Skip to Content

Wednesday S1 nu ook thuis te kijken op DVD en Blu-ray

Ik weet nog heel goed dat Wednesday S1 te zien was op Netflix. Elke dag in de vakantie mocht dochterlief overdag met ons een paar afleveringen kijken. Ze had al zoveel stukjes op YouTube gezien dat ze het echt niet meer eng vond en het monster dat de Nevermore Academy terroriseerde vond ze juist enorm grappig om te zien met die grote ogen. En vanaf nu kunnen we die serie eindeloos kijken op Blu-Ray of DVD!

Wednesday S1 op DVD en Blu-Ray

Wednesday S1 is beschikbaar op DVD en Blu-ray™. De Netflix-serie, mede gecreëerd door de wereldberoemde regisseur Tim Burton, is bekroond met maar liefst vier Emmy’s©. Jenna Ortega schittert in haar eerste hoofdrol als Wednesday Addams naast Gwendoline Christie, Jamie McShane, Hunter Doohan, Percy Hynes White, Emma Myers, Joy Sunday, Catherine Zeta-Jones en Luis Guzmán. Volg Wednesday Addams op haar avonturen in de Nevermore Academy terwijl ze haar krachten leert beheersen en een groot mysterie oplost.

Wednesday Addams

Wie is Wednesday Addams?

Wellicht heb je even wat hulp nodig bij het personage Wednesday.

Wednesday Addams is een personage uit de fictieve Addams Family, bedacht door de Amerikaanse cartoonist Charles Addams. De Addams Family is een macabere, maar liefdevolle familie die voor het eerst verscheen in de cartoons van Addams in de New Yorker in de jaren 1930. De familie is later populair geworden door verschillende televisieseries, films en musicals.

Wednesday Addams is de dochter van Gomez en Morticia Addams en is bekend om haar bleke huid, donkere kleding, en sombere, cynische persoonlijkheid. Ondanks haar jonge leeftijd heeft ze vaak een volwassener en meer filosofische kijk op de wereld dan je zou verwachten. Ze is geïnteresseerd in het macabere en heeft een voorliefde voor het maken van griezelige kunst en het spelen met haar broertje Pugsley, die vaak het slachtoffer wordt van haar speelse, maar onschadelijke “martelpraktijken”.

In S1 is Wednesday vooral een jonge vrouw die laat zien dat je boven alles jezelf moet blijven. Ze is een hard werkende student die dagelijks tijd besteedt aan het schrijven van haar boek. Ze speelt prachtig de cello, kan schermen en is bovenal een detective die geen enkele detail mist. Of toch wel? Daar zeg ik verder maar niks over anders geef ik spoilers!

Blu-Ray Tim Burton Nevermore Academy

Het verhaal van Wednesday S1

“Wednesday S1” is een speurneuzen serie gehuld in een bovennatuurlijk mysterie waarin Wednesday Addams’ jaren als leerlinge aan de Nevermore Academy in kaart worden gebracht. Ze heeft in 5 jaar tijd 8 scholen gehad en haar ouders zijn radeloos. Op haar vorige school nam ze het op voor haar broertje en gooide piranhas in het zwembad.

Ze krijgt een prachtige torenkamer met het een altijd vrolijk weerwolfmeisje Enid, dat nog niet getransformeerd is. De vrolijke kleuren versus Wednesday haar zwarte voorkeur zijn een mooi contrast in hoe het leven kan zijn. De meisjes worden naast kamergenoten toch ook stiekem een beetje vriendinnen en ze maakt zelfs meer vrienden. Het is grappig om te zien hoe hard Wednesday hier tegen vecht, want ze is dit duidelijk niet gewend. Beide meisjes zijn zo verschillend, maar lijken ook heel erg op elkaar.

Haar ouders laten Thing achter om op haar te passen, maar dat heeft ze natuurlijk heel snel door en ze maakt een deal met hem om samen te werken. Ze probeert haar ontwikkelende paranormale gave onder de knie te krijgen, een monsterlijke reeks moorden te verijdelen die de plaatselijke stad heeft geterroriseerd en het bovennatuurlijke mysterie op te lossen dat 25 jaar geleden haar ouders in de problemen bracht.

Daarnaast is Wednesday in S1 zelf ook in gevaar, maar dat heeft ze nog niet door!

Nevermore Academy

Op de Nevermore Academy is Wednesday voor het eerst geen buitenstaander in haar eentje. Hier zitten namelijk allerlei leerlingen die buitenstaander zijn en op gewone scholen niet mee kunnen draaien. Heksen, vampieren, sirenes, weerwolven, medusa achtigen (gorgons) en meer lopen hier rond.

Kijk zeker ook even op deze website voor als jij je wil aanmelden op de Nevermore Academy! Leuk gedaan door de acteurs van Wednesday S1!

Als schoolhoofd doet Gwendoline Christie het geweldig! Ze is natuurlijk een heel grote vrouw van 1,91m en het filmwerk benadrukt dit extra!
Jenna Ortega speelt de rol van Wednesday super goed in S1 en ik kijk nu al uit naar seizoen 2. Wist je dat ze in de hele serie nooit knippert met haar ogen! En dat ze zelf de dans choreografeerde uit aflevering 4?!
Emma Myers is een heel schattig weerwolfmeisje met vrolijke regenboogkleuren en kijk vooral eens naar haar prachtige nagels!

Specificaties

Let op de Wednesday S1 DVD en Blu-ray bevatten geen extra’s! Dus geen foutjes achter de schermen waarin Jenna per ongeluk toch knippert met haar ogen. Geen andere leuke bloopers, geen scènes die weggeknipt zijn. Gewoon 2 dvd’s met elk 4 afleveringen.

– Audio: Engels, Spaans, Frans
– Ondertitels: Engels, Spaans, Frans
– Speelduur: 480 minuten
– Adviesleeftijd: 14
– Verdeler: Warner Bros. Discovery Home Entertainment 

Je koopt de DVD en Blu-Ray hier bij bol * En nu maar wachten tot er naast Wednesday S1 ook een S2 komt! Het najaar van 2024!!

Lees ook deze blogs

Footer4 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.