Skip to Content

‘Vraag raad aan de Draken’

Wat bijna niemand van mij weet is dat ik al jarenlang lezingen, cursussen en leggingen gegeven heb in en met Tarotkaarten. Het begon allemaal met mijn interesse in astrologie. Ik volgde de ene na de andere cursus en zo leerde ik langzaamaan horoscopen lezen duiden. Vanuit daar kwam ik steeds vaker in aanraking met Tarotkaarten. Ik ben zo blij dat ik voor MamaScrapelle de nieuwe orakel kaarten set ‘Vraag raad aan de Draken’ van Lucy Cavendish mocht recenseren.

Tarot studie

Al snel kocht ik daarom de alom bekende en prachtige tarotkaarten set van A.E. Waite. Deze 78 tellende kaarten set, met de grote en kleine arcana, boeide me zo dat ik al snel besloot me daarin verder te verdiepen. De volgende cursus was een feit. Na 3 jaar studie ‘Tarot’ durfde ik het aan om zelf voor mensen kaarten voor te gaan leggen en zo antwoord op hun vragen of advies te geven.
Naast Tarot bestaan er ook orakel kaarten. Deze zijn, net als Tarotkaarten, in alle denkbare uitgaves te verkrijgen. Van katten tot engelen, van feeën tot draken. En nu dus ook van Lucy Cavendish de set ‘Vraag raad aan de Draken.’

advies

Kennis verkrijgen en delen

Lucy Cavendish is geboren op 5 juli 1961 in Sydney. Al heel jong bleek ze geïnteresseerd te zijn in dat deel van de wereld wat niet zichtbaar aanwezig, maar daarom niet minder belangrijk, is. Volgens haar vertelling kwam ze al heel jong in aanraking met ‘andere wezens’. Ze voelde en ervaarde dat het goed was en vanaf toen ging ze mythologieën lezen en raakte ze geïnteresseerd in inheemse geloven. Na een ernstig ongeluk, waarbij ze haar zicht vrijwel helemaal kwijtraakte, merkte ze dat ze mensen kon herkennen aan hun energie en het veranderen van trillingen om haar heen. Ze kreeg ook vaker voorspellende dromen.
In 1987 besloot ze zich volledig aan de magie te wijden. Ze verhuisde naar Londen en kwam daar in contact met Tarot. Ze deelde haar kennis, energie en inzicht met anderen door middel van leggingen met de Tarotkaarten. In 1993 was haar wijsheid en kennis zo groot dat ze besloot een eigen tijdschrift uit te geven, ‘Witchcraft’.

Vraag raad aan de Draken een uit een serie:

Toch wilde ze haar kennis nog verder delen met anderen en zo bracht ze in 2001 haar eerste orakel kaarten set uit, ‘het Tarot-orakel’. Sindsdien geeft ze regelmatig interviews op radio en televisie, houdt ze lezingen en retraites. Lucy Cavendish geeft boeken en meditatiemuziek uit en vele verschillende orakelkaarten sets zijn er reeds verschenen zoals:
het ‘elvenorakel’, ‘het orakel van schaduw en licht’, ‘het feeënorakel’ en nu dus ook ‘Vraag raad aan de Draken’ orakel.

orakelkaarten

Wat is het verschil tussen orakelkaarten en Tarot?

Ook al zijn Orakelkaarten en Tarotkaarten beide voorzien van een set verschillende kaarten, er is er wel degelijk een duidelijk verschil. Wanneer je inzicht wilt in een probleem wat je al langer bezighoudt dan gebruik je de Tarotkaarten. Deze kunnen je inzicht geven in je onderbewuste en zo licht werpen op bijvoorbeeld een blokkade die je onbewust zelf al heel lang met je meedraagt. Deze blokkade zort ervoor dat je geen nieuwe energie binnen kan laten.
Wil je daarentegen meteen een antwoord op een duidelijke eenduidige vraag dan gebruik je Orakelkaarten. Het leuke bij zowel Tarot als Orakelkaarten is dat je ze heel persoonlijk kan maken door te kiezen voor een onderwerp dat je na staat. Of kiezen voor afbeeldingen of waar je blij van wordt, of waar je een goede energie bij ervaart.

De Orakelkaarten set van ‘Vraag raad aan de Draken’ zijn zo bijzonder omdat Draken magische en sterke wezens zijn. Al duizenden jaren zijn ze volgens de overlevering een bondgenoot van de mens en bieden ze wijsheid en bescherming.
De set ‘vraag raad aan de Draken’ bevat 55 kaartjes die allemaal een magische boodschap kunnen bieden op een vraag die je stelt, of bij twijfel in een situatie waarin je je bevindt.

Hoe werkt de ‘Vraag raad aan Draken’ orakel kaarten set?

De kaarten set is dus bedoelt voor een snel eenduidig antwoord op een korte bepaalde vraag of bij twijfel. Het is de bedoeling dat je je even terugtrekt op een rustige plek en de kaarten goed schudt en dan voor je uitspreidt alvorens je er eentje uit te kiezen. Accepteer het antwoord dat je krijgt, ook al is het je niet meteen duidelijk of ben je het er niet meteen mee eens. Vaak volgt het bekende Eureka momentje later.
Het is jammer dat er niet een handleiding zit bij de kaarten. Behalve het gehele bordeauxrode kaartje met de volgende aanwijzing:

‘’Sluit je ogen, adem rustig en diep in en visualiseer je innerlijke vuur terwijl je de kaarten schudt. Onthoudt dat je een magisch wezen bent en dat het veilig is om krachtig en sterk te zijn. Kies je kaart wanneer je er klaar voor bent. Lees de woorden hardop en voel de liefde en steun van de magische draken. Kijk uit voor tekenen die duidelijk maken dat je drakenvrienden bij je zijn.’’

De uitspraken van de Draken zijn niet allemaal even simpel en een uitleg had wel op zijn plaats geweest. Ook op internet heb ik voor deze set ‘Vraag raad aan de Draken’ niet specifiek een uitleg/handleiding kunnen vinden. Het is dus of ervaring wat je verder helpt of even kijken bij een ander orakelspel die wel uitleg biedt. (Bijvoorbeeld bij het orakelspel ‘De Verandering*’ zit een uitgebreide handleiding. Te verkrijgen bij Bol.com en New Age winkel.nl)

Antwoorden van de Draken

De antwoorden die de Draken geven zijn overigens wel heel mooi en boeiend. Soms moet je de tekst op het kaartje even twee keer lezen om de woorden goed tot je door te laten dringen. Er staat wel veel wijsheid en inzicht op. Vergeet ook niet, en dat geldt voor alle orakel- (en Tarot) kaarten, dat het antwoord op een kaart je ook veel duidelijker toekomt wanneer het past bij jouw vraag. De kaarten zomaar kiezen is als het lezen van een boek wat je niet interesseert, het komt niet binnen.

Het doosje waarin de kaarten van ‘Vraag raad aan de Draken’ is mooi geïllustreerd. De kaarten zelf zijn stevig en hebben een goede afmeting om te schudden en neer te leggen. Wanneer je jezelf, of iemand anders, kracht en bescherming toewenst dan heb je aan deze orakelkaarten ‘Vraag raad aan de Draken’ een leuke (cadeau) set. Ook zijn deze kaarten een goede aanvulling om naast bijvoorbeeld je Tarotkaarten te gebruiken. Een groter probleem wat je met een uitgebreide Tarot legging bespreekt kun je met een orakelkaart tot een kortere aanzet brengen naar het grotere geheel.

vraag raad aan de draken (2)

Specificaties Vraag raad aan de Draken

Titel: Vraag raad aan de Draken | Auteur: Lucy Cavendish | Uitgeverij: Deltas | Type: Orakel kaarten
Taal: Nederlands | Genre: religie, spiritualiteit & Filosofie, waarzeggen, esoterie, tarot, hekserij, meditatie | ISBN 9789044764055 | Meer informatie bij de lokale boekhandel of via deze link*

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
Noelle
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.