Lillicorn leerzame avonturen in WooWoo Land – een doeboek

Een leesboek en een doeboek in 1 is Lillicorn, maar eigenlijk nog veel meer. Met de leerzame avonturen in WooWoo land kunnen kinderen namelijk werken aan hun STEM vaardigheden.

Lillicorn Leerzame avonturen in WooWoo land l

STEM vaardigheden

Kennen jullie de 21 eeuwse vaardigheden nog waar ik eerder al eens over blogde? Met Lillicorn oefenen kinderen aan STEM. Science, Technologie, Engineering en Mathematics. En dat doen ze in een verhalende context met extra materiaal wat bij het boek zit.

De makers van dit boek hebben dit slim ontwikkeld! Kinderen spelen het liefst en door te spelen en te ontdekken maken ze op een speelse, fantasievolle en interactieve manier kennis met STEM- vaardigheden. Ze lossen structureel problemen op, denken creatief, werken aan patroonherkenning en leren rangschikken.

Avonturen in WooWoo land met Lillicorn

Lilli en haar zusje Mimi wonen in een warm gezellig huis. Er is wat bijzonders met Lili aan de hand, want soms verandert Lilli in Lillicorn midden in de nacht. Ze bezit magische eenhoorn krachten! Ze is dus een superheldin!

Lilli haar kamer ziet er wel erg gezellig uit. Van knuffelberen, proefjes, resten watermeloen, snoepjes en een geknutselde luchtballon. Dat komt omdat haar vriendin in WooWoo land niet kan vliegen met haar luchtballon, maar Lilli als superheldin moet haar helpen!

10 opdrachten middels het STEM- vaardigheden model.

10 opdrachten STEM vaardigheden

Doormiddel van 10 opdrachten kan ze de schat van Lillicorn vinden. Misschien dat jij wel even kan helpen? Voor elk goed volbrachte opdracht krijg je een speciale munt. Die moet je soms ook weer inzetten bij andere opdrachten dus wees er zuinig op!

Dochterlief had er heel veel zin in om aan de slag te gaan. Toch altijd lastig zo’n mama die altijd even foto’s moet maken tussendoor. Wachten en enthousiast zijn gaan niet goed samen zeg maar.

Lillicorn leerzame avonturen in WooWoo Land

Van het leggen van de juiste kleurenpatronen op de brug, een gevaarlijk pad bewandelen naar het bramenbos, patronen herkennen in vriendschaps armbandjes, een bergpad bewandelen naar de sleutel, een deltavlieger in de juiste volgorde in elkaar bouwen, het juiste huisje vinden, een pinquin wakker maken, varen langs ijsschotsen, kleuren sorteren, en een blokje op de juiste plek zetten komt Lillicorn dan eindelijk uit bij haar vriendin Lulubeestje. Eindelijk kan ze wegvliegen in haar luchtballon.

En dan wordt Lilli weer wakker in haar eigen bed. Welk avontuur zal er vandaag op haar wachten?

Lillicorn Leerzame avonturen in WooWoo land l

Extra’s

Achterin het boek staat een woordenlijst voor ouders om te lezen. Zo leren ouders wat kinderen nu precies leren als ze werken aan een oplossing vinden, patroonherkenning, ruimtelijke perceptie, trial-and-error en nog veel meer.

Het boek bevat 20 speelfiches die kinderen nodig hebben om de opdrachten te voltooien.

Maar er is meer!

Docentenhandleiding

docentenhandleiding STEM vaardigheden

Questfriendz, de organisatie achter Lillicorn hebben namelijk speciaal een
handleiding gemaakt om leerkrachten die werken met jonge kinderen (vier tot acht jaar) te helpen het boek te gebruiken in een klassikale context. Ideaal!

Om klassikaal les te kunnen geven heb je een paar dingen nodig:

 • Het boek “De Avonturen van Lillicorn in WooWoo Land”;
 • Bijbehorende afdrukbare doe-bladen en opgemaakte kaarten die in de bijlage staan
 • Gekleurd papier, LEGO of Duplo stenen.

Nadat je het boek hebt voorgelezen begin je met een herinneringsopdracht. Wat weten de kinderen nog?

Daarna ga je de STEM-vaardigheid opdracht van Lillicorn uitleggen.

Kinderen gaan alleen of in een cooperatieve werkvorm aan de slag om het probleem op te lossen.

Als laatste zorg je voor een verdiepingsopdracht zodat de geleerde vaardigheid goed geoefend kan worden. Dit kan ook weer individueel of in groepsverband. Er is rekening gehouden met niveauverschillen van 4 tot 8 jaar. Ideaal voor in groep 1, 2, 3 en 4 dus.

In de docentenhandleiding zit genoeg materiaal om heel wat lessen mee te maken. Van elke pagina in het boek Lillicorn leerzame avonturen in WooWoo Land zit een tekening zodat de kinderen alleen of in groepsverband de opdrachten kunnen maken. Daarnaast zitten er nog heel veel extra pijlen, happertjes, tegelkaarten bij.

Dus pak je printer er maar bij en lamineren maar!

Lillicorn leerzame avonturen in WooWoo Land is een geweldig kleurrijk boek die kinderen zelfstandig, klassikaal of in cooperatieve werkvorm kunnen doen om te werken aan hun STEM vaardigheden!

Specificaties Lillicorn leerzame avonturen in WooWoo Land

Lillicorn Leerzame avonturen in WooWoo land l Questfriendz

Lisa Moss en Dr. Thomas Bernard, Vertaling op rijm: Rikky Schrever voor Het RedactiePakhuis | Questfriendz, juli 2020

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

17 reacties

 1. Heel graag doe ik mee voor mijn kleinzoon.
  Als hij straks weer voor de eerste keer bij mij mag komen, dan is het leuk om hem dit leerzame boek te geven.
  Ik volg op Bloglovin en loot graag mee.

 2. Mijn dochter is super dol op alles met unicorns (“nee mam, geen eenhoorns maar unicorns!”). En schatzoeken/speurtochten vindt ze ook erg leuk. Ik weet zeker dat zij hier erg blij mee zou zijn!

 3. Dit is zeer doordacht en ik vind dat erg bijzonder….zo spelen en leren kinderen tegelijk en he tis ook nog leuk

 4. Fijn fijn een boek over wetenschap waar eeneisje de hoofdrol in speelt. (spijtig van het roze rokje ?) wil jet best wel winnen. Zo belangrijk voor meisjes om dit te zien en te lezen.

 5. Wat een leuk boek voor mijn dochter van 7 om in de vakantie samen met haar vriendjes te lezen. Ze gaan straks naar groep 4.

 6. Super leuk. Zou ik graag willen voorlezen aan mijn kids. En samen lezen. Ben erg benieuwd naar dit boek. Ik loot graag mee.

 7. Oh leuk leuk leuk !!! Lijkt me echt GE-WEL-DIG voor mijn jongste dochter 🙂 Ik waag dus dolgraag een kansje mee 🙂 Ik volg jullie beide op instagram (jolijnjolijn18) en like jullie beiden op facebook (jolijn koolske)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.