Skip to Content

Drukte Europapark Duitsland – een blog met onze ervaringen

Als je ons op social media volgt heb je vast al gezien dat ik dit jaar weer met mijn gezin naar Europa-Park ben geweest. Wij waren vorig jaar zo onder de indruk, dat we het er het afgelopen jaar serieus wel bijna elke dag over hebben gehad. Toen we dus een uitnodiging kregen om dit jaar weer op pad te gaan naar dit bekroonde pretpark, waren we dan ook door het dolle heen! Lees in deze blog de ervaringen van de drukte Europapark Duitsland.

Lees in deze blog de ervaringen van ons bezoek Europapark. Drukte Europapark Duitsland?  Een blog met onze Europa-Park reviews.
In 2023 mochten wij opnieuw een bezoek brengen aan Europa-Park!

Voor het tweede jaar op rij: ervaringen van de drukte Europapark Duitsland

Vorig jaar was Europa-Park nog helemaal nieuw voor ons. En vooral de eerste dag in het pretpark deed ik zoveel indrukken op, dat ik heel blij was dat we nog veel meer dagen hadden. Want je wil natuurlijk alles zien en ontdekken. Wij zijn met ons gezin echte pretpark liefhebbers, en na afloop van ons bezoek hebben we veel gesprekken gehad welk pretpark nu het beste park is. We waren het er eigenlijk unaniem over eens dat Europa-Park het beste park is. Nu wij dit jaar weer gingen, waren we wel voor één ding een beetje bang: zou het nog wel zo leuk zijn als de eerste keer? We waren er bang voor dat het wellicht een beetje tegen zou vallen. De nieuwigheid is er natuurlijk vanaf. Vonden we het nog steeds zo tof als vorig jaar? En hoe zou het zitten met de drukte in Europapark Duitsland?

Lees in deze blog de ervaringen van ons bezoek Europapark. Drukte Europapark Duitsland?  Een blog met onze Europa-Park reviews.

Een minivakantie door Europa in een paar dagen

In Europa-Park kun je in een dag door heel Europa reizen! Dat hebben wij begin mei 2023 dus ook gedaan. Wij kwamen aan op 1 mei. Dat is in Duitsland een nationale feestdag, de dag van de arbeid. Onze verwachting was dan dus ook dat het ontzettend druk zou zijn in het pretpark. Maar met de Europa Park drukte viel het die dag 100% mee (misschien ook omdat wij ons op het ergste hadden voorbereid).
Wij zijn dit jaar 4 dagen geweest en vertellen je graag over de drukte in Europapark Duitsland. Wij zijn een dag eerder van huis vertrokken, en hebben een B&B in de buurt gepakt voor een overnachting.

Zo konden wij ons de eerste dag al vroeg op het park melden om onze toegangskaarten op te halen. Wij verbleven de 3 nachten daarna op het Camp Resort. Daar mochten wij dus onze kaartjes ophalen. ’s Ochtends is het daar net wat drukker dan op andere momenten op de dag. Met een shuttlebus werden wij vervolgens naar de ingang gebracht. Maar dit stuk is vanaf het Camp Resort ook prima te lopen, dat kost je ook maar 5 minuutjes. In de 4 dagen die wij hebben doorgebracht in het park hebben we ontzettend veel gedaan: toffe attracties, mooie shows, lekker gegeten in de verschillende restaurants én we hebben natuurlijk een bezoek gebracht in het waterpark Rulantica.

Europa-Park Camp Resort
Op het Camp Resort van Europa-Park kun je overnachten in een huifkar.

Ervaringen van de drukte bezoek Europa-Park Duitsland: hoe hebben we het gehad?

Nou, die vraag is makkelijk te beantwoorden. Fantastisch! Super! We zijn dit jaar 4 dagen geweest in plaats van 3, en we hebben ons geen moment verveeld. Als we langer in het park hadden gehad, hadden we ons vast nog wel langer kunnen vermaken.
Vorig jaar vond ik het heel spannend om op persreis te gaan, omdat ik dit nog nooit eerder had gedaan en toch wel wat onbekende mensen zou ontmoeten. Dit jaar was het om die reden een stuk minder spannend, ik wist dat ik een aantal fijne, bekende gezichten tegen zou komen! Gezellig om met sommige mensen weer even bij te kletsen. Het slapen in een huifkar op het Camp Resort van Europapark is me ook heel erg goed bevallen! Wil je hier meer over lezen, lees dan ook deze blog.

Hieronder zal ik wat antwoorden geven op de vragen die me het meest gesteld werden over Europa-Park. En heb je zelf ook een vraag over de ervaringen van de drukte van ons bezoek Europapark Duitsland 2023, laat deze gerust achter onder deze blog, wellicht kan ik daar ook nog een antwoord op geven.

Wandelen Scandinavisch dorp
Je kunt hier wandelen door de straatjes van een Scandinavisch dorpje.

Drukte Europapark: moet je lang wachten?

Europa Park heeft nu al 8 jaar op rij de prijs gewonnen voor het beste pretpark ter wereld. In zo’n park verwacht je waarschijnlijk flinke wachtrijen. Maar wat vielen de wachttijden mee! Wij zijn dit jaar in de meivakantie geweest. In Duitsland is er geen meivakantie, en ook in de omringende landen is er geen vakantie. Dat zorgt ervoor dat het echt in verhouding een stuk rustiger is dan in bijvoorbeeld de zomervakantie. Wil je in EuropaPark Duitsland de drukte vermijden, dan doe je er dus goed aan om in de meivakantie te gaan! De langste wachttijden waren bij ons maximaal 35 minuten, en dat is dan echt voor de grootste achtbanen.

De kleinere attracties hadden nauwelijks wachttijden, je kon bij heel veel kleine attracties gewoon doorlopen. Veel grote attracties hebben ook een flinke capaciteit. Sowieso doet Europa-Park dit ontzettend slim, want doordat er zoveel attracties zijn, kunnen ze de drukte goed verspreiden. Ook de shows halen veel drukte weg uit het Europapark, tijdens sommige shows kunnen er wel 2500 mensen kijken, die dus ook op dat moment niet in de attracties zitten. Én er wordt efficiënt omgegaan met het vullen van de attracties.

Voletarium in de ochtend druk in de middag rustig
Dit is de ingang van de attractie ‘Voletarium’. Deze attractie kun je vinden in het Duitse themagebied, dicht bij de ingang. ’s Ochtends is deze attractie dus druk, ’s middags is het hier erg rustig!

Wat zijn de leukste attracties Europa Park?

Tja, wat de leukste attracties van Europa Park zijn, is natuurlijk een kwestie van smaak. En niet alleen dat, maar het is ook afhankelijk van je reisgezelschap, de leeftijd van je kinderen en de ‘durf factor’. Want er zijn attracties voor alle leeftijden, maar ook rustige attracties en juist attracties voor durfallen. Europa-Park heeft wel meer dan 100 attracties, dus het is lastig om te zeggen wat de leukste attracties zijn. En dat heeft niks te maken met de drukte in Europapark Duitsland!
Maar er zijn wat ons betreft echt wel een aantal attracties in Europa Park, die je zeker niet mag missen, daarom hebben we naar aanleiding van de ervaringen van ons bezoek Europapark 2023 een lijstje gemaakt:

  1. Blue Fire megacoaster: deze achtbaan is bij ons en onze kinderen favoriet. Het is een razendsnelle lanceerachtbaan, waar je in 2,5 seconden gelanceerd wordt van 0 naar 100 kilometer per uur! Dus kom je in het park, trek dan maar meteen een sprintje naar het IJslandse themagebied achterin het park!
  2. Wodan Timburcoaster: een houten achtbaan, die wel tot 100 kilometer per uur gaat. Enorm hard voor een houten achtbaan!
  3. Silver Star: deze achtbaan is één van de hoogste én snelste van Europa (hij is meer dan 2x zo hoog als de Python in de Efteling). Echt een achtbaan die je niet mag overslaan en die zeker hoort bij de leukste attracties van Europa Park.
  4. Piraten van Batavia: de vierde plek is wat ons betreft niet voor een achtbaan (hoewel we daar dol op zijn), maar voor deze darkride. Deze attractie is in 2020 opnieuw geopend, nadat deze daarvoor volledig is afgebrand. Het is echt een prachtige attractie geworden: een rit van wel 8 minuten langs zo’n 100 figuren.
  5. Voletarium: een adembenemende vlucht over 15 van de mooiste gebieden van Europa, in deze panoramavliegsimulator. Je stijgt echt op voelt dat je vliegt, je ruikt er zelfs geuren bij! Je bezoekt zo bijvoorbeeld de Eiffeltoren in Parijs, de tulpenvelden in Nederland en de gletsjers in Zwitserland.

Vervolg beste attracties van Europa Park:

6. Poseidon: dit is een waterachtbaan. In het Griekse themagebied kun je een verfrissende duik nemen! Met echt een hele mooie thematisering, die je zeker niet wil missen!
7. Arthur: een ontzettend toffe achtbaan, met een binnen én buitentrack én ontzettend leuke animatronics. Mocht het te druk zijn in EuropaPark Duitsland is het echt het wachten waard.
8. Snorri Touren: duik mee in de diepzee met de mascotte van Rulantica, het waterpark van Europa-park: Snorri. In deze attractie voor jonge kinderen maak je kennis met zijn onderwaterwereld.
9. Eurosat CanCan Coaster: duik in het nachtleven van Parijs met deze indoor achtbaan. Langzaam klim je langs de Eiffeltoren omhoog, om vervolgens omlaag te duiken op je tocht door Parijs. Met heerlijke muziek én glow-in-the-dark effecten.
10. FoodLoop: oké, dit is geen attractie, maar wel echt een aanrader als je naar Europa-Park gaat. Dit is een restaurant, waar je eten niet normaal aan je tafel gebracht wordt, maar via een achtbaan bij je terecht komt. Ontzettend tof, lekker eten en echt een ervaring. Let op: hier is er wel altijd wat wachttijd, dus reken er wel op dat je even in de rij staat om binnen te komen.

Wil meer lezen over de achtbanen in Europa-Park, lees dan zeker de blog die ik hierover heb geschreven!

achtbanen van europa-park
Blue Fire megacoaster (Foto via Europa-Park)
Eten in het Foodloop restaurant in Europa-Park
Restaurant FoodLoop

Ervaringen drukte Europapark en Europa-park foto’s

Veel mensen die voor het eerst horen over Europa-Park zijn vooral heel erg benieuwd naar mijn Europa-park foto’s. Hoe ziet het er daar dan uit? Is het echt zo tof? Wanneer je de foto’s ziet, kun je soms gewoon het verschil niet zien tussen het pretpark, en het echte land! Er zijn zoveel leuke foto plekjes, dat je wel foto’s kunt blijven maken. Hieronder zie je wat van onze foto’s van dit jaar. Bekijk de foto’s maar eens goed, en zie hoe tof het park is! En dat het met de drukte in de meivakantie in Europapark Duitsland meevalt.

Een bezoek aan Rulantica Europa-Park

Zeg je Europa-Park, dan zeg je natuurlijk ‘pretpark’. Maar sinds een aantal jaar is Europa-Park een compleet waterpark rijker: Rulantica. Direct ook de reden waarom het soms wel mee valt met de drukte in Europapark Duitsland. Plan je een trip naar Europa-Park, sla dan zeker Rulantica niet over! Dit is echt een enorm waterpark, het is echt niet te vergelijken met Center Parcs bijvoorbeeld, het is echt vele vele malen groter én spectaculairder. Denk aan duizenden ligbedjes, en heel veel glijbanen. Hoeveel glijbanen heeft Rulantica dan? Wel meer dan 50! Ook dit waterpark is opgedeeld in 14 thema-zones, met elk hun eigen uitstraling. Wil je meer weten over Rulantica? Lees dan zeker de blogs die ik eerder over Rulantica Europa-Park heb geschreven:

Rulantica waterpark ingang
De ingang van het waterpark Rulantica

Hoe heet de mascotte van Rulantica, het waterpark van Europa-Park?

Als mensen de foto’s van Rulantica zien, valt de geweldige mascotte natuurlijk meteen op. Ik krijg dan ook regelmatig de vraag: ‘Hoe heet de mascotte van Rulantica, het waterpark van Europa-Park?’ Zijn naam is Snorri! Snorri is in Rulantica veel te vinden, en heeft daar ook zijn eigen bandenbaan: Snorri’s Saga. Met je band dobber je rond in een geweldige onderwaterwereld.
Europa-Park heeft zelf ook 2 mascottes: Ed en Edda Euromaus. Deze kom je regelmatig tegen in het park!

Gezellige drukte in EuropaPark Duitsland met mascottes dus!

Snorri knuffel met twee meisjes
Snorri, de mascotte van Rulantica, het waterpark van Europa-Park
Mascottes Europa-Park Ed & Edda Euromaus
Ed & Edda Euromaus, de mascottes van Europa-Park!

Drukte Europapark Duitsland – Download de app!

Als je naar Europa-Park gaat, is de beste tip om de app te downloaden. Een goede voorbereiding is het halve werk… Er zijn 2 verschillende apps. De eerste is de Europa-Park & Rulantica app. Hier kun je alle informatie over de attracties vinden, zodat je je van tevoren al kunt inlezen. Ook bijvoorbeeld de lengte die je moet hebben om in bepaalde attracties te mogen. Omdat er in Europa Park zoveel te doen is, is het handig om van tevoren al een beeld te hebben welke attracties je zeker zou willen zien of waar je misschien het beste kunt beginnen in het park. Ook kun je hiermee de drukte in Europapark Duitsland checken en zien hoe lang de huidige wachttijd is, je kunt via de app navigeren naar de attractie waar je heen wil én je kunt jezelf in de virtual line plaatsen, waardoor je niet in de rij hoeft te staan en jezelf op een bepaalde tijd bij de attractie kunt melden.

De tweede app is de Europa Parks hotels app. Als je je bezoek nog aan het plannen bent, kun je hier veel informatie over de hotels vinden, en bekijken welk extra activiteiten en faciliteiten de hotels tijdens je bezoek aanbieden.

Lees in deze blog de ervaringen van ons bezoek Europapark. Drukte Europapark Duitsland?  Een blog met onze Europa-Park reviews.

Heb je nog geen genoeg van de blogs over Europa-Park? Overtuigd dat het met de drukte in Europapark Duitsland in de meivakantie meevalt?

Wist je dat er op de site ook een druktekalender Europa Park aanwezig is?

Lees zeker ook de andere blogs. En heb je nog vragen, dan hoor ik het graag!

Tips voor als je een vakantie wil boeken naar EuropaPark Rust Duitsland:

Footer 6 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.