Skip to Content

Beauty kinderfeestje – een heerlijk spa feestje voor meiden

Toen onze dochter 10 werd wisten we al gauw het thema van haar kinderfeestje. Een beauty kinderfeestje is een geweldige manier om de verjaardag van je dochter te vieren en haar en haar vriendinnen te trakteren op een leuke, ontspannende middag. Helemaal leuk natuurlijk als ze ook al een beetje van make-up houden! Hier zijn enkele ideeën voor activiteiten en tips om het beautyfeestje tot een succes te maken.

Nagels lakken tijdens het Beauty kinderfeestje

Laat de meisjes hun nagels lakken in verschillende kleuren en patronen. Zorg voor een breed scala aan nagellak kleuren, glitters, steentjes en stickers, zodat de meisjes hun eigen creativiteit kunnen uiten.

Ik maakte er een soort twister rad van. Zorg dat je voldoende potjes nagellak * hebt en rouleren maar. Je kunt elke nagel een andere kleur geven. Klaar met de teennagels lakken door met de vingernagels! Helemaal leuk als je ook kleine nagelvijltjes* en teenspreiders* koopt! Dit maakt het helemaal af.

Haarstyling

Laat de meisjes hun haar stylen door middel van verschillende haaraccessoires, zoals elastiekjes, spelden en haarbanden. Geef ze tips en trucs voor verschillende kapsels, zoals vlechten, krullen of een paardenstaart. Vraag eventueel toestemming van de ouders om een lok haar te verven met een uitwasbare kleurspoeling*. En je hebt ook van die leuke lokken om in het haar te klemmen. En haarkrijt*!

Een Beauty kinderfeestje is een geslaagd feestje voor tienermeiden. Spa kinderfeestje thuis. Make-up workshop, modeshow, fotoshoot

Gezichtsmaskers op het Beauty kinderfeestje

Verwen de meisjes met gezichtsmaskers en laat ze ontspannen terwijl de maskers hun werk doen. Zorg voor verschillende soorten maskers, zoals klei-, peel-off of hydraterende maskers, zodat de meisjes kunnen kiezen wat het beste bij hun huid past. In ons geval was het Beauty kinderfeestje gecombineerd met een slaapfeestje. Wij deden als laatste activiteit de gezichtsmaskers. Ik kocht deze sheets* voordelig bij de Action, die kun je zo op het gezicht leggen. Vul een bak met heel heet water en leg hier washandjes in te weken.

Ik zette een slaapmeditatie aan waarbij sommige kinderen al bijna in slaap vielen, anderen gaan er juist gigantisch van giechelen! Na 10 minuten haal je de sheets eraf en geef je ze een goed uitgeknepen warme washand. De oohh’s en aah’s vliegen je om de oren. Dit vinden ze lekker!

Make-up workshop

Vier je het feestje overdag dan is het natuurlijk leuk om na een gezichtsmasker en een hydraterende crème een make-up workshop te geven tijdens het Beauty kinderfeestje. Laat de meisjes experimenteren met make-up en geef hen tips en trucs voor het aanbrengen ervan. Zorg voor een breed scala aan make-up producten, zoals lippenstift, oogschaduw en blush, zodat ze hun eigen look kunnen creëren.
Vanuit hygiënisch oogpunt kun je met een lepel en kleine lipstick kwastjes* de lippenstift aanbrengen. Of je zorgt voor verschillende mini’s*.

Modeshow tijdens het Beauty kinderfeestje

Na de make-up is het tijd om mooie kleren aan te doen. Laat de meiden 3 soorten outfits meenemen. Een stoere, een chique/ nette outfit en een leuk zomers jurkje. Omkleden maar, oefenen op de catwalk poses en de modeshow kan beginnen.

Foto shoot

Om het Beauty kinderfeestje te eindigen is het leuk om foto’s te maken. Organiseer een fotoshoot met een mooie achtergrond en verschillende accessoires. Laat de meisjes poseren voor de camera en maak leuke foto’s die ze kunnen meenemen als herinnering aan het feestje. Misschien red je het om snel naar snel service te rijden en voor iedereen een mooie foto af te drukken.

lipgloss maken  spa feestje thuis

Tips voor een geslaagd beauty kinderfeestje:

Zorg voor voldoende spiegels en materialen, zodat de meisjes zichzelf kunnen opmaken en hun haar kunnen stylen.
Zorg voor voldoende snacks en drankjes, zoals fruit, rauwkost, chips en frisdrank.
Geef de meisjes de ruimte om zichzelf te zijn en zich te uiten op hun eigen manier. Benadruk dat echte mooiheid van binnen zit en dat iedereen er mooi uitziet en ze ziet stralen.
Maak een afspeellijst met leuke, uptempo muziek om de sfeer te verhogen.

Je hebt tegenwoordig make-up spiegels met lichtjes* erin. Bij ons Beauty kinderfeestje werden daar spontaan “YouTube filmpjes” mee gemaakt. Daar waren ze heel lang zoet mee.

Een beauty kinderfeestje is een leuke en ontspannende manier om de verjaardag van je dochter te vieren. Door deze activiteiten en tips te volgen, zorg je voor een geslaagd feestje waar iedereen van zal genieten.

Kijk ook deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.