Skip to Content

LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance – een uitdagende ruimte bouwset

De Speelgoed van het Jaar verkiezing vindt ook dit jaar weer plaats. De jury heeft al een selectie gemaakt van het leukste en beste nieuw uitgebrachte speelgoed van 2023. En als we het hebben over goed speelgoed dan hoort Lego natuurlijk zeker in dat rijtje thuis. Niet voor niks dus dat de Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance een winnaar is in de categorie Voertuigen van Speelgoed van het Jaar.  Wij gingen heel graag aan de slag met deze stoere en uitdagende bouwset voor 10+!

Lego technic Mars Rover

Eindeloos en tijdloos speelplezier met Lego

Lego staat garant voor eindeloos speelplezier, met enorm veel thema’s en mogelijkheden. Van de jongste peuters tot de grootste volwassen legofans. In ons mannenhuishouden hebben we ondertussen een uitgebreide verzameling van verschillende thema’s, zelfs nog van 35 jaar geleden. En er wordt ook nog steeds enthousiast mee gespeeld! Maar een stoer thema dat nog ontbrak in onze verzameling is de NASA serie. Ruimtevaart en maanlandingen spreken behoorlijk tot de verbeelding. Het is ook een wat uitdagender thema vooral gericht op de leeftijd van 10+, dus bedoeld voor de echte technische lego fans.

In 2020 startte NASA het project met de Mars Rover genaamd Perseverance, oftewel volharding. Bedoeld om onderzoek te doen naar micro-organismen op Mars en het verzamelen van data. Bij Lego hebben ze van dit voertuig een bouwset gemaakt. Een winnaar dus van Speelgoed van het Jaar 2023 in de categorie Voertuigen. De Lego Technic NASA Mars Rover is echt een behoorlijk uitgebreide set van maar liefst 1132 onderdelen waarbij de bouwvaardigheden dus aardig op de proef gesteld worden. Hoe bevalt het bouwen ons en wat kan dit model allemaal als het klaar is?

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance bouwset

Deze technische Lego set is geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Maar het is een goed idee om er samen met een volwassene aan te werken, want het vraagt best wat concentratie om het dikke instructieboek goed te volgen. We beginnen met het bouwen van de kleine helikopter Ingenuity, om er even in te komen. Na dit mini-bouwwerk zijn we een aantal uurtjes bezig geweest met het grote robotvoertuig, en zeker onder de indruk van de details!

De Mars Rover Perseverance is voorzien van allerlei coole snufjes en besturingselementen. Zoals een beweegbare arm, antennes, camera’s en wetenschappelijke instrumenten. De besturing van de zes draaibare wielen is één van de meest in het oog springende elementen, want de Mars Rover kan zowel van links naar rechts als in een rondje bewegen. Het systeem heeft een flexibele ophanging waardoor het ook over oneffen oppervlakken stabiel blijft. De bouwers thuis vonden het een uitdagende en leerzame bouwset, vol technische snufjes.

Speelgoed van het Jaar 2023 verkiezing

De LEGO Technic NASA Mars Rover is een winnaar van Speelgoed van het Jaar 2023, in de categorie Voertuigen. Elk jaar wordt deze verkiezing georganiseerd. Een vakjury heeft de nieuwkomers op speelgoedgebied van dat jaar uitgebreid getest en beoordeeld op bijvoorbeeld kwaliteit, originaliteit, veiligheid en speelplezier. Er zijn 17 categorieën en in elke categorie worden 3 winnaars gekozen die het Keurmerk ‘Speelgoed van het jaar 2023’ mogen dragen.

Uiteindelijk is het aan de consument om het allerbeste speelgoed te kiezen uit deze voorselectie. Op de website van Speelgoed van het jaar kun je een stem uitbrengen. Waarom verdient de LEGO Technic NASA Mars Rover onze stem? Het is een uitdagende set, waarmee kinderen hun technische kennis kunnen uitbreiden. Misschien wel voor de ruimtevaartdeskundigen in de dop! Het is een leuke speelgoedtip voor de verlanglijst van jongens en meisjes vanaf 10 jaar.

Benieuwd naar de andere winnaars? Bekijk onze uitgebreide blog over Speelgoed van het jaar 2023, en doe veel leuke ideeën op!

Wil je ook je stem uitbrengen? Dat kan via deze link!
Nieuwsgierig naar onze andere recensies van Speelgoed van het Jaar 2023 houdt dan deze tag in de gaten!

NASA meets Lego

Bijzonder knap hoe de Lego ontwerpers dit voertuig zo gedetailleerd hebben nagemaakt. Erg leuk voor kinderen die geïnteresseerd zijn in ruimtevaart, wetenschap en technologie. De bouwset wordt geleverd met toegang tot de Augmented Reality app, waarmee kinderen het model kunnen zien bewegen. Met de app kunnen ze bijvoorbeeld inzoomen, modellen draaien in 3D, sets opslaan en de voortgang bijhouden. Ook leren ze meer over de werkzaamheden van de Mars Rover.

AR

Wij vonden het wel interessant om eens te kijken hoe de Mars Rover Perseverance er eigenlijk in het echt uitziet, en bekeken dit filmpje van NASA over de missie:

Hebben jullie ook kinderen die dol zijn op LEGO? Bekijk dan ook eens deze reviews:

achterkant doos
Footer4 nieuw
Lianne
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.