:

cliniclowns fopspenen

Stoppen met de speen

Ik schreef eerder al eens een blog over het stoppen met de speen. Wij hebben voor dochterlief de spenenfee gebruikt naar het boek Ik wil mijn Speen. Maar je kunt natuurlijk het stoppen als Sinterklaas opvoedtip gebruiken. Hij neem dit jaar ook de spenen mee van de oudere kindjes om deze aan de baby’s te kunnen geven die het harder nodig hebben. Let dan wel op dat je kind geen ruzie gaat maken met Sinterklaas in het winkelcentrum ­čśë Wacht 5 december rustig af, bereidt je kind voor en 6 december is de speen weg. Samen met Sinterklaas! De speen naar een nieuw kindje en Sinterklaas naar Spanje.

Sinterklaas opvoedtip plassen op de wc

Als je nou wat vaker op het potje gaan plassen en op de wc gaat poepen dan krijg je misschien van Sinterklaas wel een mooie onderbroek! Zou dat niet leuk zijn? Ja deze zin heb ik als Sinterklaas opvoedtip ook geprobeerd bij het zindelijk worden van dochterlief. Helaas was zij er niet zo gecharmeerd van. Het ging een tijdlang goed met vaak op het potje plassen. Ze weet precies wat er moet gebeuren en ook of ze wel of niet moet. Maar poepen doet ze liever in de luier in een hoekje van de kamer. Tussendoor hard roepend: “Mama ga weg hier!” En momenteel zit ze nog volop in het leren regelen van haar energie nu ze al een maand of wat weigert om middagdutjes te doen. Groot worden gaat met stapjes, misschien brengt de paashaas wel mooie onderbroeken voor haar.

Sinterklaas opvoedtip Helpen opruimen

sinterklaas opvoedtip speelgoed opruimen

Sinterklaas denkt dat jij helemaal geen speelgoed nodig hebt! Je hebt zoveel speelgoed liggen en je ruimt ook niks op. Piet struikelt nog over al dat speelgoed straks. En dan willen ze niet meer langskomen om je een kadootje te brengen. Misschien kun je voortaan wat beter opruimen? Zullen wij samen je speelgoed uitzoeken wat je wilt bewaren en wat weg kan?

De beste sinterklaas opvoedtip natuurlijk die er bestaat! Het speelgoed weer eens even goed opgeruimd. En leuk omvast spullen in huis te hebben voor een rommelmarkt. Of Sinterklaas koopt het misschien wel bij de kringloopwinkel voor andere kindjes als er weer eens wat is met de pakjes op de pakjesboot.

Fruit en groente eten als Sinterklaas opvoedtip

Ohw ohw hoe moet dat nou? Als jij je fruit/groente niet op hebt, dan kan Sinterklaas/Piet straks toch geen kruidnoten strooigoed voor je achter laten? Ja deze zin heb ik ook wel eens letterlijk gebruikt als Sinterklaas opvoedtip.

Veel ouders kijken met een lichte vorm van argwaan naar al het snoepgoed wat al sinds september in de supermarkten te vinden is. Zelf ben ik blij dat dochterlief hier nog niet zo heel erg mee bezig is en al tevreden is met rozijntjes en komkommer en af en toe een kinderkoekje.

In het weekend mag ze wel eens wat kruidnoten of chips. Echt snoep hadden wij toen ze 3 was niet eens in huis. Nou ja wat chocolade meestal wel. Nee hier wacht ik lekker mee tot de laatste week van Sinterklaas dan mag ze van mij wel wat extra hebben, dan een paar weken weer streng en dan met kerst en oud en nieuw weer wat snoepen om daarna weer streng het nieuwe jaar in te gaan. Maar er zijn natuurlijk ook altijd kinderen die wel dol zijn op snoep, geen rem hebben en ouders hebben die het allemaal wel goed vinden. Geef je kind dan vooral ook eens fruit in zijn schoen! Mandarijntjes zijn het handelsmerk van Sinterklaas!

Of misschien wil jij wel net als Anja het nagelbijten bij je kind afleren als Sinterklaas opvoedtip.

Heb jij Sinterklaas wel eens als kracht/macht gebruikt met de opvoeding van je kinderen?

Footer1

Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik sta voor de klas op een basisschool en hou van speelgoed testen, op stap gaan en creatieve dingen. Mijn dochter van 7 jaar test graag mee!

1 Response

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Post comment

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.