Van Babybed naar Peuterbed, een mijlpaal

Van babybed naar peuterbed is best wel een mijlpaal. Misschien ben je nog voor een cosleeper gegaan en dus al eerder een overstap gemaakt. Maar er komt een moment dat je kindjes niet meer bij jou en in een babybedje ligt. Veilig tussen de spijlen die de meeste kinderen nog stoppen van ontdekkingsavonturen. Althans er zijn handige klimmers die al eerder ontdekken dat een bed niet een vaste plek is.

Van babybed naar peuterbed

van babybed naar peuterbed

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden als je van babybed naar peuterbed gaat. Er zijn een aantal opties waar je tussen kan kiezen. Je hebt namelijk verschillende soorten bedden.

Denk daarbij aan:

Tussenbed

ledikant

Dit is een kleiner bed waarin een kind niet meteen verdwaalt. Althans voor ons was dit het overwegen waard. Onze dochter was toe aan een nieuwe kamer en bed, maar zo klein en fijn dat dit een fijn formaat bed voor haar zou zijn. Wel weet je dat er dan in een korte tijd weer een moment komt waarvan je van bed moet gaan wisselen. Ze groeien als kool.

Meegroeibed

meegroeibed

Dit is een bed die meegroeit. Er komt vaak een matras bij met extra stukken zodat je matras ook meegroeit. Zo begin je klein en met meestal 2 lengte opties kan je het laten meegroeien tot een 1 persoonsbed. Een rustige opbouw van babybed naar peuterbed.

Eenpersoonsbed – van babybed naar peuterbed

van babybed naar peuterbed

Dit is meteen waar je naartoe gaat met een kind. Het lijkt na een babybedje zo onwijs groot. Maar ook dat went vanzelf. Ook hoef je niet nog binnen een korte tijd weer een nieuw bed aan te schaffen.

Hoogslaper of half hoogslaper

Een hoogslaper is ook eenpersoons. Sommige kinderen vinden het heerlijk om hoger te liggen. Ook is dit ideaal in kleinere kamertjes, zo creëer je extra ruimte. Om te spelen of om een broertje of zusje erbij te laten slapen. Een veel gekochte keuze om van babybed naar peuterbed te gaan en je hebt maar 1 matras nodig.

Onze keuze van babybed naar peuterbed

De keuze van babybed naar peuterbed is uiteindelijk een meegroeibed geworden hier thuis. Onze dochter was zo klein namelijk. Ze sliep al met een peuterdekbed en dit paste mooi bij dit bed nog. Het hoeslaken past gewoon om elke matrasstand dus die hoef je niet steeds opnieuw te kopen. Het bed zelf wilde ik ook simpel en bij de Ikea vonden we ons perfecte bed.

In de kleinste stand was het ook makkelijk om een uitvalhekje ervoor te doen. Dit was meer voor ons gevoel want ze viel er helemaal niet uit. Je kan ook een handdoek oprollen en onder het hoeslaken doen of een voedingskussen, mocht je behoefte hebben aan wat zekerheid tegen het uit bed vallen.

Ik ben nog altijd blij met onze keuze van babybed naar peuterbed. Nog staat het bed niet helemaal op z’n volle lengte. Ze is inmiddels zes jaar en gemiddeld in lengte maar het bed is zo nog prima. Wel irriteren de losse matras stukken me. Ik heb nu 1 los stukje maar met 2, volle lengte, lijkt het me heel vervelend. Dus dan zou ik een vers nieuw eenpersoons matras kopen denk ik.

Wat is jouw keuze en waarom?

Lees ook deze blogs

Footer1
Selena
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.