Skip to Content

Lego kinderfeestje thuis – een feestje vol bouwplezier

Een jaar geleden mocht mijn dochter naar een Lego kinderfeestje van een van haar besties. Een hele middag bouwen met heel veel legoblokjes. Wat een pret. Samenwerken aan een groot project, of lekker in je eentje aan de slag. Iedereen kan zelf kiezen hoe moeilijk of makkelijk ze het maken en zo heeft echt iedereen het naar zijn zin. Ik geef je tips voor een kinderfeestje thuis met het feestje thema lego!

lego world 2018

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

Stap 1: De uitnodiging voor een Lego Kinderfeestje thuis

Op de uitnodiging voor een Lego Kinderfeestje thuis komt natuurlijk te staan wanneer het feestje is, van hoe laat tot hoe laat, waar het is en misschien wat tips voor het verjaardagscadeautje. Zie daarvoor ook stap 2. Zeker nu je als ouder af en toe geen idee hebt welke ouders er bij de vrienden van je kind horen is het handig om ook je mobiele telefoonnummer erop te zetten.

Wat ik altijd doe is een Whatsapp groepje maken met alvast een paar beste vriendinnen van dochterlief. Dan peil ik even of iedereen kan op de gekozen datum. Daarna schrijf ik de uitnodigingen en deze gaan in de week voor het kinderfeestje dan mee met de kinderen. Met onze drukke agenda’s tegenwoordig en naschoolse activiteiten kan het fijn zijn om een maand van te voren de datum te communiceren naar de ouders toe. Kinderen hoeven een maand van te voren de datum nog helemaal niet te weten. Sommige kinderen kunnen niet zo goed tegen dat lange wachten 😉

Wil je over de top gaan met je uitnodiging? Vul dan een Stuff-A-Loons met confetti en hang de uitnodiging en een legopoppetje aan een touwtje in de ballon. Breng de uitnodigingen daarna langs bij de genodigden. Zo hebben de kinderen een heerlijk beeldend vooruitzicht!

Lego Mario  Een Lego kinderfeestje voor je kind? Een lego feestje thuis vol bouwplezier en legoblokjes. Partijtje thuis met spelletjes en ideeën.

Stap 2: De verlanglijst voor het lego verjaardagsfeestje

Wellicht ligt het wat voor de hand en wil je kind Lego hebben tijdens het Lego Kinderfeestje. Maar er zijn natuurlijk nog veel meer leuke dingen te vragen. Op MamaScrapelle hebben we voor alle leeftijden verlanglijstjes bomvol inspiratie. Een andere tip is geld vragen of speelgoedbonnen van de lokale speelgoedwinkel, om te sparen voor een grote legoset.

lego friends Een Lego kinderfeestje voor je kind? Een lego feestje thuis vol bouwplezier en legoblokjes. Partijtje thuis met spelletjes en ideeën.

Stap 3: De legoblokjes voor het feestje thuis

Beschik je thuis over een enorme voorraad Lego en bouwinstructies? Zet alles neer in grote bakken, dienbladen, monkeyplatters, bakjes wat je maar in huis hebt. Maak een hoekje met doosjes voor kinderen om alleen te bouwen en een hoek met een grote hoop Lego waar kinderen op hun eigen manier aan de slag kunnen tijdens het partijtje.

Voor inspiratie kun je bijvoorbeeld deze Lego boeken gebruiken. Briljantje Lego ideeën en Geweldige Lego ideeën.

Maar ook als je geen bergen met Lego hebt liggen kun je thuis een Lego Kinderfeestje geven. Bij Bricksaholic kun je heel makkelijk Legodozen huren. Kies voor simpele dozen, of wat uitdagendere dozen. Alles afhankelijk van de doelgroep natuurlijk. Kies bijvoorbeeld een set zoals de Heartlake Shopping mall of de Lego City Fire Station om kinderen samen ergens aan te laten werken. Dan kunnen ze met hun eigen boekje aan de slag. De keuze is reuze!

Je kan hier ook een grote doos vol met Legoblokjes huren om de kinderen zelf hun eigen fantasie op los te laten. Daarnaast biedt Bricksaholic je alternatieve bouwplannen aan om mee te volgen.

Het voordeel van deze Lego huren is natuurlijk dat je het feestje in eigen beheer kunt houden, en de Lego niet hoeft aan te schaffen, maar kunt huren. Wel even alle legoblokjes weer bij elkaar zoeken in de juiste set 😉 De Lego huur je voor een maand dus daar heb je alle tijd voor, plus dat je kind na het Lego Kinderfeestje ook nog gewoon met de Lego kan spelen! Win-Win!

Stap 4: Accessoires en snacks voor een Lego Kinderfeestje

monkey platter tips snacks tijdens partijtje

Hoe versier je je huis voor een Lego Kinderfeestje? Voor de jongens en stoere meiden is er genoeg te vinden voor een Ninjago feestje bijvoorbeeld. Voor de meiden kun je decoratie zoeken in de felle heldere kleuren. Hang ballonnen en slingers op. Kies voor Lego kaarsjes voor op de taart en hang een Pinata op.

Je kunt het bouwthema doorvoeren bij de snacks. Versier je eigen cake met slagroom en sprinkels. Maak een hapjestoren met lekkere snoepjes en rauwkost. Wie kan de hoogste toren maken van kaasblokjes of nibbitchips ( de ronde).

Stap 5. Andere activiteiten lego feestje

Natuurlijk kun je ook nog andere actviteiten doen tijdens het Lego kinderfeestje.

  • Een bak met water en een legoblokje erin: Krijg jij hem uit het water met je mond?
  • Zoek het legoblokje een speurtocht door de woonkamer
  • Wie bouwt het snelste volgens de instructie?
  • Wie bouwt de hoogste toren binnen 5 minuten zonder dat hij omvalt?
  • Kijk eens bij deze lestips met bouwblokjes daar vind je vast ook nog wel een idee voor het kinderfeestje.
  • Maak een Lego blote voeten pad. Durft iedereen erover heen te lopen?
  • Als er even rust nodig is zet je een Lego Friends of Lego Ninjago filmpje op.

Stap 6: Het bedankje voor het leuke Lego Kinderfeestje

Het leukste is natuurlijk om iets kleins van Lego mee te geven aan de kinderen aan het einde van het feestje. Kies bijvoorbeeld voor 1 van deze setjes met bedragen tussen de 4 en 5 euro:

Kijk ook eens bij deze blogs

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.