Skip to Content

IQ Gears, een SmartGames om van door te draaien

Heb je zin in een game om helemaal bij door te draaien? Nou misschien ook niet. Maar ik kon even geen betere woordgrap verzinnen bij deze IQ Gears SmartGames. Want alles draait (ha die is beter) om de roterende puzzelstukjes in deze game. Elk puzzelstukje heeft een tandwiel wat weer kan draaien. En het doel is om zowel het linken, als de rechter tandwiel te laten draaien. Dus puzzelen, connecten en draaien maar! Wil je meer weten en zien? Lees dan snel verder.

IQ Gears SmartGames spel doosje smart games puzzel rader tandwiel cadeai cadeautip spelregels spel

IQ Gears Spelregels

Zet je verstand in een hogere versnelling met IQ Gears van SmartGames. Kan jij alle tandwielen op het spelbord plaatsen? Alleen wanneer je de juiste oplossing gevonden hebt, zal je een verbinding maken tussen links en rechts… En zullen de grote tandwielen gelijktijdig draaien. Een IQ-spel met 120 opdrachten van makkelijk tot razend moeilijk.

Inhoud:

 • 1 compact spelbord met een transparant deksel
 • 7 puzzelstukken met tandwielen
 • Boekje met 120 opdrachten en oplossingen.

Skills:

 • Concentratie
 • Flexibel denken
 • Logica
 • Planning
 • Probleemoplossend denken

Extra:

 • Vanaf 7+ maar eerder kan ook
 • Alleen te spelen maar ook samen kan je dit spelen
 • Makkelijk mee op reis te nemen

Spelopties IQ Gears

Zoals elke SmartGames zit ook bij IQ Gears een handig boekje met korte regels. De regels zijn duidelijk. De 120 opdrachten gaan van makkelijk naar moeilijk. Je start met een paar stukken die in kleur bij de opdracht staan en de rest zie je alleen de vorm. Je ziet niet waar de tandwieltjes komen, een stukje kan je immers op meerdere manieren plaatsen. Daarbij zijn er ook meerdere stukjes met dezelfde vorm alleen andere tandwieltjes. Het klinkt dus makkelijker dan dat het is. Heb je alle stukken in het speelveld? Dan komt DE grote test… Draai links aan het buitenste tandwieltje en rechts moet gaan draaien!

Niet alle stukken in het speelveld hoeven trouwens te draaien. Zolang rechts maar gaat draaien als je met links draait, en vice versa. Deze extra controle en toevoeging aan IQ Gears maken deze game weer uniek, eigen en zo tof. De opdrachten gaan variëren in uitwerking en moeilijkheid. En alles staat verder helder uitgelegd.

Samen spelen en jongere spelers

IQ Gears speel je alleen en telkens ga je een level moeilijker. Maar hier in huis spelen we het samen. Elke keer als iemand een level haalt zetten we de beginletter van die persoon in het boekje erbij. Zo kan je elkaar uitdagen. Wie haalt welk level. Soms speelt iemand alleen lekker door, soms wisselen we per gehaald level omdat de ander niet kan wachten.

IQ Gears is aanbevolen vanaf 7+ maar mijn jongste dochter van 5 speelt ook graag mee. Ze maakt wel haar eigen regels. Ze speelt het als een puzzel en probeert de stukjes elke keer passend in het speelveld te passen. Daarbij let ze niet op de tandwieltjes. Maar dat wil ze wel gaan doen zegt ze. Maar voor nu is het voor haar gewoon een toffe puzzel.

Door het stevige handzame formaat is IQ Gears ook ideaal voor onderweg.

Cadeautip SmartGames

Tromgeroffel… is IQ Gears wederom een aanrader vanuit ons van SmartGames. Het gaat wat eentonig worden, maar ja. Absoluut ja. Deze game is alles wat je mag en kan verwachten plus heel veel meer. De puzzels zijn uitdagend en leuk. Eerst toegankelijk en dan steeds lastiger. Door het extra elemten van de tandwieltjes is deze game uniek. Want als alle stukken goed zitten kan het nog zijn dat de wieltjes niet draaien. Doorpuzzelen dus!

Deze puzzel is weer heerlijk om alleen te doen, of samen. Thuis of onderweg. En zelfs de manier van mijn jongste dochter heb ik overgenomen. Soms is het gewoon al lekker om alleen de puzzel te maken zonder de opdrachten.

IQ Gears is weer stevig en duurzaam gemaakt. Kan tegen een stootje, bevat vrolijke kleuren, en het werkt als een trein. Simpele regels, vele uren uitdaging. Misschien dat dit wel onze nieuwe favoriet zelfs is!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.