Horse Academy van SmartGames, een nieuwe puzzeluitdaging met paarden

Al maanden domineert paardengehinnik mijn huishouden. Geen krukje is veilig, of deze wordt gekaapt om een ruiterparcours uit te zetten. Waardoor uberhaubt de loopgangen niet veilig meer zijn, tenzij je springend door de woonkamer en keuken geen probleem vind. Mijn dochter is niet een klassiek voorbeeld van een paardenmeisje, maar ze is wel gek op paarden en alles wat erbij komt kijken. Ook is ze gek op de geweldige spellen van SmartGames. Horse Academy klinkt dus al als een match made in heaven, puzzelen met paarden en een hindernisparcours!

hoofd Horse Academy van SmartGames

Horse Academy

Vind de weg in dit hindernissenparcours! Maak een weg van start tot finish, zodat je in de juiste volgorde over de hindernissen kan springen. Kan jij de 80 opdrachten oplossen, zonder je te vergalopperen? Haal dan je beste paard van stal en waag de sprong! Geschikt vanaf 7 jaar tot volwassen. Voor 1 speler, of probeer het samen op te lossen.

SmartGames

Wij zijn oprecht fan van SmartGames. Tot nu toe is alles prachtig gemaakt, degelijk, stevig en uitdagend. Tijdens de feestdagen staan er vaak meerdere SmartGames op de verlanglijstjes van mijn dochters. En nog zijn de spellen die al een paar jaar meegaan nog altijd even mooi. Horse Academy is nu in april 2022 het nieuwste wat is uitgebracht. In een mooie grote en stevige doos vind ik een loopbak met diverse hindernissen. Een poort (uitgang) en een paard met ruiter plus opdrachtenboekje en klaar is het al. Oh nee! Er zit nog een velletje stickers bij die je als beloning voor het halen van een bepaalde moeilijkheidsgraad kan gebruiken.

Horse Academy spreekt eigenlijk voor zich. Het is die duidelijkheid wat SmartGames ook zo toegankelijk en leuk maken. Binnen enkele minuten is duidelijk wat wordt bedoelt zodat vervolgens alle concentratie naar het spel kan gaan. De eerste levels zijn weer simpel en ideaal om in dit spel te komen. Maar met maar liefst 80 opdrachten gaat het al snel van makkelijk naar moeilijker… Een heerlijke uitdaging!

WOW

Mijn oudste dochter is al een tijdje door het dolle heen over Horse Academy. Ik had al laten zien dat SmartGames met dit spel zou komen. Direct gingen haar oogjes twinkelen en gaf ze aan dat ze dit heel graag zou willen spelen. De dag dat het daadwerkelijk op de eettafel stond, sprong ze dan ook een gat in de lucht. Of misschien is de vergelijking met een prachtige dressuur sprong passender om in het thema te blijven.

De doos opent makkelijk, het opdrachtenboekje wordt direct erbij gepakt en ze is klaar voor de start. Ik leg even kort uit hoe ze het moet spelen. Leuk is dat de diverse puzzelstukken gemarkeerd worden met (hoofd)letters. Dit is ideaal want ze is aan het leren lezen en schrijven. De letters hebben ook de kleur van het hekje in het boekje dus ook daardoor is het herkenbaar welk puzzelstuk er nodig is in de route. En ook de uitgang plaats je elke keer bij een letter. Zo worden er vele diverse routes bereden. Horse Academy is prachtig gemaakt, duidelijk voor kinderen en de reactie van mijn oudste dochter is dan ook een dikke WOW.

Horse Academy

Met zoveel games, zoveel diversiteit zou je bijna gaan verwachten dat een nieuwe game overeenkomsten heeft met wat er al is. Maar neen! Deze game is wederom weer tof voor wat het is en anders dan wat we tot nu toe hebben. Naast het spelelement, vindt mijn dochter het ook heerlijk om gewoon fantasiespel hiermee te spelen. En dat mag ook. Dat toont ook wel aan hoe mooi en stevig het gemaakt is. Het kan vele, vele uren van puzzelen en spelen aan. En ik vind het heerlijk als mama als ze even zelf iets aan het doen is. Wat voelt als spelen, maar tegelijkertijd ook leren is.

Maar we spelen ook samen. Ons spelelement is dat we bij elke gehaalde uitdaging onze voorletter in het opdrachtenboekje zetten. Zo zien we hoe ver we zijn gekomen en we proberen natuurlijk alles uit te spelen. En deze traditie doen we ook met Horse Academy. Want ook voor mij als volwassene is het een toffe uitdaging. Wat ons betreft is dit een geweldige toevoeging aan de al zo rijke spelletjes familie en een toffe cadeautip!

SmartGames bij MamaScrapelle

Footer4 nieuw
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.