Het astrologie kleurboek – een mooi boek voor volwassenen

Sinds ik door mijn burn-out het kleuren weer heb ontdekt heb ik al heel wat kleurboeken aangeschaft. Van kleuren voor volwassenen, glitterkleurboeken en natuurlijk ook de nodige gelpennen, potloden* en stiften. Bij de meeste van deze boeken gaat het vooral om de tekeningen en niet om eventuele teksten. Maar met het astrologie kleurboek ben je en ontspannen aan het kleuren en leer je ook nog wat over astrologie over heel de wereld!

Wat is astrologie?

Astrologie is een praktijk die zich bezighoudt met de interpretatie van de posities en bewegingen van hemellichamen, zoals planeten en sterren, en hun invloed op menselijke ervaringen en gebeurtenissen op aarde. Het is gebaseerd op de veronderstelling dat er een verband bestaat tussen de kosmos en het leven op aarde, en dat de positie van planeten op het moment van iemands geboorte, evenals hun bewegingen en relaties tot elkaar, informatie kan geven over de persoonlijkheid, levensloop en toekomstige gebeurtenissen van een individu. Astrologie wordt vaak gebruikt om inzicht te krijgen in menselijke relaties, carrièrekeuzes, financiële kwesties en gezondheidsproblemen, hoewel de wetenschappelijke basis voor de praktijk omstreden is en niet wordt erkend door de moderne wetenschap.

Het astrologie kleurboek

Kleur je een weg door de kosmos met deze prachtige gedetailleerde kleurplaten van Ana Jarén. Op elke pagina van het astrologie kleurboek vind je horoscoopsymbolen vanuit de hele wereld. Van de westerse astrologie tot de Chinese, Egyptische, Vedisch en Keltische horoscoopsymbolen. 46 prachtige platen en begeleidende teksten die je uitleg geven over alles wat je ziet. Wist je dat het op 20 maart de internationale dag van de astrologie is?

Egyptische astrologie

Egyptische astrologie is een oude vorm van astrologie die zich richt op de kosmologie en mythologie van het oude Egypte. In tegenstelling tot andere vormen van astrologie, waarbij de posities van planeten centraal staan, gebruikt de Egyptische astrologie de stand van de zon bij de geboorte om de persoonlijkheid en toekomst van een individu te voorspellen.

De Egyptische astrologie kent twaalf dierenriemtekens, die elk symbool staan voor een specifiek dier of god. Deze tekens werden geassocieerd met bepaalde persoonlijkheidskenmerken en voorspellingen. Zo werd bijvoorbeeld gedacht dat mensen geboren onder het teken van de kat creatief, intuïtief en onafhankelijk waren.

Daarnaast maakte de Egyptische astrologie gebruik van zogenaamde “decans”, kleine groepen sterren die zich bevonden in de gebieden rond de dierenriemtekens. Deze decans werden geassocieerd met specifieke goden en godinnen, en werden gebruikt om verdere voorspellingen te doen over de toekomst van een persoon.
Interessant om door het astrologie kleurboek verder op te zoeken hoe het in verschillende culturen anders de astrologie wordt gelezen.

17 juli 1981

Geboren op 17 juli 1981 weet ik dat mijn sterrenbeeld Kreeft is, dat ik geboren ben in het jaar van de Haan en dat ik een waterteken ben. Wat dat over mij zegt? Ik stel mezelf altijd voor als hard van buiten, zacht van binnen. Een kreeft is zorgzaam, gevoelig en emotioneel, dat harde pantser heb ik soms nodig om te overleven. Niet gek ook dat niemand, inclusief mijzelf, doorhad dat ik begin vorig jaar harstikke overspannen was en keihard in een burn-out liep. Natuurlijk zeiden mensen wel eens: doe je wel rustig aan? Als ik weer eens een lekker bezig bijtje was.

De Chinese dierenriem heeft twaalf dieren. Elk jaar staat een dier centraal. Dat komt omdat de Chinese jaartelling anders is dan de westerse jaartelling. Ik ben geboren in het jaar van de Haan. Volgens de informatie in het astrologie kleurboek geeft mij dat de volgende eigenschappen. Ik ben een doorzetter, scherpzinnig en stel hoge eisen aan mijzelf en anderen. Een Haan is vroeg uit de veren en heeft het motto: Pluk de dag, Carpe Diem.. Die tekst wil ik nog wel eens als een tattoo zetten. Ook deze teksten kloppen als een bus.

Ik ben een waterteken en dat maakt mij heel gevoelig en empathisch. Ons zelfbeeld laten we soms teveel bepalen door de meningen van anderen. Ook hier kan ik weer amen zeggen.

astrologie kleurboek

Astrologie over de hele wereld in het astrologie kleurboek

De westerse en Chinese astrologie waren mij niet vreemd, maar in het astrologie kleurboek staan nog veel meer interessante weetjes. Ergens wist ik wel van het bestaan van de Keltische bomenhoroscoop af. In deze astrologie is een jaar verdeeld in dertien maanmaanden, elke maand kreeg een boom toegewezen.

Gevoelig en onafhankelijk is de iep. Dit boomtype is eigenzinnig en bezit de wils- en daadkrachtige eigenschappen van een overtuigend leider. Eén die de juiste richting helder voor ogen heeft en mensen écht ziet. De iep straalt harmonie uit en is ruimdenkend. Dat geeft hem niet per definitie een makkelijk karakter, want dit boomtype stelt hoge eisen aan zichzelf en anderen.

https://www.happinez.nl/astrologie/keltische-boomhoroscoop-boomtypes/

Leer ook alles over de Egyptische horoscoop, de Mayahoroscoop, totemdieren, Vedische dierenriem en de hemellichamen. Tussendoor kun je de prachtige illustraties bekijken of inkleuren met goede stiften*. Net waar jij behoefte aan hebt.

Het astrologie kleurboek is een prachtig boek om zelf aan te schaffen of om cadeau te doen aan iemand die zich interesseert in deze materie. De pagina’s zijn dik en de inkt van mijn metallic stiften* drukten niet door. Ik vind de informatie erg leuk om te lezen en ga hier nog jaren van genieten!

Specificaties astrologie kleurboek

astrologie kleurboek

Auteur: Ana Jarén | 9789045326573 | februari 2022 | 96 pagina’s | Uitgeverij Musboeken | Meer informatie vind je via deze link*

Lees ook de blogs

Footer5
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Daarnaast hebben we ook nog een boekenblog: www.stoerleesvoer.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.