Skip to Content

De kinderkamer inrichten: waar kun je aan denken?

Je wilt natuurlijk echt iets leuks maken van de kinderkamer in huis! Zo kan je kleine hier veel plezier beleven. Hoewel je de kinderkamer op allerlei manieren kunt inrichten, zijn er bepaalde tips die je altijd wel kunt gebruiken om er iets moois van te maken. Lees gauw verder voor inspiratie!

kinderkamer

De basis: nieuwe verflaag

De juiste basis in de kinderkamer leg je met een strakke verflaag. Ook als je de muren gewoon wit wilt hebben, is het slim om dit te doen: zo is de kamer namelijk echt weer als nieuw. Mooie nieuwe verf op de muur zorgt voor een nette afwerking van de ruimte! Je kunt Sikkens verf kopen om er zeker van te zijn dat je kwaliteit op de muur hebt. Verf de muur, maar denk ook aan de kozijnen en de deur. Zo neem je alles mee! Met een goede grondverf pak je de verfklus echt goed aan. Gebruik Sikkens Rubbol BL Rezisto Primer voor een goede hechting en uitstekende vulling. Deze verf kun je gebruiken in combinatie met een binnenlak, voor een krasvaste uitwerking die ook nog eens bestendig is tegen huidvet. Zo kan je kind zorgeloos spelen in de kamer!

Thema in de kinderkamer

Om de kinderkamer helemaal naar de wens van je kind in te richten, is het tof om een thema centraal te stellen in de kamer. Dit kan van alles zijn! Denk aan de thema’s jungle, paarden, strand, kasteel, circus of planeten. Om maar wat voorbeelden te geven. Je kunt je kind hier natuurlijk over mee laten denken: hij of zij weet zelf waarschijnlijk het best hoe de ideale kamer eruitziet! Vervolgens stem je de inrichting van de kamer af op het thema, bijvoorbeeld qua kleurgebruik, meubels en accessoires. Dat wordt een plaatje!

Juiste meubels in de kinderkamer

Welke meubels zijn er nu belangrijk om in de kinderkamer te plaatsen? Het ligt er een beetje aan hoe ruim de kinderkamer is. Als je veel plek hebt, kun je er immers ook meer neerzetten. In ieder geval is een goed bed onmisbaar. Verder kun je denken aan een bureau en een stoeltje. Een kast met voldoende opbergruimte is ook handig, voor de kleding en het speelgoed.

Accessoires in de kinderkamer

Maak de kinderkamer gezellig met accessoires! Denk aan mooie posters aan de muur. Of hang wandplanken op, waar je decoratie op kwijt kunt. Een gezellig nachtlampje naast het bed is ook belangrijk, tevens om goed in slaap te kunnen vallen.

Voldoende plek om te spelen

Zorg ten slotte dat er genoeg plek is om te spelen in de kinderkamer. Dat is immers belangrijk voor je kind! Plaats de meubels bijvoorbeeld op slimme wijze in de kamer, zoveel mogelijk weggewerkt in de hoeken. Zo blijft er in het midden van de kamer voldoende ruimte over waar gespeeld en geravot kan worden. Met een zacht kleed op de vloer is dit helemaal voor elkaar!

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.