Skip to Content

Shows in Europa-Park – een enorm aanbod

Denk je aan Europa-Park, dan denk je waarschijnlijk meteen aan de meer dan 100 attracties. 13 toffe achtbanen, maar ook rustige attracties. Er is voor ieder wat wils. Veel mensen weten niet dat er ook een fantastisch aanbod is qua shows in Europa-Park. Er is wel bijna 24 uur show per dag te zien! In deze blog vertel ik hier meer over, en geef ik tips over welke shows je absoluut moet gaan kijken!

Shows in Europa-Park

De keuze is reuze: shows in Europa-Park

Vorig jaar zijn wij voor het eerst in Europa-Park geweest. Als pretpark liefhebber proberen wij natuurlijk alle attracties te doen, maar dat is in een park waar er zoveel attracties zijn, nog best lastig. Daarom is mijn advies sowieso om meerdere dagen te boeken. Er is zoveel te zien, doen en beleven, dat je jezelf hier gerust een dag of 3 kunt vermaken. Wanneer je wat langer de tijd hebt, is het ook heel erg leuk om de tijd in te ruimen om één of meer van de vele shows te gaan bezoeken. En welke show je ook kiest, ze hebben allemaal één ding gemeen: de kwaliteit is fantastisch! Europa-Park heeft meer dan 250 artiesten uit de hele wereld in dienst. Ze hebben zelfs hun eigen ’talent academy’. De artistieke lat ligt dus hoog. Dit is te zien in performance, maar ook in kostuums en aankleding van het theater.

Shows in Europa-Park
Spektakel op het ijs.

Welke shows zijn er in Europa-Park?

Een goede tip is om bij binnenkomst ’s ochtends een parkplattegrond te pakken. Daarin staat het showprogramma voor die betreffende dag. Verblijf je langer in Europa-Park, dan is het slim om elke dag een andere plattegrond mee te nemen, omdat het aanbod van shows per dag kan wisselen. Je kunt natuurlijk ook gebruik maken van de park-app, daarin zijn ook alle showtijden te vinden!
Aan wat voor shows moet je dan denken? Ik geef een kleine opsomming van de theaters, daarna zal ik een aantal grotere shows van Europa-Park seizoen 2023 eruit lichten, en hier wat meer over vertellen. (ook onze ervaringen).

  • Spaanse Arena-show: een show met acrobatiek op paarden
  • Globe Theatre: hier zie je vaak een show die een combinatie is van humor, magie en showelementen
  • IJstheater: een wervelende ijsshow
  • Europa-Park Teatro: een groot theater, waar vaak een spectaculaire show opgevoerd wordt
paardenshow

Een tip: hoe lang moet je van tevoren aanwezig zijn bij de shows in Europa-Park?

Wanneer je voor het eerst naar een van de shows in Europa-Park gaat, heb je wellicht geen idee hoe lang van tevoren je daar aanwezig moet zijn. De meeste theaters hebben een grote capaciteit, dus er kunnen echt wel behoorlijk wat bezoekers in. Wij zagen toch wel mensen nog in de laatste minuten binnen komen, en zij hadden nog plek.
Maar wil je verzekerd zijn van een mooi plekje: kom dan zeker op tijd! Ongeveer 15 minuten van tevoren openen de deuren van het theater. Wil je echt vooraan zitten, dan is het slim om ongeveer 25 tot 30 minuten van tevoren al aanwezig te zijn, en dan vast bij de ingang te gaan staan. Zo heb je zeker een goede plek!

Genieten van de ijsshow

De eerste show die we dit seizoen 2023 hebben bezocht, is de ijsshow in het ‘ice stadium’ in Griekenland. Hoewel de Griekse straatjes soms wat onoverzichtelijk zijn, en je hier gemakkelijk verkeerd kunt lopen, kun je de witte, puntige tent niet missen. Van vele kanten in het park is deze te bereiken (deze tent heeft ook meerdere ingangen).
Dit jaar wordt er de show ‘Galaxia’ opgevoerd. Echt een hele toffe show, met vele elementen: dans, stunts, glow in the dark kostuums, acrobatiek in de lucht én toffe elektronische snufjes. Denk bijvoorbeeld aan een dansende robothond en lichtgevende pakken. Bij deze show is het heel leuk om op tijd aanwezig te zijn, omdat er ook nog een voorprogramma is, met leuke interactie met het publiek.

Jezelf verbazen over toffe illusies

De show die bovenaan mijn lijstje stond, was ‘Secret’, de show van illusionist Vincent Vignaud. Deze show wordt opgevoerd in het Europa-Park Teatro in het Italiaanse themadeel. Een prachtig theater, met de allure van weleer. Hier staat vaak echt een spectaculaire show op het programma, en de show van dit jaar was echt fantastisch! Wat een toffe trucs. Wij zaten echt op de voorste rij, maar zagen bij de trucs echt niet hoe de illusionist dit voor elkaar kreeg. Verdwijnende vrouwen, een kooi waar maar mensen uit tevoorschijn blijven komen, doorgezaagde mensen…. Tel daar dan ook nog een hoop spektakel en dans bij op én kostuums die prachtig zijn én je hebt echt een show van wereldformaat! Het is dat we niet langer in het park hadden, anders hadden we deze show zeker nog een keer willen bekijken.

Shows in Europa-Park: acrobatiek op paarden

Mijn jongste dochter keek het allermeest uit naar de show in de Spaanse Arena. Hier kun je een spectaculaire paardenshow bekijken. In seizoen 2023 kun je de show ‘The return of the Sultan’ bewonderen. Wanneer wij een bezoek brengen aan de Efteling, slaan wij de show Raveleijn nooit over. Daarom was mijn jongste dochter stellig in haar mening: deze show moesten we zeker gaan bekijken! Ook hier waren we op tijd, en daarom konden we een mooi plaatje op de onderste rij aan de ring uitzoeken. En dat was geweldig, want de paarden komen dus ook uit de bak en langs het publiek gelopen! Ik wil niet teveel over deze show verklappen, maar het is echt een combinatie tussen stunts, acrobatiek én humor. Echt een aanrader!

Dans, acrobatiek en stunts in het Globe Theatre

Ben je op zoek naar een show die een beetje van alles heeft, dan moet je naar het Globe Theatre. Daar speelt dit jaar de show ‘Funny Library’. MIjn dochters waren wat minder enhousiast over de show, omdat er veel in gepraat wordt. De show is natuurlijk in het Duits, en de grapjes van de presentator zijn dan lastig te begrijpen. Maar er zijn veel bijzondere acts te zien tijdens deze show, zoals een paaldansact, 2 mensen met rolschaatsen die enge trucs doen op een heel klein podium en een acrogym optreden. Dit wisselt af met een showballet, dus zeker veel variatie!

Shows in Europa-Park
Het Globe Theatre, waar elke dag shows opgevoerd worden.

Een parade om de dag af te sluiten

Aan het einde van de middag trekt de parade door het park. Ed Euromaus gaat dan met zijn vrienden swingend door de straten van Europa-Park. De artiesten die bij de shows meedoen, zullen ook in deze parade rondlopen. Deze show start elke dag om 16.30 en vindt plaats in themagebied Luxemburg.

parade
De grote parade in Europa-Park (foto via Europa-Park)

Nog veel meer shows te zien

Als je nu denkt dat dit alle shows zijn in Europa-Park, dan heb je het mis! Er zijn nog veel meer shows! Denk bijvoorbeeld aan een poppentheater in Spanje, met muziek. Of een muziekshow op een openluchtpodium, waar de leukste filmhits ten gehore worden gebracht.
En wat het allerleukste is aan de shows in Europa-Park, is dat het aanbod elk jaar vernieuwd wordt. Denk je dus: ‘Ik ben al geweest, dus de shows zijn niet meer interessant’, dan heb je het zeker mis! Wij zijn vorig jaar geweest, en dit jaar zijn er weer compleet nieuwe shows te bekijken.
Mijn tip is dan ook om tijdens je bezoek aan Europa-Park zeker tijd in te ruimen om de toffe shows te gaan bekijken, want het is echt de moeite waard!

danseressen op het podium

Hier al onze artikelen over Europa-Park op een rijtje

Wil je graag meer lezen over Europa-Park? Lees dan ook zeker de andere blogs die ik hier al over heb geschreven!

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.