Skip to Content

Een mooi gazonnetje met echt gras of kunstgras?

Ooit toen ik gastouder was bestelde ik heel veel staaltjes kunstgras. Ik was mij serieus aan het verdiepen om onze tuin een mooi gazonnetje te geven dat lekker aanvoelde aan blote voeten. Ik ben namelijk een echte blote voetenmens. Maar toen ik een artikel las over een jong kindje dat heel ziek was geworden van kunstgras eten besloot ik om dat feestje maar uit te stellen. De kinderen speelden ook nog veel met de zand/moddertafel en ik zag het al helemaal voor me dat ik dat gras elke avond zou moeten stofzuigen.
Inmiddels zijn we heel wat jaren verder en is de kwaliteit van het kunstgras ook sterk verbeterd.

grasmaaien
Photo by Daniel Watson on Unsplash

Een mooi gazonnetje

Nu de zomer er weer aankomst en we al heel wat dagen in de tuin hebben kunnen genieten van de zon, denken veel mensen weer aan hun mooie gazonnetje. Sommige mensen willen juist van hun echte gras af omdat het onderhoud te intensief is. In dagen van weinig regenval, hete dagen en intensief gespeel van kinderen wordt dat mooie groene gras een droog hooiachtig geheel. En onze Nederlandse zomers zijn nu eenmaal onvoorspelbaar. Van lekker warm tot regenachtig we kennen het allemaal.
Een van de oplossingen kan natuurlijk zijn om het gras uit je tuin te halen en de boel te betegelen. Maar wij hebben dat nog weer anders gedaan.

mooi gazonnetje

Voordelen kunstgras voor een mooi gazonnetje

Met een mooi gazonnetje van kunstgras hoef jij nooit meer gras te maaien, of de kantjes te maaien. Graszaad te planten hoeft ook niet meer, net zoals je irriteren aan lelijke plekken. De tuinslang hoeft in de zomer niet liters water te sproeien en dat is ook weer voordelig voor je portemonnee.

Bij de meeste kunstgras bedrijven kun je gratis staaltjes bestellen. Ik raad dat echt aan, want er is zoveel verschil in de soorten en kwaliteit. En als je net als ik graag op blote voeten buiten loopt, wil je het ook goed voelen van te voren natuurlijk!

Voor spelende kinderen heeft kunstgras een dempende werking waardoor de klap bij vallen goed wordt opgevangen. En kunstgras laat geen nare grasvlekken achter 😉 Heel fijn toch voor de toch al grote berg wasgoed die ouders hebben.

Een mooi gazonnetje van kunstgras kun je zelf leggen of laten leggen. Sommige bedrijven hebben ook interessante restpartijen te koop waarmee je je tuin mooi kan inrichten.
Wist je dat je kunstgras kan leggen op allerlei soorten ondergronden? Zand, aarde, steen, beton en ga zo maar door. Wij hebben het gewoon bovenop onze stenen liggen!

mooi gazonnetje
Photo by Tile Merchant Ireland on Unsplash

Zon inzicht? Kunstgras erin!

Van onze buren kregen wij vorig jaar een grote rol kunstgras. Zij hadden hem gekocht voor de tuin, maar gingen verhuizen. Voor die maand vonden ze het zonde om het neer te leggen, dus vroegen ze of wij interesse hadden. Nou dat had ik wel. Bij mijn loungehoek heerlijk zitten met mijn blote tenen tussen die kriebelige sprietjes. Ja i love it! Nu is de ene helft van onze tuin een mooi gazonnetje met kunstgras, en de andere helft van de tuin is stenen. Ik twijfel nog heel erg of we daar ook kunstgras voor gaan kopen. Stoepkrijt slingert namelijk ook nog altijd in onze tuin, en het wordt dan ook wel veel opruimen in de herfst.

Wat wij namelijk wel doen is in het najaar het kunstgras weer oprollen en opbergen onder de veranda. Maar zodra de eerste zonnestralen weer in zicht komen gaat het kunstgras de tuin weer in.
Zo blijft de kwaliteit van het gras mooi en vooral schoon!

blote voeten
Photo by Jessica Shaevitz on Unsplash

Heb jij een mooi gazonnetje met echt gras of met kunstgras?

Footer3
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.