Smart Games ZigZag Puzzler. Een nieuwe uitdaging voor het kinderbrein.

ZigZag Puzzler van Smart Games en mijn dochter (7): “Dit is een soort van rekenen hoor! Hierbij gebruik ik mijn hoofd ook!” Smart Games heeft zichzelf weer overtroffen met deze nieuwe uitdaging voor het kinderbrein. Zeker in deze tijd is dit een leuke manier van oefenen in rekenen en ruimtelijk inzicht. Dit is echt iets voor een kind dat extra uitdaging nodig heeft. Weer eens wat anders dan rekensommen.

Smart Games, rekenkundig en ruimtelijk inzicht.

smartfarmer

Zoals eerder aangegeven is mijn dochter (7) dol op Smart Games. Nu met de ZigZag Puzzler als nieuwe aanwinst. Al eerder schreef ik een blog over dit merk. Het ging toen over de IQ Puzzler Pro, maar ook zijn er eerder blogs geweest over Colour Catch en Smart Max. Het mag duidelijk zijn. Bij MamaScrapelle zijn we dol op de spellen van Smart Games. Dat is op zich niet zo verwonderlijk. Dit merk richt zich op de ontwikkeling van rekenkundig en ruimtelijk inzicht in spelvorm. Kinderen kunnen het spel alleen spelen, vaak ook compact zodat het makkelijk mee te nemen is.

ZigZag Puzzler, wat is het eigenlijk?

Smart Games ZigZag Puzzler

Maar, wat is de ZigZag Puzzler eigenlijk? Het is een soort kubus in losse stukjes. Die kan je op twee platforms, boven- en onderkant, in elkaar zetten. Aan de bovenkant als een pyramide. Aan de onderkant in een trapvorm. De bovenkant kent 40 variaties. De onderkant ook. Het ambitieniveau gaat van starter naar wizard. En weet jij het ook niet? Geen zorgen. De antwoorden zitten er ook bij. Als je kind goed rekenkundig en/of ruimtelijk inzicht heeft dan hebben ze echt heel veel plezier en uitdaging met dit spel. Je kan het ook overal mee naartoe nemen, want de ZigZag Puzzler is heel compact.

Smart Games ZigZag Puzzler, niet alleen solo

Smart Games maakt spellen die een kind alleen kan spelen. Dat is één van de positieve kenmerken van dit merk. De afgelopen dagen heb ik mijn dochter bezig gezien met dit spel. Ze blijft het interessant vinden. En als het haar niet lukt vraagt ze Elias (12) om hulp en zijn ze samen naar de oplossing aan het zoeken. Heerlijk om te zien. Deze dame en heer kunnen elkaar regelmatig ook op een negatieve manier uitdagen en dan is het fijn om ze zo samen te zien. En ook ik ben al uitgedaagd. En wat een heerlijkheid als het lukt.

ZigZag Puzzler. Smart Games en rekenkundige wondertjes

Smart Games ZigZag Puzzler

Smart Games heeft er weer een rekenkundig wonder bij. Dan heb ik het niet alleen over de ZigZag Puzzler, maar ook over mijn dochter. Het is echt ongelofelijk haar bezig te zien. Ook heel mooi overigens. Toen we de ZigZag Puzzler kregen zag ik dat het voor 12 jaar en ouder was. Oeps! dacht ik. Maar, daar liet ze zich niet door uit het veld slaan! Binnen twee dagen kende ze één manier al uit het hoofd. Daarnaast leert het kinderen geduldig te zijn (het lukt niet in één keer), gestructureerd werken (alle variaties uitproberen) en … wat een euforie als het gelukt is! Een nieuw product van Smart Games, de ZigZag Puzzler. Leuk cadeau ook waar je je absoluut geen buil aan kan vallen.

Je koopt hem onder andere in de webwinkel van Smart Games

lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Elles
Delen is enorm lief

Elles

Ik ben Elles, 52 jaar, moeder van een 10-jarige dochter en een 16-jarige zoon. Ik blog regelmatig op Mamascrapelle en StoerLeesVoer. Ik hou namelijk van koken, mooie prentenboeken en literatuur. In mijn werk richt ik mij op een verbetering van de samenleving.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.