Skip to Content

Turtle Tactics, een SmartGame die ruimtelijk inzicht vergroot

SmartGames heeft altijd mooie spellen die kinderen stimuleren bij hun cognitieve ontwikkeling. Daarom was ik dan ook enorm blij toen ik hoorde dat wij Turtle Tactics mochten proberen. Dit spel helpt kinderen bij het ontwikkelen van planning, probleem oplossen en ruimtelijk inzicht. Bovendien is het ook nog eens enorm leuk.

SmartGames

Turtle Tactics

Mmmmm, het gras aan de andere kant van het hek lijkt wel veel groener! Help de haas en schildpadden om bij hun lievelingseten te komen. Wie zal er sneller zijn? De schildpadden of de haas? De schilpadden kunnen alleen over de bodem schuifelen terwijl de haas ook kan springen. Turtle Tactics is een leuke sequentiële puzzel met magnetische puzzelstukken in een praktisch metalen doosje. Vind jij voor alle 48 uitdagingen de goede oplossing?

Ontwikkel je strategisch denken en puzzelvaardigheden met Turtle Tactics. Word een meesterstrateeg en help de schildpadden (en haas) aan hun favoriete maaltijd. Ben jij klaar voor de uitdaging?

Turtle Tactics

Inhoud spel

  • 1 metalen doosje met spelbord binnenin
  • 5 schildpadden
  • 1 haas
  • 4 hekjes
  • 1 boekje met 48 opdrachten en oplossingen

Vormgeving Turtle Tactics

Turtle Tactics wordt geleverd in een metalen doosje met vrolijke illustraties erop. De rechter binnenzijde is het speelveld. En links staat een korte speluitleg in het Engels (een Nederlandse speluitleg is bijgevoegd). Het speelveld bestaat uit een groen grasveld dat verdeeld is negen vakken. Aan de randen van het speelveld staan gekleurde bloemen en groenten. De kleur van de bloemen of groente geeft aan welke kleur schildpad of haas daar hoort te eindigen. Doordat het speelveld van metaal is blijven de speelfiguren met een magneetje plakken. Hierdoor blijven zij stevig op het speelbord staan, maar zij ze toch eenvoudig te verplaatsen.

Verder zijn de speelfiguren vrolijk gekleurde en daarbij ook zeer stevig. Zoals hierboven genoemd zijn ze tevens voorzien van een magneetje. Hiermee blijven ze gemakkelijk aan het speelbord kleven waardoor de kans op verliezen kleiner is. Door de leuke vormgeving nodigen de schildpadden en de haas uit tot vrijspel. Mijn dochter vind het namelijk ook erg leuk om hen avonturen te laten beleven. En door de stevige kwaliteit van dit spel is dat geen enkel probleem.

Vormgeving spel

Cognitieve ontwikkeling

Smartgames staat erom bekend dat zij de cognitieve ontwikkeling van kinderen stimuleren. Ieder spel heeft zo zijn eigen ontwikkelpunten. En dat vind ik nou precies zo leuk aan Smartgames. Zij hebben spelen en leren zo gecombineerd dat het een feestje is. En dit merk ik ook duidelijk terug aan het enthousiasme waarmee mijn dochter met Turtle Tactics speelt.

De 48 uitdagingen versterken het plannen, het probleem oplossend vermogen en het ruimtelijk inzicht. Met veel plezier begon mijn dochter aan de puzzels. Door te proberen ontdekt ze wat wel, maar vooral ook niet werkt. En met een paar kleine tips van mij uit zie je dat ze in staat is haar eigen strategie aan te passen. Bij elke puzzel die ze speelt word ze behendiger in het vinden van een oplossing. Dit betekend niet dat de puzzels steeds sneller opgelost zijn. Doordat deze in moeilijkheid oplopen blijven ze een uitdaging vormen. En zal zij elke keer opnieuw moeten puzzelen om de juiste oplossing te vinden.

Turtle Tactics

Wat vinden wij van Turtle Tactics?

Wat een leuk spel is dit! Mijn dochter van zes was meteen laaiend enthousiast. Ze is dol op schildpadden, dus Turtle Tactics viel direct in de smaak. Na een korte uitleg kan zij het spel zelf spelen. Zelf de voorbereiding is eenvoudig en kan zij alleen doen. Het is als ouder dan ook enorm leuk je kind hiermee bezig te zien. Na elke behaalde puzzel straalt de trotsheid van haar af. En moet ik natuurlijk even meekijken naar hoe ze dat nu precies heeft gedaan. Turtle Tactics is een prachtig spel om echt even voor te gaan zitten en meerdere puzzels te doen. Maar ook perfect voor snel een puzzel tussendoor.

Niet alleen leuk voor kinderen

En niet alleen mijn dochter kan zich vermaken met de puzzels. Natuurlijk heb ik Turtle Tactics ook even gespeeld. Bij de eenvoudige puzzels zie ik veelal in een oogopslag de oplossing. Maar dit is bij de moeilijkere puzzels echt niet het geval. Ook ik moet kijken, nadenken, proberen en een nieuwe strategie bedenken. En dat maakt Turtle Tactics nu een super uitdagende puzzelgame voor jong en oud!

Praktische vormgeving

Door het compacte metalen doosje blijft het spel makkelijk bij elkaar. Daarnaast zijn de onderdelen magnetische waardoor ze niet snel zullen vallen en kwijt raken. Dit spel is daardoor bijzonder geschikt om mee te nemen in de auto tijdens een lange reis. Of neem hem mee als je ergens een hapje gaat eten. Speelplezier gegarandeerd en jij kunt rustig even de kaart bestuderen. Wij nemen Turtle Tactics de volgende keer in ieder geval zeker mee!

Meer informatie vind je hier

Turtle Tactics

Ben je ook zo dol op de mooie spellen van SmartGames? Bekijk dan ook eens deze reviews:

Footer4 nieuw
Jolien
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.