Tv-show Legacies, een tweede seizoen

Ik heb weer een nieuwe serie voor jullie mogen kijken. Dit keer is de tv-show Legacies aan de beurt. Ik begin met het tweede seizoen en ben totaal niet bekend in deze wereld. Ik heb wel een enthousiaste Ellen die me weet te vertellen dat dit de spannendere spin-off is van The Originals. En dat is weer een spin-off van The Vampire Diaries. Heel eerlijk ben ik niet meteen enthousiast, alhoewel ik gek ben op bovennatuurlijke series en boeken. Toch geef ik het een kans. Let’s go!

legacies tv show

Tweede seizoen tv-show Legacies

Omdat ik twijfel besluit ik om niet het eerste seizoen te gaan kijken en meteen in de tv-show Legacies het tweede seizoen te duiken. Aan het begin krijg je een redelijk goede recap van seizoen 1. Ook vertelt de achterkant van de dvd mij voldoende om te starten. De recap ziet er eigenlijk best goed uit en ik krijg zin om in deze wereld te stappen. Legacies speelt zich af op een bovennatuurlijke kostschool. Deze school heet The Salvatore School for the young and gifted. In seizoen 1 moest er een groot kwaad verslagen worden en Hope heeft dit gedaan door in de put van een big evil te springen. Met als gevolg dat ze uit ieders herinnering verdwenen is. Ze komt terug en merkt dat niemand meer weet wat er is gebeurd. Dit is de start van het tweede seizoen.

Waarom ik niet direct enthousiast was

Ik ben gek op bovennatuurlijke series en boeken. Maar tegelijk vind ik niet alles leuk. Mijn serie, en ja ik mis het nog steeds, is Buffy the vampire slayer. Daar kwam een spin-off van met Angel. Wat ik zo geweldig vond aan die show waren de karakters met diepgang, goede oneliners, enge griezels, liefde, vriendschap, humor en een donkere kant. Ik snap dat die show inmiddels vast wat gedateerd is (echt niet), en ik heb erna nog vele andere goede tv-shows mogen zien. Maar dit blijft toch geworteld in mijn voorkeur zitten. Met goede hoop begon ik ooit aan The Vampire Diaries, maar heb dit nog geen 3 afleveringen volgehouden. Wat een saaie en suffe vertoning van vampieren. Tv-show Legacies is dus een spin-off vanuit die wereld.

Net zoals met Twilight; vampiers en andere griezels hebben opeens een soort van identiteitscrisis gekregen. Ze zijn vermoeiend gekweld en saai en missen het rauwe randje waar ik van hou. Er moet altijd een bepaald soort “les” in zitten en dat vind ik suf. Eerlijk is eerlijk, ik heb The Vampire Diaries nooit een eerlijke kans meer gegeven daarna en soms moet je gewoon even door de eerste afleveringen heen. The Originals heb ik nooit gekeken.

The Salvatore School

Toch heb ik me vermaakt in de wereld van de tv-show Legacies. Ik mis het eerste seizoen niet echt. Je krijgt voldoende terugblikken en informatie om dit tweede seizoen in te rollen. Ik mis wel wat opbouw van karakters maar ook dat is niet storend. Ook hier bespeur ik bepaalde vorm van braafheid maar het irriteert mij niet. Tot mijn vreugde zie ik een bekend gezicht uit Buffy, Wesley! Ik blijf hem steevast Wesley noemen, vanuit zijn rol in Buffy. Dit maakt het nog leuker voor mij en ik begin me langzaam te vermaken in deze wereld.

Zusjes Lizzie en Josie vind ik wel het leukst. Die zijn niet zo braaf en wel origineel in hun rol. Al doet Josie me vaak aan Willow denken (Ja alweer een Buffy vergelijking). MG is aandoenlijk en Sebastiaan heeft een aangenaam zwijmelgehalte. Halverwege zit ik echt in de serie en kijk ik met plezier naar de tv-show Legacies. Helaas zwakt dat weer af naar het einde toe en ben ik ook wel weer klaar met deze serie.

Pluspunten Tv-show Legacies

Dit is mijn beleving en mening, maar ik weet zeker dat deze tv-show Legacies door velen wordt geliefd. Het is niet naar of bloederig, het is spannend en romantisch. Een bovennatuurlijke soap vol intriges en vermaak. Voor mij als doorgewinterde lezer en serie kijker met als voorkeur wat meer donkere kanten, is het te tam. Maar soms wil je ook gewoon dat zwijmelgehalte en niet heel veel naars. De show is echt wel vermakelijk en je wilt ook verder kijken met hoe het iedereen vergaat. Lizzie en Sebastiaan vind ik misschien het leukste verhaal erin.

Ook heeft de main villain een erg leuke charme om zich heen. Ik zal hem niet bij naam noemen, dat zou een spoiler kunnen zijn. Er zitten leuke uitstapjes bij zoals een aflevering in (grotendeels) jaren 80 stijl, een sprookjes episode en een kerstaflevering. De tv-show Legacies is met liefde gemaakt en dat zie je ook wel. Dat het voor mij de gevatte oneliners mist en een kloppende verhaallijn, dat hoeft voor anderen niet zo te zijn.

Hou je van heksen, weerwolven, vampiers en andere griezels? Ben je gek op een bovennatuurlijke kostschool vol intriges en spanning? Met een aangenaam zwijmelsausje? Zonder dat het zwaar, eng, donker of te bloederig is? Dan is tv-show Legacies jouw serie!

Lees hier de recensie van Legacies 3

legacies tv show

Specificaties Tv-show Legacies

Distributeur: Warner Bros Home Entertainment | 5051888255643 | Vanaf 16 jaar | Tweede seizoen | 16 afleveringen | Engels gesproken | Meer informatie vind je hier

Footer4 nieuw

Delen is enorm lief

Selena

Hoi ik ben Selena en met veel liefde deel ik mijn blogs en recepten op Good Mood Mama. Mijn digitale thuis vol happy vibes voor een good mood. Ik ben een mama van 2 meiden, werk met kinderen en heb 1001 interesses. Ik noem mezelf bewust omdat ik nadenk over alle keuzes die ik maak. Dat betekend soms wel en soms ergens niet ergens voor kiezen. Leuk om nu onderdeel te zijn als gastblogger hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.