Skip to Content

Voltron Nevera powered by Rimac – een nieuwste achtbaan Europa-Park

Na heel veel filmpjes te hebben gezien, een spel gespeeld in de app en lang wachten was het dan zover. In de meivakantie waren wij in Europa-Park. Gelegen in het prachtige gebied van het zwarte woud in het plaatsje Rust in Duitsland. We waren super benieuwd naar alles, maar 1 attractie stond bovenaan de wishlist van Selena en mijn dochter: De nieuwe multi launch-coaster: Voltron Nevera powered by Rimac!

Voltron Nevera powered by Rimac
Foto Europa-Park

Voltron Nevera powered by Rimac

Je ziet elektriciteit, je hoort elektriciteit en je voelt het ook bijna. Wat een belevenis is een rit in de Voltron Nevera powered by Rimac. Deze nieuwe multi launch-coaster is absoluut de nieuwste gaafste engste en spannendste achtbaan belevenis die er op dit moment is op de hele wereld. En hoewel ik er zelf niet in heb gezeten ga ik met de hulp van Selena en dochterlief natuurlijk wel alles vertellen over de nieuwste achtbaan van Europa-Park!

themagebied Kroatie

Themagebied Kroatië – nieuwste showroom van de familie Mack

Dit jaar opent er niet een maar zelfs 2 themagebieden in Europa-Park. Oostenrijk is vooral een heropening na een brand vorig jaar, waar wat nieuwe en verbeterde attracties in zijn gekomen. Maar Kroatië is echt een nieuw themagebied.

Het eerste gedeelte van dit nieuwe gebied, met de nieuwste achtbaan en een indrukwekkend stationsgebouw in de stijl van een oude Kroatische waterkrachtcentrale, beslaat ongeveer 20.000 vierkante meter. Er is een groot plein waar je heel goed kunt kijken naar de Voltron Nevera powered by Rimac. De wachtrij slingert ook echt door het themagebied heen waardoor je tijdens het wachten al een goed beeld krijgt van wat voor avontuur in de multi launch coaster je te wachten staat.

themagebied Kroatie
Foto Europa-Park

De Kroatische klokkentoren en de twee Voltron-torens zijn al van verre te zien en vertellen het verhaal waar ik zo op terug kom.

Ontdek de betoverende sfeer van Kroatië in het nieuwe themagebied! Een ruim marktplein, omringd door lichtgekleurde kalkstenen gebouwen, ruïnes en verweerde muren, nodigt je uit om te ontspannen en te genieten. Hier kun je jezelf trakteren op verfrissende lekkernijen bij ijssalon “Sunce i Lavanda” of “Ćevapčići-Snack” en wegdromen te midden van de mediterrane flora, waaronder een 800 jaar oude olijfboom, pijnbomen, wijnranken en lavendel.

Winkels en meer

In het themagebied van Kroatië vind je niet alleen de Voltron Nevera, maar ook winkels een tentoonstelling en eten en drinken gelegenheden.
Zo is er ook een prachtige tentoonstelling over Kroatië. Met wat leuke feitjes. Zo komen de stropdas en dalmatiër uit Kroatië.
Eet een heerlijk pitabroodje met vers gebakken Ćevapčići. Of geniet van een ijsje en kies uit ruim 20 smaken ijs!

Voltron Nevera powered by Rimac

Voltron Nevera powered by Rimac – de feiten

De familie Mack, met hun bedrijf MACK One (ze hebben meerdere bedrijven), is verantwoordelijk voor het concept en storytelling. De nieuwste creatie van MACK Rides is echt waar een compleet verhaal! Het is spannend, bomvol nieuwe technologie, het geeft spanning en angst tegelijk en dat op een baan van 1.385 meter.

Met Voltron Nevera kun je een achtbaan vol actie verwachten met tal van innovatieve elementen, waaronder zeven inversies, vier lanceringen, 2,2 seconden gewichtloosheid aan elkaar en de steilste lancering ter wereld met 105 graden.

Voltron Nevera powered by Rimac Themagebied Kroatie Europa-Park Duitsland
foto door Europa-Park

Voor deze achtbaan moet je minimaal 130 cm zijn.
De minimale leeftijd is 8 jaar. Wees zeker dat je kind al in andere soorten achtbanen durft!
Er is een speciale wachtrij voor single riders.
Deze achtbaan is verboden voor zwangere vrouwen.
Bij de Voltron is baby switch mogelijk. Dit werkt zo: Je komt met je partner en kind(eren) aan. Jullie willen allebei wel in de Voltron Nevera, maar willen niet apart in de wachtrij staan. Dat hoeft niet. Een van jullie maakt eerst het ritje in de achtbaan terwijl de ander bij de kinderen blijft, en daarna ruil je om. Zo staan jullie samen gezellig in de wachtrij en hoef je maar een paar minuten te wachten op elkaar.

Het hoogste punt van de achtbaan is 32,5 m
De ritduur is 3 minuten
Elke 36 seconden vertrekt er een rit
Er kunnen 1600 personen per uur mee
16 personen per trein

In de wachtrij zijn gratis lockers beschikbaar waarin je al, ja echt alles hoor, je spullen kwijt kan tijdens de rit.

Voltron Nevera powered by Rimac – het verhaal

Dompel jezelf onder in de boeiende wereld van Nikola Tesla en voel de spanning! Verheug je op een intense en ongekende achtbaanrit die uniek is in de wereld.

Met de twee Voltron Torens wilde de wetenschapper en uitvinder Nikola Tesla zijn droom verwezenlijken om, via een draadloze transmissie met behulp van kosmische energie, lange afstanden te overbruggen.

“Nikola Tesla’s Beautiful Croatia”, een 360° filmavontuur in de Traumzeit Dome, neemt je mee op een adembenemende reis door droomlandschappen van Kroatië.

Start je avontuur te midden van het laboratorium van Nikola Tesla, de geniale wetenschapper geboren in het hedendaagse Kroatië. Zijn baanbrekende uitvinding opent de deur naar een geheel nieuwe vorm van reizen, waarmee je Kroatië kunt verkennen op een manier die je nog nooit eerder hebt ervaren.

Tijdreizen? Is dat mogelijk? Stap in dit ritje en je zult een ervaring beleven die alles te boven gaat van wat je ooit hebt ervaren.

Nikola Tesla

Voltron Nevera powered by Rimac – de ervaring

Dochter Ellen 11 jaar over Voltron: een leuke attractie, maar wel eng. Dat je 4 keer afgeschoten wordt is heftig. Veel loopings en kurkentrekkers. Het gaat heel hard en ik had nog nooit zoiets meegemaakt. In de wachtrij hoor je veel lawaai, het geluid staat heel hard van de attractie. Ik denk om boven het gegil uit te komen van de mensen die in de Voltron Nevera powered by Rimac zitten.
Ik zou hem zeker weten nog eens willen doen, want ondanks dat hij eng is, is hij vooral gaaf en uniek.
Het was fijn dat je van te voren al je losse spullen in een kluisje kon doen. Dit is geen attractie voor slippers en loshangende accessoires.
Voor kinderen die nieuwsgierig zijn, zeker doen. Maar wees voorbereid het is eng en gaaf tegelijk!

@mamascrapelle.nl

🎢 Voltron Nevera powered by Rimac 📍 Europa-Park Rust Duitsland 🇩🇪 In Zuid-Duitsland, Zwarte Woud/Elzas, ligt Europa’s grootste attractiepark met meer dan 100 attracties, shows, waterpark, gastronomie en een verse, unieke achtbaan: Voltron! ⚡️Voltron Nevera powered by Rimac: • Vier lanceringen • 2,2 seconden gewichtloosheid aan elkaar • De steilste lancering ter wereld met 105 graden • Zeven inversies • Uniek in de wereld ❌🚫 • Niet net gegeten hebben • Geen losse items • Geen mobiel mee ✅✅ • Vanaf 1.30 • Gratis lockers in wachtrij voor je spullen • Themagebied Kroatië • 32.5 meter hoogste punt • 100 km per uur snelste punt • Elke 36 seconden vertrekt er een karretje 👉🏼 Wow. Wow. Wow. De heftigste, gaafste, engste achtbaan so far voor ons. Prachtig verzorgd, een beleving voor alle zintuigen. Doodsangsten, plezier, en mind-blowing mix gedurende 3 minuten 💻 Lees de uitgebreide blog op Mamascrapelle 🛌 Tip: je kan er op diverse manieren overnachten in Europa-park, van camping tot luxe hotel. Doen! 1 dag is echt te kort. 🔥 Comment of jij durft 🔥 Tag de persoon die met je meegaat @Europa-Park Resort #samenwerking #uitgenodigd #europapark #europaparkrust #voltron #rollercoaster #rollercoasterenthusiast #rollercoastersofinstagram #rollercoasterride #rollercoastereurope #bestrollercoaster #achtbaan #achtbanen #achtbanenzijnleuk #screamifyouwannagofaster #thrillride #attractiepark #europa #vakantietip #opvakantiemetkinderen #heftigritje #scream #soundon #weekendjewegmetkids #weekendjeweg #achtbaantester #achtbaanlover #durfjijhetaan #challenge #wietagjij

♬ origineel geluid – Mamascrapelle.nl

Selena, volwassen, thrill seeker, rollercoaster enthousiast, een hoop ervaring: wow. Nee wacht… WOW. Deze achtbaan is zoals ik nooit heb ervaren. Het is al even geleden, een goede achtbaan. De Efteling is een plek die ik regelmatig bezoek en die ritjes ken ik wel. Maar Voltron is een belevenis in 4D. Beeld, geur, gehoor en voelen en dat alles staat onder STROOM. Ik kan niks anders dan kapitalen gebruiken. Het begin is al elektrisch, dan een schot en de 3 minuten zijn onwerkelijk. Ik heb me voor een week schor gegild en voelde me heerlijk en opgeladen daarna. Het wachten gaat overigens supersnel in Voltron, de wachtrij is voorzien van divers vermaak en de lockers zijn een uitvinding! Ik hoop dit ritje nog eens te mogen maken!

Dus we zijn benieuwd: Met wie stap jij in deze nieuwe Multi Launch coaster?

Familie Mack maakt een ritje in hun nieuwste achtbaan Europa-Park
Foto Europa-Park

Lees ook deze blogs

Footer 6 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.