Skip to Content

Eenhoorn kinderfeestje – een Unicorn feestje thuis

Vorig jaar wilde mijn dochter een eenhoorn kinderfeestje. Super leuk vol met eenhoorn spelletjes kinderfeestje. Speciaal op deze dag van de eenhoorn vertel ik over hoe ik dit DIY feestje heb aangepakt! Heb je onze uitgebreide verlanglijst met eenhoorn cadeaus al gezien?

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

eenhoorn kinderfeestje spelletjes unicorn

Eenhoorn kinderfeestje thuis organiseren

Mijn allereerste tip: Begin op tijd! Echt als je een DIY feestje organiseert wil je ruim op tijd beginnen, zeker als je net als ik van te voren het een en ander bij AliExpress besteld. In deze blog zal ik je zeker ook wat tips geven van producten die ik daar had besteld.
Als je op tijd bent, weet je zeker dat je alle materialen op tijd in huis hebt en met een gerust hart een compleet themafeestje kunt geven. Kind jij, vriendjes en vriendinnen blij en jij dus ook blij!

Overleg met je kind

Ook belangrijk voor een eenhoorn kinderfeestje. Overleg met je kind wat zij wil. Het is immers haar dag en je doet het om haar een bijzondere leuke dag te bezorgen. Zo is mijn dochter altijd dol op knutselen en gingen we samen een uurtje op Pinterest kijken naar wat er allemaal mogelijk was. Zo kwamen wij al snel uit op een dromenvanger en een diadeem maken.

Omdat sommige kinderen nu eenmaal sneller zijn dan anderen moet je altijd wat achter de hand hebben. Ik kopieerde bij de copyshop dan ook wat kleurplaten, maskers en deurhangers op mooi stevig papier uit. Samen met wat knutselspullen konden de kinderen hier tussendoor lekker op los gaan. Ohw en ervaring leert dat glitterlijm geen goed idee is op een kinderfeestje. Het zat overal en was niet droog voordat de kunstwerken mee naar huis gingen. En dat is niet handig op de fiets..

eenhoorn kinderfeestje versiering unicorn

Zorg voor voldoende lekkers

Dit ligt wellicht wat voor de hand, maar echt waar kinderen verbruiken enorm veel energie op zo’n feestje en dat moet simpelweg gewoon aangevuld worden.
Hierbij zorg ik altijd wel voor een beetje evenwicht. Dus suikervrije limonade is een mooie tegenhanger. En een monkeyplatter vol met rauwkost en blokjes kaas en worst is ook binnen no time op!
Zorg eventueel voor zakjes naturel chips, of zoute popcorn, hier zit geen suiker in.
En uiteraard horen lekkere cupcakes of een mooie taart er ook gewoon bij!

eenhoorn kinderfeestje spelletjes ballonnen

Eenhoorn spelletjes kinderfeestje

Eenhoornthema-feestjes zijn geweldig voor kinderen die dol zijn op deze magische wezens. Hier zijn enkele leuke spelletjes die perfect passen bij een eenhoorn kinderfeestje:

1. Pin de hoorn op de eenhoorn:

Een variant op het klassieke ‘pin de staart op de ezel’. Teken een grote eenhoorn zonder hoorn op een posterbord. Maak hoornvormige uitsnedes uit een ander stuk papier. Laat de kinderen om de beurt geblinddoekt proberen om de hoorn op de juiste plek van de eenhoorn te pinnen.

2. Eenhoornhoorn versieren:

Geef elk kind een kartonnen kegel (die de hoorn van een eenhoorn voorstelt) en voorzie ze van glitter, stickers, lint, en andere knutselmaterialen om hun eigen magische hoorn te maken.

3. Eenhoorn speurtocht – unicorn spelletjes kinderfeestje:

Verstop kleine eenhoornknuffels, stickers of kleine speelgoedeenhorens door het huis of de tuin en laat de kinderen op zoek gaan naar deze verborgen eenhoornschatten.

4. Regenbooghoepelspel:

Leg regenboogkleurige hoepels op de grond (rood, oranje, geel, groen, blauw, paars) en laat de kinderen proberen ringen te gooien om deze hoepels, zoals bij een ringwerpspel. Zorg voor kleine prijsjes voor succesvolle pogingen.

5. Eenhoorn dansfeest:

Speel muziek met betoverende eenhoornliedjes en laat de kinderen dansen op de muziek. Je kunt wat glitter gebruiken om het feestelijke gevoel te versterken.

6. Eenhoorn cupcake decoratie:

Laat de kinderen hun eigen eenhoorn cupcakes versieren met eetbare decoraties zoals kleurrijke glazuur, suikerparels en eetbare glitter.

Deze spelletjes zorgen voor veel plezier en passen perfect bij het thema van een eenhoornfeestje. Vergeet niet om een beetje creativiteit en magie toe te voegen om de ervaring voor de kinderen extra bijzonder te maken!

Wat kocht ik in Nederland voor de unicorn spelletjes kinderfeestje

Bij de SoLow kocht ik plaksteentjes voor de maskers om te knutselen. Daar zijn ze veel goedkoper dan hieronder bij Bol, maar voor de zekerheid deel ik toch ook even onderstaande linkjes voor het eenhoorn kinderfeestje.

Bij Glitterbaas kun je mooie canvasschilderijen kopen met eenhoorns die de kinderen kunnen versieren. Kijk de blog van het glitterfeestje

Eenhoorn feestje draaiboek

Van te voren had ik dus kleurplaten, deurhangers en maskers met eenhoorns afgedrukt op stevig wit papier.

Ik had zelf nog heel veel knutselbloemen uit mijn scrapbooktijd. Hier maakten we allerlei combinaties van. Onderop groot, en naar boven toe klein en dan vastzetten met een brad, oftewel splitpen. Zie de linkjes hierboven. Zorg voor variatie in kleuren zodat elk kind zijn lievelingskleur er tussen zit tijdens het eenhoorn kinderfeestje.

De veren lijmden we met secondenlijm aan de ijzeren clips en hingen deze aan dunne gekleurde touwen. Zorg ook hier weer voor voldoende kleurcombinaties zodat de kinderen lekker aan de slag kunnen met hun eigen persoonlijke dromenvanger tijdens het eenhoorn kinderfeestje.

De oren knipte ik van te voren uit. Let op dat je ook kleine oortjes uitknipt uit alle kleuren zodat er een 3D effect ontstaat. Favoriete kleuren maakten we twee keer zodat ook hier de kinderen weer konden kiezen.

Diademen maken tijdens het unicorn feestje

Gebruik hiervoor het brede satijnenlint. Van te voren had ik deze afgemeten en ook weer in verschillende kleuren neergelegd. Zet een stukje goed vast met sterke tape, en dan wikkelen maar. Aan de andere kant zet een ouder het vast met secondenlijm. Dit moet even drogen. Dus daarna is het moment aangekomen voor taart eten bij het eenhoorn kinderfeestje!

Na de taart als het satijn goed vastzit kun je de diadeem versieren met de hoornen van AliExpress ( secondenlijm is ook hier weer de tip ) en daarna de bloemen vastzetten met de glue dots. Als de kinderen het leuk vinden kunnen ze ook de oren eropzetten. Ook hier geldt weer secondenlijm dus een volwassene moet wel assisteren. Zorg dat je genoeg wasknijpers klaar hebt liggen!

Ga jij aan de slag met een eenhoorn kinderfeestje. Op zoek naar leuke unicorn spelletjes kinderfeestje tips voor gezellig DIY unicorn party!

Eenhoorn cupcakes of taart

Je kunt natuurlijk cupcakes bakken en mooi versieren of gaan voor een 3D taart, een versierde slagroomtaart of een fototaart of foto gebakjes van de HEMA. De ene mama of papa is een bakwonder, de ander weet wel een mooi adresje en de ander kiest voor gemakt en besteld. Wij gingen voor een kant en klare taart en kozen dus voor gemak.

Maar je kunt natuurlijk ook zelf een taart bakken en versieren met unicorn taart decoratie*

Dromenvanger maken tijdens eenhoorn kinderfeestje

Daarna was het tijd voor de dromenvanger bij het eenhoorn kinderfeestje. Hier kun je breed of smal satijnen lint voor gebruiken om de ijzeren staaf te verstoppen. Je kunt natuurlijk ook met wol aan de slag gaan, maar dan duurt het wel heel lang voor de metalenring verstopt is. Net wat jij mooi vindt, hoe oud de kinderen zijn en welke andere activiteiten / spelletjes je nog gaat doen.
Als het satijn goed vastgezet is kunnen de kinderen aan de slag met de wol om te spannen.
De tip is om als ze de andere kant op gaan met de wol ze even twee keer op de plek om het ijzer heen moeten gaan zodat het geheel een stevigheid krijgt.

Leg eventueel voorbeelden klaar die je overal op internet kan vinden. Op mijn Pinterest bord had ik er een paar gepint.

Tijd om de oren en hoorn weer vast te zetten met secondenlijm. En terwijl een ouder daar druk mee bezig is kan een andere ouder aan de slag met een spel.

Als alles droog is kunnen de kinderen aan de slag met de bloemen, met de touwtjes met veren en met dunne satijnen linten.

Eenhoorntje prikje – eenhoorn spelletjes kinderfeestje

Ik ging aan de slag met het kant en klare poster, met eenhoorn stickers en blinddoek pakket van Ali Express (zie bovenin), maar je kunt natuurlijk zelf ook creatief aan de slag met een grote eenhoorn, en papieren hoornen met punaises. Net wat jij fijner vindt en ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen denk ik. En niet algeheel onbelangrijk de voorbereidingstijd die je hebt voor het eenhoorn kinderfeestje.

Eenhoorn kinderfeestje schminken en glittertattoo

Ik heb ooit geinvesteerd in een mooie schminck koffer en een schminck les en glittertattoo spullen. Ben jij ook zo’n creatieve ouder dan kun je tussendoor de meiden natuurlijk ook nog schmincken en glittertattoos zetten. Of de plaktattoos die je bij Ali bestelde ( zie hierboven).

Even naar buiten tijdens het unicorn feestje

Mijn kinderfeestjes duren meestal een paar uur, omdat ik veels te veel creatieve dingen bedenk, dus meestal ga ik ook even naar buiten. Spelen in de tuin, of toen bij het zeemeerminnenfeestje naar de vissenwinkel. Een wandeling in het park kan ook, of even naar de speeltuin. Het ligt natuurlijk ook aan het weer, maar een frisse neus halen is altijd fijn.

Tijdens het eenhoorn kinderfeestje kozen de meiden ervoor om lekker even in de tuin te spelen met een pakje drinken en zakje chips.

Ga jij aan de slag met een eenhoorn kinderfeestje. Op zoek naar leuke unicorn spelletjes kinderfeestje tips voor gezellig DIY unicorn party! tekenspullen

Tijd over tijdens het unicorn feestje thuis?

Als er tijd over is bij het eenhoorn kinderfeestje, of als kinderen eerder klaar zijn met iets, kunnen ze aan de slag met de maskers, deurhangers en kleurplaten. Meiden kennende maken ze hier ware kustwerken van. Zorg voor stiften, gelpennen, potloden en mooie stickers. Geen glitterlijm 😉 Dat duurt te lang voor het droog is.

Ga jij aan de slag met een eenhoorn kinderfeestje. Op zoek naar leuke unicorn spelletjes kinderfeestje tips voor gezellig DIY unicorn party!

Einde van het eenhoorn kinderfeestje

En dan zijn we al weer aangekomen bij het einde van het eenhoorn kinderfeestje. Voor corona nodigden wij de ouders dan altijd binnen uit voor nog een kleine borrel. Grote schalen met rauwkost voor de meiden die ondertussen nog even hun tekeningen afmaken, in de tuin spelen, of nog het einde van een film afkijken. Altijd erg gezellig om de andere ouders wat beter te leren kennen. En voor de meiden gezellig om zo het feestje langzaam tot een einde te brengen en voor broertjes en zusjes ook gezellig om nog even mee te mogen naar een kinderfeest!

Eenhoorn kinderfeestje wat heb ik ingekocht bij AliExpress

Onderstaande producten heb ik bijna allemaal gekocht voor het eenhoorn kinderfeestje. Niet alles hoor, maar het was wel allemaal in mijn winkelmandje beland. Het is maar net wat jij leuk vindt en hoe oud de kinderen zijn op het feestje!

Lees ook deze blogs

En natuurlijk vind je hier al onze verlanglijstjes bomvol inspiratie! 

Vond je deze blog handig wil je dan onderstaande foto pinnen?

Ga jij aan de slag met een eenhoorn kinderfeestje. Op zoek naar leuke unicorn spelletjes kinderfeestje tips voor gezellig DIY unicorn party!
Footer1
ellen
Delen is enorm lief

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.