De leukste Sinterklaas films, een verzameling voor jong en oud

Hij komt, hij komt de lieve goede Sint. En piet natuurlijk. Mijn dochter stond dit weekend al te springen toen het deuntje van het Sinterklaasjournaal op tv kwam. Ik heb er zin in! Lekker thuis knus en gezellig maken, rode oortjes van spanning en passend snoepgoed. Als pedagogisch professional sta ik in grijs gebied want ik vind dat je als ouder het niet te spannend mag maken. Op de BSO groep is dit vaak een hele zware periode om te werken. Ik heb zelfs toen mijn dochter 4 was uitgelegd wat het feest inhoudt en dat het nagespeeld wordt. Maar ze kiest haar eigen weg en geniet van het mysterie en het geloof. Ik laat haar en we maken er iets gezelligs van! De leukste Sinterklaas films horen daarbij.

Streaming diensten

Normaal maak ik een mix van dvd en streamingdiensten in filmlijstjes maar gezien de beladenheid die dit feest brengt lijkt het erop dat ook dit jaar er geen films binnen dit thema op onder andere Netflix te zien zijn.

Sinterklaas op tv

Zaterdag 13 november komt de Sint aan op tv! Dit is om 12:00 op Zap, Nederland 3. Geen idee hoe het dit jaar eruit zal zien.

De leukste Sinterklaas films

De leukste Sinterklaas films

1. Het paard van Sinterklaas

Deze film is favoriet en dus haar topper in de leukste Sinterklaasfilms bij mijn dochter. We volgen het verhaal van Winky Wong, een meisje wat verhuist op zesjarige leeftijd van China naar Nederland. Ze heeft moeite met de nieuwe plek en gewoontes en vind troost bij het verzorgen van een pony. Totdat ze opeens een idee krijgt, ze wilt een paard vragen aan Sinterklaas! In deel 2 maakt Winky ook een spannend avontuur mee met het paard van Sinterklaas.

Aanbevolen voor alle leeftijden.

2. Sinterklaas filmcollectie

De leukste Sinterklaas films

In deze leukste Sinterklaas films lijst hoort ook deze collectie. Deze succesvolle filmreeks is bekend, los te koop maar ook in deze toffe bundel van 5 films. Sinterklaas en zijn pieten beleven allemaal verschillende avonturen. Piet Diego komt ook voorbij! Het geheim van het grote boek, De verdwenen pakjes boot, Het pakjes mysterie, Het raadsel van 5 december en De pepernoten chaos zitten erbij.

3. Sinterklaas en het gouden hoefijzer

sinterklaas en het gouden hoefijzer

De tienjarige Bloem is gek op het paard van Sinterklaas. Ze weet hem te overtuigen om op het paard te rijden maar dan gebeurd er iets verschrikkelijks. Het paard verliest een gouden hoefijzer.. En dit hoefijzer is cruciaal! Daarmee kan hij namelijk de daken op. Komt dit nog goed in de derde leukste Sinterklaas films? Geschikt voor alle leeftijden.

4. Sinterklaas bezoekt Sesamstraat

De leukste Sinterklaas films

Deze DVD bevat een speciale samenstelling van de originele tv-series. Sinterklaas en piet gaan geregeld langs in de geliefde straat met bekende helden van ons. Ieniemienie, Purk, Tommie en Pino zijn erbij en ze beleven allemaal verschillende avonturen. Dit is misschien interessant voor de wat jongere kijkers in de leukste Sinterklaas films, maar het is geschikt voor alle leeftijden.

5. Sinterklaas bij het Zandkasteel in de leukste Sinterklaas films

zandkasteel sinterklaas

Sinterklaas is in het land en hij brengt uiteraard ook een bezoekje aan Konign Koos, Sassa en Toto. Deze dvd bevat 4 verhalen en is geschikt voor alle leeftijden en duurt ongeveer een uur bij elkaar.

6. De brief voor Sinterklaas

De leukste Sinterklaas films

Dit is een relatief nieuwe film uit 2019 in deze lijst van de leukste Sinterklaas films. Door een groot tekort aan pieten zit de Sint met zijn handen in het haar. Hij besluit om een auditie te houden. Sem wil graag piet worden omdat die stoer en sterk zijn. Zo zullen zijn pesters wel bang voor hem worden. Tegelijk hangt er een gemeen spel van sabotage in de lucht.. Gaat alles wel goed komen?

7. De grote Sinterklaas show in de leukste Sinterklaas films

de grote sinterklaas show

Studio100 heeft ook een feestelijke dvd met De grote Sinterklaas show. K3, Mega Mindy, Samson en Gert, Kabouter Plop, Piet Piraat en nog vele anderen zijn allemaal van de partij. Samen zetten ze het Sportpaleis op z’n kop. Een echt feestje in de leukste Sinterklaas films.

8. Dag Sinterklaas

De leukste Sinterklaas films

Vers van de pers op deze 8ste plek in de leukste Sinterklaas films; Dag Sinterklaas. Een productie van Ketnet vanuit 2020. Sinterklaas is in zijn kasteel en daar gebeuren allemaal verschillende avonturen. We leren hem en zijn verhaal, gewoontes kennen. Tegelijk ook de andere vrienden die om de Sint heen leven. Denk aan: zijn huishoudster Conchita, haar man Professor Van den Uytleg en hun nichtje Palomita. Ook Ramon, de kapiteins, Kneta Knieschijf en de Stafhouder brengen af en toe een bezoekje. Geschikt voor alle leeftijden.

9. Peppi en Kokki – Hulpjes van Sinterklaas

peppi en kokki

Nummer 9 in de lijst van De leukste Sinterklaas films heeft een beetje hulp nodig om het stof er af te blazen. Peppi en Kokki – Hulpjes van Sinterklaas stamt namelijk uit 1973! Dit is of jeugdsentiment voor de ouders of het is tijdloos. Fijne van oudere series is dat het vaak wat minder prikkels bevat en de beladenheid niet heeft van alles correct in beeld te willen brengen. Wat overigens een voor- en nadeel kan zijn. Ach Peppi en Kokki is gewoon tijdloos toch?

10 De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje

De club van Sinterklaas en het verdwenen pietje

Een verdwenen pietje. Ja het is echt nog een jonge piet die opeens vermist is op de pakjesboot. Terwijl de boot van Spanje naar Nederland vaart ontdekt testpiet dat Fernando ontbreekt. Dat kan toch niet want hij is door Coole piet ook aan boord gezien. Maar helaas hij is echt nergens te bekennen. Sint stuurt Coole piet en Test piet op een speedbootje terug naar het kasteel in Spanje. Het avontuur van Sinterklaas en het verdwenen pietje is in volle vaart.

Fernando heeft zijn pietendiploma gehaald en mag voor het eerst mee naar Nederland. Hij krijgt van Sinterklaas zelfs een hele belangrijke taak, hij wordt de sleutelpiet. Hij heeft de o zo belangrijke taak om op de gouden sleutel te letten waarmee Sinterklaas in alle huizen kan komen die geen schoorsteen hebben.
Te zien in de bioscoop! Lees onze review hier

11 De grote sinterklaasfilm in de leukste sinterklaas films

Als de boeven Mammie en Stan uit de gevangenis komen, besluiten ze wraak te nemen op Sinterklaas. Want hij heeft er tenslotte voor gezorgd dat ze daar terecht zijn gekomen. Ze reizen af naar Spanje om ervoor te zorgen dat Sinterklaas niet naar Nederland kan komen. Wanneer Sinterklaas merkt dat alle deuren van het kasteel op slot zitten en de telefoonlijnen zijn doorgesneden breekt paniek uit, nu kunnen ze niet meer naar Nederland! Lukt het Sinterklaas en de Pieten om op tijd in Nederland te komen of zijn Mammie en Stan ze te slim af?

Te zien in de bioscoop!

12 Club Van Sinterklaas – Het grote Pietenfeest

de club van sinterklaas en het grote pietenfeest

Wanneer de Pieten weer in Nederland zijn, komen ze voor een grote verrassing te staan. Op het kasteel wordt namelijk door de feestdirecteur – in opdracht van Sinterklaas – een groot Pietenfeest opgebouwd. Een cadeau van Sint omdat alle Pieten het hele jaar zo goed hun best hebben gedaan. Met als speciale gast; Luan Bellinga! De Pieten willen direct het podium op, maar er moeten eerst nog schoentjes gevuld worden. Maar dat gaat mis! Coole Piet valt van het dak en is de volgende ochtend spoorloos verdwenen. De Pieten zijn in rep en roer. Waar zou Coole Piet zijn? Zonder Coole Piet kan het grote Pietenfeest niet doorgaan en sterker nog; Pakjesavond kan ook niet doorgaan als niet alle Pieten compleet zijn. Lukt het De Club van Sinterklaas en Luan om Coole Piet op tijd te vinden? En wat heeft de geheimzinnige Smoezel hiermee te maken?

13 Waar is het grote boek van Sinterklaas?

het grote boek van sinterklaas

Guus Blik, de eigenaar van de grootste speelgoedfabriek van het land, vindt het belachelijk dat Sinterklaas speelgoed ‘gratis weggeeft’ aan de kinderen. Hij steelt het boek van Sinterklaas en hierdoor dreigt pakjesavond in het water te vallen. Ten einde raad vraagt de Sint aan de Kerstman of hij zijn boek mag lenen, maar dan blijkt dat Guus ook op de Noordpool al heeft toegeslagen! Lukt het Sinterklaas om samen met de Kerstman beide feesten te redden?

!Let op! De leukste Sinterklaas films voor volwassenen!

sint

14. Sint

Let op! Deze film is alleen voor volwassenen of hele grote kinderen. Sint is namelijk een oerhollandsche horrorfilm. Met een gruwelijke Sint en moordzuchtige pieten. Bruut geweld, zwarte humor en Hollandsche rauwheid beheersen deze film. Sint is een uit de dood herrijzen bisschop en heeft niet zulke vriendelijke plannen. Heerlijk griezelen en genieten van een achtervolging op Amsterdamse besneeuwde daken met deze De leukste (engste) Sinterklaas films. Vanaf 16 jaar en via streaming dienst Prima te kijken.

De leukste Sinterklaas films

Ondanks dat het aanbod wat kleiner is, is er toch genoeg keuze denk ik! Ook denk ik dat het een goed idee is om dit soort films op dvd aan te schaffen. Het is een traditie wat nogal veranderlijk is en zoals het nu gaat wordt het aanbod elk jaar kleiner. We gaan er gewoon een fijn feestje van maken, voor iedereen, en laten we een kopje chocomelk en handje pepernoten extra nemen. Veel leuker dan de discussie aangaan. Voor je het weet staat die andere man met baard weer te trappelen voor de deur.

De leukste Sinterklaas films

Andere leuke Sint tips

Footer1

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Post comment

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.