Skip to Content

Zeemeermin feestje – een onderwaterparadijs feestje

Met een dochter die gek is op paarden en op zeemeerminnen was het dit jaar niet lastig om het thema van het kinderfeestje te verzinnen. Dat moest natuurlijk een Zeemeermin kinderfeestje worden want dan konden ze zich ook mooi verkleden! Het duurde dan ook niet lang of ik had alles bedacht voor een compleet zeemeerminnen kinderfeest!

Kinderfeestjes winkel

Zeemeerminnen kinderfeestje – een feest voor meisjes

Als ik eerste ging ik bedenken wat allemaal leuk is om te doen met 7 meiden tijdens een Zeemeermin kinderfeestje en wat doen zeemeerminnen eigenlijk? De meiden zouden het wel heel leuk vinden om te gaan verkleden, dan moesten ze natuurlijk ook geschminckt worden. Een sieraad maken met mooie zeebedels, immers zeemeerminnen dragen prachtige sieraden. Er moest natuurlijk ook gesmikkeld worden. Daarnaast de decoratie en uitnodigingen. En ik verzon nog veel meer samen met manlief. Het feestje duurde 5 uur en dat hadden we ook echt nodig. Eigenlijk begon een groot gedeelte van mijn voorbereiding al tijdens de Kreadoe.

Verkleedkleren Zeemeermin feestje

Ik ben uren op zoek geweest naar betaalbare verkleedkleding voor het Zeemeermin kinderfeestje. Uiteindelijk heb ik gekozen voor een grote bestelling via AliExpress. De 6T en 7T verschillen niet echt van maat. De broekjes heb ik niet gebruikt, het ging immers echt om de staarten. De topjes waren eigenlijk veels te groot. Op de uitnodiging zette ik dan dat de meiden een witte hemd aan moesten doen. Dat had ik dan wel leuk bedacht, maar de meeste trokken toch halverwege het feestje hun hemd uit. Want een echte zeemeermin heeft ook geen hemd aan!

Kosten €21,66 dochterlief mocht 2 setjes houden voor verkleedpartijtjes met speelafspraakjes. De andere setjes staan op marktplaats 😉
Wil je een echte zeemeerminstaart met monovin lees dan deze blog.

Uitnodigingen en decoratie Zeemeermin kinderfeestje

Ik bestelde leuke uitnodigingen voor het Zeemeermin kinderfeestje en ging op zoek naar decoratie. Uiteindelijk bestelde ik ook op Ali Express het meeste voor de decoratie. Gave ballonnen en slingers onder andere.

Voor de ballonnen heb je wel een heliumpomp nodig! Wij hadden van een ander merk een voor 30 ballonnen en kwamen maar tot 20 ballonnen. Dus neem vooral eentje met genoeg helium erin.

Kosten:

 • 15 ballonnen €2.62
 • 12 bekers €2.58
 • 12 borden €3.98
 • 1 tafelkleed €1,95
 • 6 uitdeelzakjes €0.84
 • slingers €2,86

Armband maken met zeebedels tijdens Zeemeermin feestje

Op de Kreadoe kocht ik verschillende kralen in zeeblauw en aqua. En ja je voelt hem misschien al aankomen ik bestelde ook kralen en bedels op Ali Express. Alles natuurlijk ruim van te voren want het kan soms wel even duren voor je bestelling binnen is. Bij SoLow haalde ik visdraad en elastisch draad.

Met deze activiteit waren de meiden ruim een half uur zoet. Van te voren had ik de kralen verdeeld in zakjes zodat ze snel aan de slag konden gaan. Een paar meiden wilden liever een ketting maken in plaats van een armband. Ik had gelukkig genoeg kralen ingeslagen dat ze dit ook echt konden maken. Wil je het goedkoop houden dan beslis je gewoon voor ze dat ze allemaal een armband maken met dezelfde kralen.

zeemeermin kinderfeestje

De kosten:

Schminck voor prachtige zeemeerminnen

Ik heb een grote schminkvoorraad maar echt specifiek voor het Zeemeermin kinderfeestje had ik niet. Ik ging wel een beetje los met mijn bestelling bij de schminckwebshop. En bestelde iets meer om mijn voorraad aan kleuren aan te vullen. Maar dat zorgde wel voor prachtige zeemeerminnen!

Ik koos voor mooie glans en metallic kleuren als ziva metallic, peacock metallic, golden green metallic en star green. De roze glans had ik al. Ik kocht ook een Bad Ass BAM sjabloon fish skin. Kijk ook even bij de splitcakes. Zitten prachtige tussen. Dit kan je zo duur en goedkoop maken als je zelf wilt. Ik vind het schmincken erg leuk en gebruik dit ook veel als gastouder en mama. Met 3 kleuren kom je al een heel eind tijdens het zeemeermin feestje

Zeemeermin Cupcakes bakken en versieren

Op een verjaardag hoort natuurlijk wat lekkers te eten. Ik besloot om voor dit jaar chocolade cupcakes te gaan maken met dochterlief. Van te voren maakte ik van fondant prachtige tweekleurige zeemeerminstaarten. Dochterlief wist precies wat ze wilde hebben voor haar zeemeermin feestje en samen hadden we dikke pret in de keuken. Dat is wel leuk dat ze steeds meer kunnen helpen met de voorbereiding van hun eigen feestje.

Zeemeermin kinderfeestje mermaidcupcake

Wat heb je nodig voor deze cupcakes:

Misschien heb je al een Muffinvorm 12 stuks, cupcakebewaardoos, oliebollentang en fondant. Bij Cakebakelove bestelde ik zeemeerminnencupcakehouders, een siliconen mal voor een zeemeerminnenstaart, kleurstof voor de botercrème en cupcakes. en eetbaar papier met de kleine zeemeermin erop. De sprinkles komen van dr oetker oceanmix. Kosten hiervan variëren. Sommige mensen hebben al veel spullen hiervoor in huis. Je kan natuurlijk ook een cake kopen en deze met gekleurde slagroom versieren en de sprinkles als je wat meer op je budget wilt letten.

De fondanten meerminstaarten kun je van te voren maken mits je ze op een koele maar niet te koude temperatuur bewaard. fondant houdt niet van de koelkast. De cupcakes bakten we een dag van te voren en in de ochtend zette ik alles pas in elkaar.

Zeepaard versieren tijdens het zeemeerminnen kinderfeestje

Op de Kreadoe kocht ik 8 houten zeepaarden voor 2 euro per stuk. Ik heb lang nagedacht wat ik er mee wilde doen tijdens het Zeemeermin kinderfeestje. Zou ik ze laten verven of met stiften laten versieren. Uiteindelijk besloot ik na een bezoek aan de SoLow om ze met verschillende kleuren en vormen pailetten te beplakken. Daar begon ik mee direct na de lunch zodat het op tijd droog zou zijn voor het naar huis gaan. Ook de wiebeloogjes komen bij de SoLow vandaan. Kosten nihil en er bleef een hoop over om later zelf mee te knutselen nog.

Naar een aquariumwinkel tijdens het Zeemeermin feestje

Manlief kwam met het geweldige idee om met de meiden naar de aquariumwinkel in de wijk te gaan. mooie foto’s maken en natuurlijk visjes kijken. Dat trok een hoop bekijks met 7 zeemeerminnen die op pad waren met hun staarten naar beneden. Dat loopt niet zo snel, maar wat hadden ze een plezier tijdens het zeemeermin feestje.

In de winkel gingen ze op zoek naar de mooiste vis, de grootste vis, de lelijkste vis en de kleinste vis. Natuurlijk werden Dory en Nemo ook even opgezocht. De meiden kwamen tijdens het Zeemeermin kinderfeestje erg dicht bij de mooie dieren diep in de zee. Kosten 0 euro! Heel veel plezier en we waren hier bijna een uur zoet mee (voornamelijk omdat het lopen niet zo snel ging haha)

Glitter tattoo of plakplaatje

Zeemeermin kinderfeestje

Ik bestelde ook een tattoo mal van een zeepaard en een zeemeermin, en bij ome Ali bestelde ik ook wat plakplaatjes van zeemeerminnen €1,27 voor 4 vellen.. De vellen gingen door de helft mee in het tasje mee naar huis. De lijm en glitter had ik al in huis om de tattoos te zetten tijdens het Zeemeermin kinderfeestje.

Zeemeermin spelletjes kinderfeestje

Hier zijn enkele ideeën voor zeemeerminspelletjes die je kunt spelen op een zeemeermin feestje:

 1. Schatzoeken onder water: Verstop kleine schatten zoals plastic juwelen, schelpen en nepedelstenen in een zwembad of een grote opblaasbare kuip. Laat de kinderen zich verkleden als zeemeerminnen en zoek naar de schatten onder water met behulp van duikbrillen of snorkels.
 2. Zeemeerminnenstaartrace: Laat de kinderen een zeemeerminnenstaart dragen (je kunt ze kopen of zelf maken van stof en elastiek) en organiseer een zwemrace in het zwembad. De eerste die de finish bereikt, wint een prijs tijdens het zeemeermin feestje.
 3. Zeemeerminnenstaart-limbo: Zet een limbo-stok op en laat de kinderen onder de stok doorlopen terwijl ze hun zeemeerminnenstaarten aanhouden. Verlaag de limbo-stok na elke ronde en kijk wie het lenigst is.
 4. Zeemeerminnenbal: Speel een onderwaterbal of strandvolleybal met de kinderen terwijl ze hun zeemeerminnenstaarten dragen. Dit kan zowel in het water als op het droge worden gespeeld.
 5. Schelpen schilderen: Geef de kinderen schelpen en verf om ze te versieren. Ze kunnen hun eigen ontwerpen maken en de schelpen als aandenken mee naar huis nemen.
 6. Zeemeerminnenverhalentijd: Lees zeemeerminnenverhalen voor aan de kinderen, of laat ze zelf korte verhalen verzinnen over avonturen onder de zee.
 7. Zeemeerminnenmuziek en dans: Zet wat vrolijke zeemeerminnenmuziek op en laat de kinderen vrij dansen in hun zeemeerminnenkostuums.
 8. Zeemeerminnenmake-up: Laat de kinderen zichzelf en elkaar schminken met zeemeerminnenmotieven, zoals schubben en zeewier.
 9. Zeemeerminnenknutselen: Organiseer een knutselactiviteit waarbij de kinderen hun eigen zeemeerminnenkroon of diadeem kunnen maken met kralen, schelpen en lint.
 10. Zeemeerminnenfotobooth: Maak een fotobooth met zeemeerminnenrekwisieten en achtergronden waar de kinderen leuke foto’s kunnen maken om mee naar huis te nemen.

Tasje mee naar huis na het Zeemeermin kinderfeestje

zeemeermindagboek voor Zeemeermin kinderfeestje

Na een geslaagd Zeemeermin kinderfeestje gingen de meiden natuurlijk al niet met lege handen naar huis. Het versierde zeepaardje en het sieraad. Daarnaast kocht ik bij Lobbes deze leuke zeemeermindagboekjes voor maar 1 euro per stuk, Met meiden die komend schooljaar naar groep 3 gaan en leren schrijven leek me dat wel een leuk “dank je wel dat je op mijn feestje was” cadeau.

Van een buurvrouw kreeg ik mooie schelpen uit Cuba en ik deed er nog een vriendinnenarmbandje bij van zeemeerminnen.

Wil je verjaardagen combineren met bijvoorbeeld thema onderwaterwereld dan heeft Marjolein nog goede tips.

Veel plezier met het zeemeermin feestje!

Kijk ook eens naar deze blogs

Footer1
ellen

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Marguerita

Friday 14th of June 2019

Wat een ontzettend leuke ideeën! Die schmink heb je ook ontzettend leuk gedaan zeg. Blije meisjes na zo'n feestje :-)

ellen

Friday 14th of June 2019

Dank je wel Marguerita :-) Ja ze waren onwijs blij na afloop.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.