Skip to Content

Hoe kom ik aan bij mijn luchthaven? – een blog met reistips

De vakanties, wat is er nou leuker en ontspannender. Dit is het moment van het jaar waarin we de tijd kunnen nemen om te vertrekken, ons werk en onze problemen een paar dagen, weken, maanden achter ons kunnen laten. Maar natuurlijk moet je alles plannen en onvoorziene gebeurtenissen zoveel mogelijk vermijden om er het beste van te kunnen maken, en daarvoor zullen we zien hoe we gemakkelijker en goedkoper aan de luchthaven kunnen raken. We hebben 3 hoofd vervoermiddelen geïdentificeerd om er zo snel mogelijk te kunnen komen, de persoonlijke auto, het openbaar vervoer en natuurlijk taxi’s.

1. Een persoonlijke auto

Uw auto blijft de snelste en comfortabelste manier om zelfstandig naar de luchthaven te komen. U vertrekt wanneer u er klaar voor bent, uiteraard blijft u in de timing van het opstijgen van uw vliegtuig. In termen van de reis alleen is dit ook een van de goedkoopste manieren van vervoer. Het is een comfortabel vervoermiddel dat tijdverspilling minimaliseert.

U vergeet echter niet wat u met uw auto gaat doen als u eenmaal op het vliegveld bent. De makkelijkste manier is om hem op een parkeerplaats te zetten, maar is het echt zo simpel? Er zijn veel parkeergarages in de buurt van de luchthaven en de kosten kunnen soms hoog zijn, vooral als u lange afstanden aflegt. Let op, de goedkoopste parkeerplaatsen zijn niet per se de veiligste. Om u zo goed mogelijk te kunnen begeleiden vergelijkt de site van Schiphol de prijzen en kwaliteit van luchthavenparkings zodat je de beste deals kunt boeken. U kunt hier een parkeerplaats schiphol reserveren

luchthaven

2. Openbaar vervoer naar de luchthaven

Een andere oplossing is het openbaar vervoer, waarmee u in de meeste gevallen naar de luchthavens of in hun gebieden kunt komen zonder je bankrekening te plunderen, reken op gemiddeld €12,30 om met het openbaar vervoer van uw huis naar de luchthaven te komen. Dit bedrag verschilt natuurlijk naar gelang de afstand tussen u en de luchthaven.

Uiteraard kleven er enkele nadelen aan deze oplossing. Het is niet de meest comfortabele oplossing, het is niet eenvoudig om al uw bagage van de tram naar de bus en naar de volgende tram te vervoeren. Het tweede nadeel is dat het goed op tijd aankomen op de luchthaven niet meer van jou afhankelijk is, een vertraging in de dienstregelingen, een te lange wachttijd en je mist je vliegtuig.

3. Taxi’s

Waarom dan geen taxi’s? De taxi-optie is eenvoudig, praktisch en comfortabel, maar helaas niet de goedkoopste. Afhankelijk van waar u woont, kost de rit meer of minder. Reken gemakkelijk een honderdtal euro’s voor de taxirit, deze prijs kan iets worden verlaagd door rechtstreeks via de telefoon over een pakket te onderhandelen of door uw taxi’s met andere vakantiegangers te delen om de prijs ervan te verminderen.

Conclusie reizen naar de luchthaven

Tenslotte, de gemakkelijkste en beste prijs-kwaliteitverhouding manier om bij de luchthaven te komen is ongetwijfeld uw auto, maar zorg ervoor dat u wat onderzoek doet om toegang tot de goedkoopste en veiligste parkeerplaatsen te krijgen. Met al deze tips wil ik u alleen maar een goede voorbereiding op uw vakantie en een prettig moment met al uw familie en vrienden wensen.

Footer3
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.