Skip to Content

Glitter kleurboeken: een leuke vakantietip!

Voor mij is de vakantie ook een moment om heerlijk wat dingen voor mezelf te doen. Lezen, puzzelen, in de tuin zitten. Dingen waar ik vaak de rest van het jaar de tijd niet voor neem. En nu heb ik laatst iets heel leuks ontdekt: glitter kleurboeken! Echt een tip voor de vakantie!

glitter kleurboeken

Glitter kleurboeken voor jong en oud

Mijn dochters zijn gek op kleuren. Er liggen hier dan ook stapels kleurboeken en elke dag komen de stiften wel tevoorschijn. Soms vind ik het ook heerlijk om gewoon even met ze mee te kleuren.
Al enige tijd zijn er kleurboeken speciaal voor volwassenen op de markt. Heerlijk om te doen als je gewoon even je hoofd leeg wil maken.
Nu heb ik iets nieuws ontdekt: glitter kleurboeken. Dit zijn dus kleurboeken voor volwassenen (maar ook kinderen zullen met sommige kleurplaten prima uit de voeten kunnen) mét glitters.

Hoe werkt het kleuren in een glitter kleurboek?

De glitterkleurboeken zijn van uitgeverij Inter-Stat. Zij hebben meerdere kleurboeken en creatieve producten in hun assortiment. Ik mocht 2 verschillende soorten glitter kleurboeken uitproberen.
De kleurplaten zijn gedrukt op heel stevig papier. De kleurplaten zijn uitneembaar, dus dat werkt heel handig.

Niet de hele kleurplaat zit vol glitters, maar bepaalde vlakken. Deze hebben een soort gladde laag, met glitters erin verwerkt. Je kunt deze kleurplaten het beste kleuren met alcohol markers of permanent markers.
Met gewone stiften of potloden kun je niet zo goed kleuren op de glitters, de inkt gaat dan afgeven. Als je met alcohol markers werkt, is de glitterlaag vrijwel meteen droog.

Ik heb zelf altijd de alcohol markers van de Action, de zogenaamde Twin Markers. Deze hebben een smalle punt voor kleine vlakken, en een brede punt, waarmee je gemakkelijk grote vlakken kunt vullen.
De vlakken met glitters worden iets lichter van kleur dan de gewone vlakken. Je zult dus niet dezelfde tint krijgen als je met dezelfde stift werkt.
Omdat de kleurplaten gedrukt zijn op stevig papier, drukt de inkt niet teveel door.  

Bohemian Spirit

glitter kleurboeken

Het eerste glitter kleurboek dat ik mocht uitproberen is het boek ‘Bohemian Spirit’. In dit boek zitten maar liefst 40 kleurplaten. De kleurplaten zijn wat spiritueel van inslag. Zo zijn er bijvoorbeeld meerdere mandala kleurplaten, een dromenvanger, veren, een Boeddha en diverse tekens uit Oosterse religies. De kleurplaten hebben veel kleine stukjes. Voorin het boek staat dat het geschikt is voor alle leeftijden, maar ik denk dat dit boek eerder geschikt is voor kinderen vanaf een jaar of 10. Ook het onderwerp vind ik voor kinderen wellicht minder geschikt. In deze serie zijn er echter ook nog wel andere onderwerpen, die voor kinderen wellicht leuker zijn: ocean life, secret garden en mystical forest. In die boeken zijn bijvoorbeeld ook meer kleurplaten van dieren te vinden.  

Road Trip

Het andere glitter kleurboek heeft als onderwerp ‘Road Trip’. Dit is echt een boek wat perfect bij de zomer past! Er staan allerlei vrolijke kleurplaten in van dingen die je onderweg tegen zou kunnen komen als je op een road trip gaat.
Dit boek is wat kleiner van formaat en is vierkant. In dit boek zitten 20 kleurplaten. Onderwerpen zijn bijvoorbeeld: de zee, bergen, de stad en vuurtorens. En ook in deze serie zijn er nog meer leuke varianten verschenen.

Ik vind kleuren zelf heerlijk ontspannend, en deze glitters geven echt een leuke toevoeging, het is zo echt wat anders. Echt even een momentje voor jezelf, en je kinderen: die kunnen gewoon meedoen!

glitter kleurboeken

Specificaties Glitter kleurboek Bohemian Spirit

Uitgever: Inter-Stat │ 8712048319687 │40 kleurplaten│meer informatie vind je hier

Specificaties Glitter kleurboek Glitter Kleurplatenboek Road Trip

Uitgever: Inter-Stat │ 8712048319724 │20 kleurplaten│meer informatie vind je hier

glitter kleurboeken

er zijn nog veel meer gave glitter kleurboeken van Interstat!

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.