Skip to Content

The Addams Family 2 – een familiefilm voor het najaar

Gisteren kon je al zien welke films dit najaar in de bioscoop te zien zijn. Een van die films is The Addams Family 2 van Universal Pictures. Superblij was mijn dochter toen we een gaaf merchandising pakket kregen inclusief vrijkaarten om naar de film te kijken en het goede nieuws is dat ik ook zo’n set weg mocht geven. Maar eerst even wat meer informatie over de film met zijn ietwat vreemde hoofdpersonen.

The Addams Family

Misschien ken je de The Addams Family nog wel van vroeger. Ik heb het altijd met veel plezier gekeken in elk geval en het deuntje met de vingerknip zit soms spontaan in mijn hoofd. Maar misschien ken je deze familie nog niet en is een introductie op zijn plaats.

The Addams Family is een satirische versie van het ideale Amerikaanse gezin (nuclear family). De Addamsen zijn een excentrieke, rijke familie die houden van alles dat grotesk en macaber is, en ze zijn zich totaal niet bewust van het feit dat anderen hen vreemd of angstaanjagend vinden. De familie bestaat zelfs deels uit monsters.

Bron Wikipedia

De familie bestaat uit papa mama, zoon, dochter, oom en oma. Daarnaast hebben we nog een hand en een harige neef die soms langs komt. Ik zal de familie wat uitgebreider voorstellen.

leuke kinderfilms addams family

Voorstelronde

Gomez Alonzo Addams: Dit is de vader van de twee kinderen en de man van Morticia. Hij is de broer van Oom Fester. Je ziet hem altijd met een klein dun snorretje en hij spreekt graag Franse woorden vol liefde naar zijn vrouw. Daarnaast is hij altijd kinderlijk enthousiast en opgewekt. Hij speelt graag met zijn treintjes.

Morticia A. Addams: Dit is de moeder van de twee kinderen en de vrouw van Gomez van The Addams Family. Zij is heel bleek en draagt graag lange zwarte jurken. Zou ze een vampier zijn? Ze is in elk geval knap en muzikaal.

Pugsley en Wednesday: Dit zijn de kinderen van Gomez en Morticia. Wednesday is dol op martelpraktijken en experimenten en gebruikt haar twee jaar oudere broer hier vaak voor. Voor haar is zelfs een hele serie gemaakt. Hier is het broertje van Wednesday alleen jonger.

Oom Fester: De broer van Gomez en een hele aparte man. Hij zit graag op de elektrische stoel of speelt met explosieven. Met zijn lichaam kan hij een lamp laten branden. Zou hij een Zombie zijn? Zijn verschijning is in elk geval apart.

Oma: Oma is een heks en altijd bezig met drankjes en spreuken. Ze voorspelt graag de toekomst.

Thing: Een hand die graag een handje helpt. Hij praat via morsecode.

Lurch: De butler van the Addams Family. Een reus die supersterk is. Hij heeft wel wat weg van het monster van Frankenstein. Hij gromt graag en speelt op de orgel.

Neef Itt: De grote haarbundel die niet te verstaan is omdat hij zo snel praat. Al verstaat de familie hem wel. Hij is de neef van Gomez.

Naar de bioscoop in de herfstvakantie

bioscoop in de herfstvakantie

De film van The Addams Family 2 draait in de bioscoop. Het is het vervolg op de eerste animatie bioscoopfilm die in 2019 uitkwam. Helaas hebben wij deze toen niet gezien. Daarin verhuist het excentriek macabere gezin naar een saaie buitenwijk waar Wednesday Addams’ vriendschap met de dochter van een vijandige en conformistische lokale realityshow-presentator het conflict tussen de families verergert.

In deel 2 raakt de Addams Family verzeild in bizarre avonturen wat leidt tot hilarische ontmoetingen met allerlei nietsvermoedende mensen. Maar waar ze ook heen gaan, de leden van de Addams Family blijven altijd hun griezelige, gekke zelf. De film draait vooral om Wednesday. De vraag is of ze wel echt de dochter is van deze griezelige familie. Ze gaan op reis en proberen constant een vreemde advocaat af te schudden. Uiteindelijk doet Wednesday een DNA test met een haar van haar vader en de uitkomst van deze test zorgt voor een hoop avontuur. Een erg leuke en soms wat spannende film!

De film van Universal duurt 93 minuten en is geschikt vanaf 6 jaar.

Lees hier de review van Selena van de dvd box

Kinderfilms 2024

Footer2 nieuw
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Elke

Monday 18th of October 2021

Leuk, zou graag met mijn neefjes gaan!

Nency

Sunday 17th of October 2021

Wij doen mee

Emmy Oster

Sunday 17th of October 2021

Ik hou van hebbedingetjes

Noortje

Saturday 16th of October 2021

Superleuk uitstapje: het eerste deel vonden wij ook al zo leuk. Ik ga graag samen met mijn zoon.

Wessel

Saturday 16th of October 2021

Leuke film om met mijn zoon te gaan zien!

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.