Tegen de klok! Een puzzelboeken serie voor de zomervakantie

Ben je op zoek naar een leuke uitdaging deze vakantie? Dan hebben wij dé tip voor je! Wij mochten de boeken van de serie ‘Tegen de klok!’ uitproberen. En dat zijn echt leuke, uitdagende puzzelboeken voor de vakantie. En wij, Selena en Kelly, dagen elkaar uit tot een challenge!

Tegen de klok! Lukt het jou om op tijd de puzzels op te lossen?

Tegen de klok! van punt tot punt en doolhoven

Mijn kinderen zijn gek op doeboeken en puzzelboeken. En ook zelf doe ik dit graag. Vooral in de vakantie komen de puzzelboekjes dagelijks tevoorschijn. Als je al wat vaker hebt gepuzzeld, kan het voorkomen dat de puzzels wat op elkaar gaan lijken. Als je toe bent aan meer uitdaging, zijn de twee puzzelboeken van ‘Tegen de klok!’ super leuk!
Beide boeken zijn van dezelfde uitgever en gaan uit van hetzelfde principe: probeer de puzzel op te lossen binnen de tijd die ervoor is gegeven.

Van punt tot punt

Tegen de klok! van punt tot punt

In de ‘Tegen de klok!’ serie zijn twee boeken verschenen. Het eerste boek is Van punt tot punt. In dit boek staan 72 puzzels tegen de tijd. Deze puzzels zijn oplopend in moeilijkheid, de eerste puzzel heeft 88 puntjes, de laatste puzzel zelfs 1000 puntjes. Bij elke puzzel staat een tijdsduur, waarbinnen je de puzzel moet proberen op te lossen.

Het is een mooi stevig boek, op groot formaat. De puzzels zijn volledig in kleur en hebben echt enorm leuke tekeningen. Toen de boeken hier aankwamen waren mijn dochters meteen heel enthousiast!
Mijn jongste dochter van 6 jaar heeft de eerste puzzels gemaakt. Mijn dochter van bijna 9 jaar is met wat moeilijkere puzzels begonnen, en heeft ook echt gekeken of het lukt binnen de tijdslimiet. Dit lukt echt net, dus de tijdslimiet is mooi scherp gesteld! Maar ook zonder dat je de stopwatch ernaast legt, is dit boek heel leuk.
Als je klaar bent kun je de platen ook nog mooi inkleuren.

Doolhoven

Tegen de klok! doolhoven

Het andere deel uit de serie is ‘Race tegen de klok in 80 unieke doolhoven’. Ook deze puzzels zijn gerangschikt van makkelijk naar moeilijk.
Het eerste doolhof zou in 45 seconden te halen moeten zijn, voor het moeilijkste doolhof staat een tijd van 14:15.

Ook in dit boek zien de puzzels er echt heel gaaf uit! Deels in kleur, deels zwart-wit, zodat je ook nog de rest van de platen zelf in kunt kleuren.
Er zijn allerlei verschillende thema’s: herfstblaadjes, een marsmannetje die je naar Mars moet brengen, een spinnenweb, boot en nog veel meer.
Dit maakt het puzzelen enorm leuk!

Tegen de klok challenge! Selena vs. Kelly

Mijn dochters waren heel enthousiast, maar ook voor volwassenen zijn deze boeken erg leuk. Deze boeken zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar, maar dus eigenlijk leuk voor het hele gezin!
Nu waren wij wel erg benieuwd of deze puzzels ook echt binnen de tijd te halen zijn. En aangezien Selena en ik allebei een exemplaar van ‘Race tegen de klok in 80 unieke doolhoven’ hebben ontvangen, zijn wij de uitdaging aangegaan!
Daarom hebben we een challenge gehouden: wie is het best in zo snel mogelijk de doolhoven op te lossen?

Tegen de klok! Mening van Selena

Tegen de Klok

Ik ben gek op spelletjes, puzzels en competities. Ik kan tegen mijn verlies maar uiteraard win ik graag. Het doolhoven boek had ik eigenlijk bedoeld voor mijn 6 jarige dochter.. Maar ik heb me bedacht. Het is een prachtig boek met toffe kunstwerkjes. Ik wil verdwalen in de doolhoven en in de verhalen die het oproepen. Maar tegelijk wordt je door het boek uitgedaagd om Tegen de klok te strijden en binnen de tijd het eindpunt te halen.

En dan word ik ook nog eens door Kelly uitgedaagd. Dus nu telt vooral zo snel mogelijk de uitgang vinden en niet laten afleiden door alle afleidingen die je tegenkomt. In eerste instantie heb ik wat moeite om in zo’n mooi boek te gaan tekenen. Aan de andere kant is het niet bedoelt om op de plank te verstoffen dus daar gaan we.

Er zijn geen pagina nummers of doolhof nummers, wat ik wel een beetje jammer vind maar het is niet storend. de tijd die gegeven wordt kan een markeerpunt zijn. Kelly heeft foto’s gemaakt van de doolhoven die we gaan maken. Het zijn de volgende geworden: muis tussen de blaadjes met een tijd van 00:55, Krab tussen de schelpen met een tijd van 2:25 en giga doolhof met bijen met een tijd van 6:00. De krab vond ik het lastigste en was ik vaak verdwaald. Bij de bijen ging ik in het begin flink mis maar opeens had ik de goede weg en was die snel gedaan.

Tegen de Klok

Onze tijden bij de Tegen de Klok! Doolhoven

  • Muis bij blaadjes 00:55 / Tijd Selena 00:34/ Tijd Kelly 00:57
  • Krab bij schelpen 02:25 / Tijd Selena 1:22/ Tijd Kelly 01:51
  • Bijen bij giga doolhof 06:00 / Tijd Selena 3:17/ Tijd Kelly 04:02

Eindwoord Kelly:
Tja…. Ik dacht echt dat ik het eigenlijk heel goed had gedaan…. Één doolhof had ik net niet gehaald binnen de tijd, dus daar baalde ik een beetje van. Maar ik vond van mezelf dat ik de andere doolhoven lekker snel binnen de tijd had gehaald. Maar blijkbaar was Selena toch net een stuk sneller.
Ach ja… Ik denk dat mijn kracht eigenlijk gewoon meer bij de ‘Van punt tot punt’ puzzels ligt. Misschien moet ik Selena daar de volgende keer maar gewoon voor uitdagen!

Tegen de klok!

Specificaties Race tegen de klok! Van punt tot punt

Auteur: Andrea Ebert│Uitgever: Standaard Uitgeverij │9789002261305│april 2016│96 pagina’s│meer informatie vind je hier

Specificaties Race tegen de klok! Doolhoven

Auteur: Marc Parchow│Uitgever: Standaard Uitgeverij │9789002258930│november 2015│96 pagina’s│meer informatie vind je hier

Footer4 nieuw
Kelly
Delen is enorm lief

Kelly

Ik ben Kelly en ben moeder van 2 dochters uit 2011 en 2014. Ik ben getrouwd en woon in Den Bosch, waar ik ben geboren en getogen. Inmiddels ben ik alweer ruim 18 jaar werkzaam in het onderwijs, waar ik juf van de kleuters ben. Dit is iets waar ik elke dag enorm van geniet! Daarnaast ben ik samen met mijn man de trotse eigenaar van Mini & More, een webshop in outlet merkkleding. Deze 2 banen naast elkaar is eigenlijk een meer dan fulltime baan, maar ik vind het echt superleuk om te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.