Jurassic Park Danger! Een strategiespel van Ravensburger

De afgelopen maanden werd mijn huishouden gekleurd met een hoop gebrul en trillende glaasjes water. Het thema dino voerde de boventoon. In het spel van mijn kinderen, in onze uitstapjes, in mijn filmvoer voor de avonden maar ook in mijn leesvoer. En sinds kort ook op onze tafel! Jurassic Park Danger! Het strategie bordspel van Ravensburger heeft zijn intrede gedaan.

Jurassic Park Danger!

Jurassic Park Danger!

Jurassic Park: Danger! is een spannend strategiespel. Het speelt zich af te midden van een ramp op Isla Nublar. Ga het avontuur aan en neem het op tegen de dinosaurussen. Kom jij met genoeg mensen van Isla Nublar af, of winnen de dinosaurussen het deze keer wel? Je komt er snel achter in Jurassic Park: Danger! het Bordspel.

Wat is het verhaal?
De eerste bezoekers zijn aangekomen in Jurassic Park om de wonderbaarlijke dinosaurussen als eerste te zien. Maar onheil heeft Isla Nublar getroffen – de stroom is uitgevallen en de prehistorische wezens zijn op jacht! Eén speler bestuurt de T. Rex, Dilophosaurus en de Velociraptor en sluipt door de jungle om mensen aan te vallen. De andere spelers werken samen als personages uit de klassieke film en worstelen om Jurassic Park weer online te krijgen en van het eiland te ontsnappen, voordat ze een prooi worden! Een spannend strategiespel is Jurassic Park Danger! dus.

Het spel bevat o.a. bekende personages als: DR. Ian Malcolm, DR. Allan Grant, DR. Hammond en DR. Ellie Sattler. Samen nemen zij het op tegen de gevreesde T-Rex, de giftige Dilophosaurus en de slimme en sluwe Velociraptor.

Let op: het spel Jurassic Park Danger! is in het Engels, op internet zijn wel Nederlandstalige instructiefilmpjes te vinden.

Hoe werkt het spel?

Eén speler bestuurt de T-Rex, Dilophosaurus, en Velociraptor, die door de jungle sluipen om de mensen aan te vallen. De andere spelers besturen een team van menselijke personages in Jurassic Park Danger! Die proberen het park weer online te krijgen en te ontsnappen naar het helikopterplatform voordat het te laat is!

Wanneer een menselijk personage door de dinosauriërs wordt uitgeschakeld, komt die menselijke speler onmiddellijk terug in het spel met een gloednieuw menselijk personage. Als de menselijke spelers een bepaald aantal menselijke karakters in veiligheid kunnen brengen, winnen de mensen. Maar als de dinosaurus-speler drie menselijke personages kan uitschakelen, winnen de dinosauriërs.

Inhoud:
1 spelbord, 110 kaarten, 11 personagekaarten, 19 eilandtegels, 5 omtrekframes, 10 karakters, speelbaar 1 T. Rex, 1 Dilophosaurus en 1 Velociraptor, 32 tokens, 1 dobbelsteen en instructies.

Onze speelervaring van Jurassic Park Danger!

Al een tijdje lonkt mijn oudste dochter van 7 jaar naar de doos. Ze is gek op de Netflix serie van Jurassic Park en heeft een fascinatie met gezonde angst voor dino’s. Het spel is aanbevolen vanaf 10 jaar. En dat is niet omdat het eng is, maar wel omdat het best een ingewikkeld strategiespel is. Eindelijk was het zover, Jurassic Park Danger! werd op zaterdagavond erbij gepakt en met 3 volwassenen en mijn dochter waren we klaar voor actie.

Het instructieboekje is in het Engels. Mijn Engels is goed maar dit bevat best wel veel specifieke termen waar ik soms even moeite mee had. De speelitems zien er tof en goed verzorgd uit. Het opbouwen van het speelbord gaat simpel. Maar dan komt het opzetten van het spel.. Ook dat lukt ons nog maar al snel ben ik de draad kwijt.

Is Jurassic Park Danger! dan zo moeilijk? Nee dat niet, maar het is wel een gelaagd strategiespel en laat dat nou niet mijn sterkste spelkant zijn. Ik hou van spellen die duidelijk en snel spelen. Op Risk en Monopoly na, spelen wij geen strategie games. Maar ja dan zie ik die teleurgestelde ogen van mijn dochter. Ze had zoveel zin om dit spannende dino spel te spelen…

Onze manier van spelen

De gamemaster in mij nam het over en ik heb mijn eigen spelregels bedacht voor Jurassic Park Danger! De drie menselijke karakters moeten dobbelen om vanaf start bij de drie controlepunten te komen. Eenmaal daar moeten ze een 5 of hoger gooien om deze te activeren. Ondertussen moeten ze ook hun eigen missiebadge nog halen. Hoe? Dat wisselt per karakters. Komen ze over een stroompunt? Dan mag daar het geactiveerde stroom hek geplaatst worden.

De dino’s spelen ook mee en proberen de mensen te vangen. Dino en mens mogen niet door een stroom hek heen. Ook mag een dino niet op een geactiveerd controle punt komen. Weet een dinosaurus een mens te vangen? Dan volgt een gevecht. Wie het hoogst dobbelt is de winnaar! Verliest de dino? Dan moet deze van het bord. Verliest een mens? Dan moet ook deze van het speelbord van Jurassic Park Danger! af. Met het gooien van zes mag je weer op start.

Einde

Als iedereen een persoonlijke badge heeft en de 3 controlepunten geactiveerd zijn, vliegt de helikopter naar z’n landingspunt. En dan begint de race. De mensen moeten allemaal daarheen voor veiligheid. En de dino’s gaan ze achtervolgen. Zijn de mensen allemaal op de helikopter? Dan hebben ze gewonnen! Weet de dino alle drie de mensen tegelijk eraf te spelen? Dan hebben de dino’s gewonnen.

Ervaring Jurassic Park Danger!

We hebben een onwijs leuke spelervaring gehad. Ook al hebben we het op onze manier gedaan. Het smaakt wel naar meer begrijpen en ik ga nog eens de (de Nederlandse kan ik nergens vinden?) instructie video’s bekijken. Tegelijk besef ik wel dat wij niet echt strategiegame spelers zijn. Jurassic Park Danger! is een mooi verzorgd spel en heel leuk om te doen. Doe het op mijn spelmanier of volgens de echte regels. Plezier gegarandeerd!

Lees ook

Jurassic Park films, een handig overzicht
Footer4 nieuw
Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.