Leren schminken – een blog met tips

Vind jij het ook altijd zo leuk uitzien, een geschminkt gezicht? Tijdens carnaval, Halloween of met een kinderfeestje is het ontzettend leuk om te schminken. Kinderen vinden het vaak leuk, maar ook volwassenen kunnen lekker uitpakken met schmink. Een geschminkt gezicht maakt een verkleedoutfit vaak helemaal af. Het pakje is leuk, de pruik fleurt het op, en de schmink maakt het vervolgens helemaal af! Wist je dat je ook gekleurde lenzen kunt kopen als extra effect? Zo ben je straks echt helemaal onherkenbaar. Wil jij ook een geschminkt gezicht maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? In dit artikel zetten wij stap voor stap het proces van leren schminken op een rijtje. Met de tips uit dit artikel kan iedereen schminken.  

leren schminken
Image by Stella Sky from Pixabay

Eerste stap leren schminken: Begin met het reinigen van je gezicht

Voordat je heel enthousiast gaat beginnen met het aanbrengen van schmink, is het belangrijk om je gezicht goed te reinigen. Dit kun je het beste doen met reinigingslotion op waterbasis. Het reinigen van je gezicht werkt ontvettend en zorgt ervoor dat de schmink beter blijft zitten. Het is het beste om geen crème te gebruiken omdat die vaak te vet zijn. Dat werkt averechts en dan blijft de schmink juist minder goed zitten.

Breng een laagje cake make-up aan

Nadat je gezicht gereinigd is, ben je klaar voor de eerste stap van het leren schminken. De cake make up aanbrengen. Cake make up is een basis schmink op waterbasis waar een beetje poeder in verwerkt is. Door een laagje cake make up aan te brengen op de huid zorg je ervoor dat kleuren niet in je huid trekken en dat de kleuren beter tot zijn recht komen. Het is belangrijk om te starten met een laagje cake make up om je huid te beschermen. Het kan namelijk voorkomen dat bepaalde kleuren zoals geel in je gezicht trekken. Dan loop je straks nog een week met een geel gezicht rond. Daar zit je waarschijnlijk niet op te wachten! Kies bij cake make up altijd voor een neutrale kleur die overeenkomt met je huidskleur. De gekleurde schmink komt later.

Kies de juiste kleuren een vervolgstap in leren schminken

Na het aanbrengen van de cake make up, is het tijd voor het echte werk. Aan de slag met kleur! Maak een selectie van de kleuren die je wil gaan gebruiken. Hierbij kun je het beste een combinatie kiezen die mooi in elkaar overloopt zoals bij een regenboog of kleurencirkel. Vervolgens kun je het beste beginnen met het ‘grove’ werk en verder werken naar het fijnere werk. Ook kun je het beste eerst lichtere kleuren aanbrengen en daarna donkere kleuren. Wanneer je namelijk een foutje maakt dan kun je lichte kleuren nog makkelijker corrigeren. Bij donkere kleuren wordt dit erg lastig. Kleuren kun je het beste in elkaar laten overlopen door te blenden. Blenden doe je door meerdere kleuren 1 a 2 cm overlappend te deppen. Zo krijg je het mooiste effect.

Gebruik sjablonen

Ben jij nog niet zo heel handig met de kwasten en penselen met het leren schminken? Gebruik dan sjablonen. Tegenwoordig zijn er zo ontzettend veel hulpmiddelen te vinden om de beste schmink aan te brengen. Met sjablonen kun je verschillende figuren en vormen heel eenvoudig op het gezicht aanbrengen. Houd een sjabloon op de gewenste plek voor het gezicht en dep erop met een sponsje. Haal het sjabloon vervolgens voorzichtig van het gezicht af, et voilá, je lijkt net een professional.

Schmink is nooit af zonder glitters

Wanneer je klaar bent met het aanbrengen van de juiste kleuren en mooie sjablonen is het tijd voor de finishing touch. Een geschminkt gezicht is namelijk nooit af zonder glitters. Je kunt hierbij kiezen voor een eenvoudige spuitbus die je op het gezicht kunt aanbrengen, of je kunt losse glitters kopen. Deze kun je vervolgens met speciale gezichtslijm op het gezicht plakken. Het is misschien een beetje een priegelwerk, maar het maakt het gezicht wel helemaal af.

Halloween

De laatste stap in leren schminken – gezicht schoonmaken

Het feest is voorbij en de schmink mag weer van het gezicht verwijderd worden. De beste manier om schmink te verwijderen is met een nat washandje. Gebruik lauw water en maak het washandje goed nat. Vervolgens dep je de schmink van je gezicht af. Het is beste om niet heel hard te wrijven maar om rustig te deppen. Op deze manier wordt je huid het minste beschadigd.

Zoals al eerder aangegeven; iedereen kan leren schminken met deze tips! Tijdens het volgende themafeestje, Halloween of tijdens carnaval kun jij de show stelen met jouw zelf aangebrachte schmink. Ben je toch nog wat onzeker? Dan kun je ook altijd kiezen voor een schminkcursus.

Footer3
Delen is enorm lief

Gastblog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Bericht reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.