Skip to Content

Bouw je eigen avontuur met Lego Jurassic World – een creatief boek

Is jouw kind ook zo dol op lego? Dan zijn de “Bouw je eigen avontuur” boeken van lego een ontzettende mooie aanvulling! Wij kregen het boek van Jurassic World. Een hit, want Joshua is ook helemaal weg van dino’s.

Bouw je eigen binnenkant

Bouw je eigen avontuur en lees een verhaal

Als je een doosje lego koopt zit daar een handleiding bij en kan je alleen dat bouwen. Met “Bouw je eigen avontuur” kan je zoveel meer. Ten eerste is het een leesboek. Een avontuur verdeelt in korte stukjes tekst. Ook ideaal voor kinderen die niet zo van lezen houden. Daarnaast is het ook een bouwdoos. Er zitten immers legostukjes in waarmee je kan bouwen. En daarnaast is het een inspiratieboek! Je vindt er namelijk nog veel meer leuke dingen die je na kan bouwen met je eigen lego. Hoe leuk?

bouw je eigen avontuur

Maak kennis met Owen en Blue

Ken je de Netflix serie van lego over Jurassic World al? Een leuke tekenfilmserie over Jurassic World en hoe ze het park gaan ontwikkelen. Een ondernemende probleemoplosser en een stoere dierentrainer met drie dinosaurussen die van alles samen mee maken. Die stoere dierentrainer? Dat is Owen. Blue is één de dinosaurussen.

Laten we beginnen!

Voorzichtig halen ze de legoblokjes eruit. Je wil niet dit boek kapot scheuren want het ziet er super uit! Voordat we gaan lezen willen we natuurlijk eerst Owen en de helikopter in elkaar zetten, dus pakken we de bouwinstructie erbij en gaan aan de slag. Joshua kan dit prima zelf en voor ik het door heb, zit de helikopter in elkaar. Wel vindt hij het jammer dat die grote dinosaurus op de voorkant er niet in zit, maar dit vindt hij ook super gaaf.

Bouw je eigen avontuur

Als alles in elkaar zit gaan we lezen. Het zijn kleine stukjes tekst en dat zorgt ervoor dat ook kinderen die niet van lezen houden dit toch lezen. Heel fijn! En die plaatjes maken het natuurlijk helemaal af. Een heerlijk boek om voor te lezen of om uit te lezen. Daarnaast is het ook leuk om gewoon door te bladeren. Zeker als je de serie kent op Netflix! En die hebben we gezien, dus Joshua kan alles navertellen. Tijdens het lezen proberen we het avontuur te bouwen, maar het is moeilijk om alle steentjes te vinden. Je kan creatief zijn, maar het komt er, tot onze frustratie, niet uit te zien zoals op de foto.

Toch maar naar de legostore?

Gelukkig hebben we een legostore in ons dorp, dus na een hoop frustratie vertel ik Joshua dat we een keertje in de legowinkel gaan kijken of zij wel de steentjes hebben. Het thema “Jurassic World” is natuurlijk vrij specifiek, dus de plaatjes (met logo) kan je niet allemaal namaken. Tenzij je zoveel lego hebt, maar dat hebben we (nog) niet. Wij gaan nog even doorsparen en hopen ooit dit complete avontuur na te kunnen bouwen, want het idee is geweldig! “Bouw je eigen avontuur” is een aanrader voor iedereen die van lego houdt en iets extra’s ermee wil doen.

Hoe komt jouw avontuur eruit te zien? Van welk thema zou jij een “bouw je eigen avontuur” boek willen hebben? Laat je het mij weten?

Wil je hem ook kopen?

Meer bouw je eigen avontuur boeken van Lego:

Footer4
Joyce
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Oma Will

Wednesday 23rd of June 2021

Zo'n boek daar wordt mijn kleindochter heel blij van. Zij is een echte Bob de Bouwer en bouwt met Lego en nog veel meer materialen. Op mijn lijstje bij Bol gezet.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.