Een eenhoorn kinderfeestje zelf organiseren met deze tips

Vorig jaar wilde mijn dochter een eenhoorn kinderfeestje. Super leuk alleen kwam corona. Alle scholen dicht, en ook kinderen mochten geen contact met elkaar. Een kleine maand later kon het feestje gelukkig toch doorgaan en speciaal op deze dag van de eenhoorn vertel ik over hoe ik dit DIY feestje heb aangepakt!

Let op! Maakt u gebruik van een ad-blocker? In deze blog maak ik veel gebruik van handige doorlink plaatjes! Zet hem dus even uit als je deze wil zien.

eenhoorn kinderfeestje

Begin op tijd met het organiseren van een eenhoorn kinderfeestje

Mijn allereerste tip: Begin op tijd! Echt als je een DIY feestje organiseert wil je ruim op tijd beginnen, zeker als je net als ik van te voren het een en ander bij AliExpress besteld. In deze blog zal ik je zeker ook wat tips geven van producten die ik daar had besteld.
Als je op tijd bent, weet je zeker dat je alle materialen op tijd in huis hebt en met een gerust hart een compleet themafeestje kunt geven. Kind jij, vriendjes en vriendinnen blij en jij dus ook blij!

Overleg met je kind

Ook belangrijk voor een eenhoorn kinderfeestje. Overleg met je kind wat zij wil. Het is immers haar dag en je doet het om haar een bijzondere leuke dag te bezorgen. Zo is mijn dochter altijd dol op knutselen en gingen we samen een uurtje op Pinterest kijken naar wat er allemaal mogelijk was. Zo kwamen wij al snel uit op een dromenvanger en een diadeem maken.

Omdat sommige kinderen nu eenmaal sneller zijn dan anderen moet je altijd wat achter de hand hebben. Ik kopieerde bij de copyshop dan ook wat kleurplaten, maskers en deurhangers op mooi stevig papier uit. Samen met wat knutselspullen konden de kinderen hier tussendoor lekker op los gaan. Ohw en ervaring leert dat glitterlijm geen goed idee is op een kinderfeestje. Het zat overal en was niet droog voordat de kunstwerken mee naar huis gingen. En dat is niet handig op de fiets..

eenhoorn kinderfeestje

Zorg voor voldoende lekkers

Dit ligt wellicht wat voor de hand, maar echt waar kinderen verbruiken enorm veel energie op zo’n feestje en dat moet simpelweg gewoon aangevuld worden.
Hierbij zorg ik altijd wel voor een beetje evenwicht. Dus suikervrije limonade is een mooie tegenhanger. En een monkeyplatter vol met rauwkost en blokjes kaas en worst is ook binnen no time op!
Zorg eventueel voor zakjes naturel chips, of zoute popcorn, hier zit geen suiker in.
En uiteraard horen lekkere cupcakes of een mooie taart er ook gewoon bij!

eenhoorn kinderfeestje

Eenhoorn kinderfeestje wat heb ik ingekocht bij AliExpress

Onderstaande producten heb ik bijna allemaal gekocht voor het eenhoorn kinderfeestje. Niet alles hoor, maar het was wel allemaal in mijn winkelmandje beland. Het is maar net wat jij leuk vindt en hoe oud de kinderen zijn op het feestje!

Plaktattoos van eenhoorns

eenhoorn kinderfeestje

Feestdecoratie

eenhoorn kinderfeestje

Armbandjes om cadeau te geven

Sieraden en sleutelhangers

eenhoorn kinderfeestje

Caketopper

eenhoorn kinderfeestje

taartdecoratie regenboog

nagelstickers

eenhoorn kinderfeestje

feestverlichting

eenhoorn kinderfeestje

cupcaketoren

eenhoorn kinderfeestje

stickers

eenhoorn kinderfeestje

diademen

eenhoorn kinderfeestje

hoornen

eenhoorn kinderfeestje

prik de hoorn

eenhoorn kinderfeestje

nog meer armbanden

herbruikbare rietjes

eenhoorn kinderfeestje

potloden

harde kleuren veren en zachte kleuren veren

eenhoorn kinderfeestje

Metalen ring zilver, ook goudkleurig, of in sterren, hartjes of eenhoornvorm

Touwen

Metalen clipjes om de veren aan het touw te krijgen

Satijnen linten breed en smal

eenhoorn kinderfeestje

bloemen

eenhoorn kinderfeestje

Zijde bloemetjes

eenhoorn kinderfeestje

bloemen met parel

gluedots

Wat kocht ik in Nederland

Bij de SoLow kocht ik plaksteentjes voor de maskers om te knutselen. Daar zijn ze veel goedkoper dan hieronder bij Bol, maar voor de zekerheid deel ik toch ook even onderstaande linkjes voor het eenhoorn kinderfeestje.

Glitterfoam voor de oren

haarbanden om te knutselen

Bij Glitterbaas kun je mooie canvasschilderijen kopen met eenhoorns die de kinderen kunnen versieren. Kijk de blog van het glitterfeestje

Wat hebben we gedaan tijdens het eenhoorn kinderfeestje?

Van te voren had ik dus kleurplaten, deurhangers en maskers met eenhoorns afgedrukt op stevig wit papier.

Ik had zelf nog heel veel knutselbloemen uit mijn scrapbooktijd. Hier maakten we allerlei combinaties van. Onderop groot, en naar boven toe klein en dan vastzetten met een brad, oftewel splitpen. Zie de linkjes hierboven. Zorg voor variatie in kleuren zodat elk kind zijn lievelingskleur er tussen zit tijdens het eenhoorn kinderfeestje.

De veren lijmden we met secondenlijm aan de ijzeren clips en hingen deze aan dunne gekleurde touwen. Zorg ook hier weer voor voldoende kleurcombinaties zodat de kinderen lekker aan de slag kunnen met hun eigen persoonlijke dromenvanger tijdens het eenhoorn kinderfeestje.

De oren knipte ik van te voren uit. Let op dat je ook kleine oortjes uitknipt uit alle kleuren zodat er een 3D effect ontstaat. Favoriete kleuren maakten we twee keer zodat ook hier de kinderen weer konden kiezen.

Diademen maken

Gebruik hiervoor het brede satijnenlint. Van te voren had ik deze afgemeten en ook weer in verschillende kleuren neergelegd. Zet een stukje goed vast met sterke tape, en dan wikkelen maar. Aan de andere kant zet een ouder het vast met secondenlijm. Dit moet even drogen. Dus daarna is het moment aangekomen voor taart eten bij het eenhoorn kinderfeestje!

Na de taart als het satijn goed vastzit kun je de diadeem versieren met de hoornen van AliExpress ( secondenlijm is ook hier weer de tip ) en daarna de bloemen vastzetten met de glue dots. Als de kinderen het leuk vinden kunnen ze ook de oren eropzetten. Ook hier geldt weer secondenlijm dus een volwassene moet wel assisteren. Zorg dat je genoeg wasknijpers klaar hebt liggen!

eenhoorn kinderfeestje

Eenhoorn cupcakes of taart

Je kunt natuurlijk cupcakes bakken en mooi versieren of gaan voor een 3D taart, een versierde slagroomtaart of een fototaart of foto gebakjes van de HEMA. De ene mama of papa is een bakwonder, de ander weet wel een mooi adresje en de ander kiest voor gemakt en besteld. Wij gingen voor een kant en klare taart en kozen dus voor gemak.

Dromenvanger

Daarna was het tijd voor de dromenvanger bij het eenhoorn kinderfeestje. Hier kun je breed of smal satijnen lint voor gebruiken om de ijzeren staaf te verstoppen. Je kunt natuurlijk ook met wol aan de slag gaan, maar dan duurt het wel heel lang voor de metalenring verstopt is. Net wat jij mooi vindt, hoe oud de kinderen zijn en welke andere activiteiten / spelletjes je nog gaat doen.
Als het satijn goed vastgezet is kunnen de kinderen aan de slag met de wol om te spannen.
De tip is om als ze de andere kant op gaan met de wol ze even twee keer op de plek om het ijzer heen moeten gaan zodat het geheel een stevigheid krijgt.

Leg eventueel voorbeelden klaar die je overal op internet kan vinden. Op mijn Pinterest bord had ik er een paar gepint.

Tijd om de oren en hoorn weer vast te zetten met secondenlijm. En terwijl een ouder daar druk mee bezig is kan een andere ouder aan de slag met een spel.

Als alles droog is kunnen de kinderen aan de slag met de bloemen, met de touwtjes met veren en met dunne satijnen linten.

Eenhoorntje prikje

Ik ging aan de slag met het kant en klare poster, met eenhoorn stickers en blinddoek pakket van Ali Express (zie bovenin), maar je kunt natuurlijk zelf ook creatief aan de slag met een grote eenhoorn, en papieren hoornen met punaises. Net wat jij fijner vindt en ook afhankelijk van de leeftijd van de kinderen denk ik. En niet algeheel onbelangrijk de voorbereidingstijd die je hebt voor het eenhoorn kinderfeestje.

Eenhoorn kinderfeestje schminken en glittertattoo

Ik heb ooit geinvesteerd in een mooie schminck koffer en een schminck les en glittertattoo spullen. Ben jij ook zo’n creatieve ouder dan kun je tussendoor de meiden natuurlijk ook nog schmincken en glittertattoos zetten. Of de plaktattoos die je bij Ali bestelde ( zie hierboven).

Even naar buiten

Mijn kinderfeestjes duren meestal een paar uur, omdat ik veels te veel creatieve dingen bedenk, dus meestal ga ik ook even naar buiten. Spelen in de tuin, of toen bij het zeemeerminnenfeestje naar de vissenwinkel. Een wandeling in het park kan ook, of even naar de speeltuin. Het ligt natuurlijk ook aan het weer, maar een frisse neus halen is altijd fijn.

Tijdens het eenhoorn kinderfeestje kozen de meiden ervoor om lekker even in de tuin te spelen met een pakje drinken en zakje chips.

eenhoorn kinderfeestje

Tijd over?

Als er tijd over is bij het eenhoorn kinderfeestje, of als kinderen eerder klaar zijn met iets, kunnen ze aan de slag met de maskers, deurhangers en kleurplaten. Meiden kennende maken ze hier ware kustwerken van. Zorg voor stiften, gelpennen, potloden en mooie stickers. Geen glitterlijm ­čśë Dat duurt te lang voor het droog is.

eenhoorn kinderfeestje

Einde van het eenhoorn kinderfeestje

En dan zijn we al weer aangekomen bij het einde van het eenhoorn kinderfeestje. Voor corona nodigden wij de ouders dan altijd binnen uit voor nog een kleine borrel. Grote schalen met rauwkost voor de meiden die ondertussen nog even hun tekeningen afmaken, in de tuin spelen, of nog het einde van een film afkijken. Altijd erg gezellig om de andere ouders wat beter te leren kennen. En voor de meiden gezellig om zo het feestje langzaam tot een einde te brengen en voor broertjes en zusjes ook gezellig om nog even mee te mogen naar een kinderfeest!

Lees ook deze blogs

En natuurlijk vind je hier al onze verlanglijstjes bomvol inspiratie! 

Vond je deze blog handig wil je dan onderstaande foto pinnen?

Footer1
ellen
Delen is enorm lief

ellen

Hoi Ik ben Ellen eigenaar van MamaScrapelle. Ik ben dol op nieuwe ervaringen zoals uitstapjes en nieuwe producten uitproberen. Mijn dochter uit 2013 en man testen graag met me mee. In het dagelijks leven sta ik 3 dagen per week op de leukste Montessori school van Den Haag. Ik ben 5 jaar gastouder geweest en heb dus veel ervaring met kinderen van alle leeftijden. In de tijd dat ik mij weet los te wurmen van een schermpje lees ik graag een boek. Samen met Selena beheren we een toffe boekenblog. www.stoerleesvoer.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.