Onmisbaar op reis: de smartphone

Vroeger had ik genoeg aan mijn knuffel Appie de Aap. Tegenwoordig denk ik aan heel iets anders als je me vraagt wat er onmisbaar op reis is. Dan komt er toch echt wel een hele waslijst! Of ik alles van die lijst ook echt nodig heb, dat is een tweede… Maar, hoe graag ik ook even onbereikbaar wil zijn, mijn telefoon staat toch wel op nummer 1 op die lijst.

onmisbaar op reis je mobiele telefoon
Afbeelding van William Iven via Pixabay

Waarom is mijn telefoon onmisbaar op reis?

1. Voor de herinneringen

Een camera is voor mij onmisbaar op reis. Tegenwoordig heb ik, net als veel mensen, geen losse camera meer. Dus neem ik een smartphone mee, zoals de Apple iPhone SE. Aan de achterkant van deze telefoon zit één eenvoudige lens, met een 12-megapixelsensor. De foto’s hebben mooie kleuren met veel details. En dat geldt ook voor de filmpjes die je ermee kunt maken (maximaal in 4K met 60 fps). De frontcamera heeft een resolutie van 7 megapixel. Dat lijkt niet veel, maar toch levert het detailrijke plaatjes op en mooi van kleur. Wij gebruiken een frontcamera vooral om te videobellen. Voor mij hoeft dat laatste niet zo nodig, zeker niet als ik op vakantie ben, maar videobellen is voor mijn zoontje onmisbaar op reis. Hij wil bijvoorbeeld graag enthousiast aan opa en oma laten zien waar hij slaapt als we op vakantie zijn!

onmisbaar op reis
Apple iPhone SE 64GB, afbeelding van Ben

2. Om te bellen

Om te kunnen bellen is een telefoon natuurlijk onmisbaar op reis. Hoe heerlijk het ook is om onbereikbaar te zijn, het is toch wel handig om hulpdiensten te kunnen bellen in geval van nood. Vorig jaar stonden we bijvoorbeeld nog met pech onderweg. Mijn fiets was namelijk los gewaaid en wapperde op de snelweg over de rand van de vouwwagen heen… Gelukkig hadden we het op tijd in de gaten en konden we zonder dat er ongelukken waren gebeurd, snel de vluchtstrook op. De behuizing van de telefoon is gelukkig waterdicht, want het regende behoorlijk op dat moment! Ook is het fijn om even te kunnen bellen of een berichtje te sturen naar de thuisblijvers wanneer je uiteindelijk goed aangekomen bent op de bestemming.

3. Onmisbaar op reis voor het weerbericht

Een weerbericht is voor mij echt onmisbaar op reis, omdat ik ga kamperen en graag alles droog inpak en bij voorkeur ook droog opzet. Dus tja, het eerste wat ik doe wanneer we aangekomen zijn op de camping is… de Apple iPhone SE pakken. Even de code opzoeken voor gratis WiFi en we kunnen online. En nee, dus niet om in te checken op Facebook of gelijk een foto op Instagram te zetten. Maar om in de weersvoorspelling te zien of het nog gaat regenen de komende uren. Dan weten we namelijk of we de regenpakken alvast aan moeten trekken, of stand-by moeten hebben, als we de vouwwagen opzetten.

4. Het plannen van uitstapjes

Ja hoor, als alles dan is opgezet en klaar is, pak ik toch ‘m er gelijk weer even bij: mijn telefoon. Even de openingstijden van de dichtstbijzijnde supermarkt opzoeken. De rest van de vakantie zal ik de telefoon er nog wel vaker bij gaan pakken. Om een route uit te stippelen naar een leuke speeltuin bijvoorbeeld, of een plek te zoeken om op de fiets heen te gaan om te picknicken. Maar voor de rest sluit ik zoveel mogelijk apps tijdelijk af, zodat ik kan genieten van mijn welverdiende rust. Want rust is pas echt onmisbaar op reis!

Is jouw telefoon ook onmisbaar op reis? Of lukt het je om ‘m thuis laten wanneer je op vakantie gaat?

Footer3
Delicia
Delen is enorm lief

Delicia

Ik ben Delicia en van 2018 - 2021 zat ik met veel plezier in het blogteam van StoerLeesVoer en MamaScrapelle. Ik schreef hier niet alleen graag reviews van peuterboeken, maar ik vond het ook erg leuk om mijn visie en ervaringen te delen over gezondheid, interieur en (actieve) uitstapjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.